Είναι γενικώς αποδεκτό ότι οι κοπέλες δεν γουσταρουν φουλ μυϊκή μάζα. Οπότε προσθέτω αυτό στο ότι προσωπικά δεν είμαι καθόλου αθλητικός τύπος και στο ότι μια μορφή άσκησης πρέπει να υπάρχει αν μη τι άλλο για λόγους υγείας μακροπρόθεσμα, και παρουσιάζω για όποιον ενδιαφέρεται τα ευρήματά μου.
Μικρός έκανα κολύμπι, ξιφασκία, στο α’ έτος δοκίμασα και γυμναστήριο, και με το βάρος μου είμαι από πάντα κομπλέ. Οπότε αν κάποιος θέλει να αδυνατήσει πχ αντί να γίνει λίγο fit όπως θέλω εγώ, τότε εννοείται πρέπει να κοιτάξει σοβαρές λύσεις όπως αυτή που άνοιξε το topic, έτσι;
Γενικώς περπατάω αρκετά, και -αν και φέτος όχι τόσο- έχω και ένα ποδηλατάκι dahon που με έχει βολέψει με το μετρό, και είναι και λίγο γυμναστικούλα. Αλλά αυτά είναι αστεία, ήθελα κάτι παραπάνω χωρίς όμως να τρέχω σε γυμναστήριο ή να πάρω διάδρομο στο σπίτι (!!!) όπως ένα φιλαράκι μου. Ξεκίνησα να κάνω push-ups στο σπίτι, ξέθαψα και κάτι 3κιλα βαράκια, και έβλεπα βελτίωση στον εαυτό μου, αλλά μη δουλευόμαστε, δε γυμνάζεις και πολλά έτσι. Αλλά αυξήθηκε η δύναμη στα χέρια και αυτό μου άρεσε.
Έψαξα λίγο παραπέρα λοιπόν και βρήκα αυτό. 15 λεπτά τη μέρα άσκηση χωρίς όργανα, και είσαι κομπλέ. Το συγκεκριμένο σύστημα ήταν και εμμονή του Kafka :p Και τέλος πάντων φαίνεται πολύ μάχιμο και ακριβώς αυτό που ψάχνω. Το βιβλίο έχει ληγμένο copyright (είναι του 1910), και κυκλοφορεί και PDF. Αλλά δεν έχω ξεκινήσει να το εφαρμόζω γιατί περιμένω να βγούνε βιντεάκια στο YouTube, φοβάμαι ότι μόνο από λεκτική περιγραφή θα κάνω λάθος τις ασκήσεις. Και τουλάχιστον δύο fora έχουν προαναγγείλει εδώ και κανα δίμηνο ότι θα βγάλουν βίντεοζ. Fingers crossed λοιπόν.
Τα έγραψα όλα αυτά εδώ για ενημέρωση, αλλά και γιατί αν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν άλλο, θα έλεγε να ξεκινούσαμε τις ασκήσεις μαζί και να έχουμε κίνητρο ο ένας την προσπάθεια των αλλονών. Α, και τέλος, αν κάποιος ξέρει κάτι για άλλο παρόμοιο σύστημα ας ποστάρει.