Οσοι εχουν εστω και λιγη γνωστη απο NLP θα γνωριζουν ποσο σημαντικο οπλο μπορει να αποδειχτει μια “αγκυρα”.
Σε αυτο το τοπικ ας γραψουμε ηδη δοκιμασμενες αγκυρες(πετυχημενες και δημιουργικες ομως) που εχουν χρησιμοποιηθει με σκοπο να τις μοιραστουμε και να τις χρησιμοποιουμε οποιες απο αυτες μας αρεσουν.
Αγκυρα ειναι η 1) γλωσσολογικη-λεκτικη συνδεση 2)ενος συμβολου 3)με ενα προσωπο.
Δηλαδη δημιουργουμε ενα μικρο τριγωνακι!
(θα πω το κλασσικο παραδειγμα)
Ο Γιωργος ειναι αλεπου (αρα τι σκεφτομαστε υποσεινηδητα χωρις καν να σκεφτουμε? οτι ο Γιωργος ειναι πονηρος-εξυπνος.
βεβαια αυτο ειναι απλο τριγωνακι χωρις τη χρηση αγκυρας.Θα γραψω δυο δικες μου αγκυρες που εγιναν το τελευταιο 2μηνο σε δυο διαφορετικες κοπελες και θα ηθελα να γραψετε και δικες σας οσοι εχετε χρησιμοποιησει.
Εγω-Ε, Αυτη-Α.
♠Ημουν εγω και η πρωην πρωην μου στον καναπε μου να δουμε μια ταινια.το twillight.την ειχα πιασει αγκαλια σε ολο το εργο και το βλεπαμε μαζι.
(το Link απο το συγκεκριμενο κομματι της ταινιας το εχω στη signature-υπογραφη μου)
Im the world’s most dangerous pretador.everything in me invites you in.My voice,my face,even my smell.
οταν το ειπε αυτο,εντυπωσιαστηκα και της λεω στο αφτί με σιγανη φωνη.απιστευτο…
λογω της φασης που το βλεπαμε αγκαλια αλλα και γενικα,την ενιωθα να ειναι απιστευτα ερωτευμενη.
Ο πρωταγωνιστης οτι το ειχε πει αυτο.Ηταν ολοκληρο ακομα φρεσκο στο μυαλο της.
Ε:σου αρεσει η μυρωδια μου?
Α:τι?
Ε:πες μου,σου αρεσει η μυρωδια μου? Νιωθω λες και εχω φτιαχτει για σενα.εγω για σενα και εσυ για μενα.Λες και οτι θελαμε το βρηκαμε ο ενας στον αλλον,Οπως ακριβως ειπε και ο Edward.
Α:Φυσικα και μου αρεσει η μυρωδια σου.ειναι πολυ ιδιαιτερη.και η φωνη σου,ειδικα οταν μιλαμε απο το τηλεφωνο (Δεν εκανα καμια νυξη για την φωνη!! το συνδυασε μονη της απο αυτο που βλεπαμε,με αυτο που ξεκινησα να της λεω).Και το προσωπο σου.
Ε:Αληθεια? ισως οντως τελικα και εγω να ειμαι αυτο που ειπε ο Edward.να μη μπορεις να ξεφυγεις απο εμενα.Ισως να σε μαγνητιζει η φωνη μου,το προσωπο μου,το βλεμμα μου,η μυρωδια μου…Οπως και εγω ειμαι ερωτευμενος μαζι σου…
(ενταξει ολο αυτο το ειπα με περισσιο θρασος και θαρρος γιατι δε μ’αρεσει να μιλαω με καλα λογια για τον εαυτο μου.αλλα η αγκυρα ειχε αποτελεσμα)
Οταν μετα απο ενα μηνα τη χωριζα και μιλαγαμε στο τηλεφωνο και εκλαιγε,μου ειπε "ειναι ετσι οπως το ειχες πει τοτε που βλεπαμε ταινια.θυμασε? με τραβανε ολα πανω σου! η φωνη σου,η μυρωδια σου.ολα!
και σημερα μπηκα facebook μετα απο τοοοσες μερες και βρηκα να εχει σηκωσει η ιδια μονο αυτο το κομματι απο ολη τη ταινια.ηταν αυτο το λινκ που εχω στη signature,απο κει το πηρα…και λεω ποσο δυνατη αγκυρα ηταν μεσα της…
♣Η δευτερη που μου ρχεται αυτη τη στιγμη εγινε πριν λιγες μερες και ειναι πιο απλη.
Ημουν με μια συμφοιτητρια (HB9-HB9,5) μου με την οποια παιζεται κατι εδω και καμποσες μερες (χωρις ομως να θελω να μπω σε σχεση αυτη τη περιοδο)
και μου δινει τη τσαντα της εξω απο ενα μαγαζι που βγεναμε.Τη κοιταω επιμονα…
Ε:δε μου αρεσει αυτο που κανεις
Α:α σε πειραζει ε? οκ δωστη μου.
Ε:μια φορα μου το εκανε αυτο μια πρωην μου και ειχαμε τσακωθει. (νυξη πρωην,τη παρομοιαζω με μια πρωην,αναγκαζεται και το σκεφτεται ετσι)
Α:ελα μωρε τοσο πολυ..?
Παμε να περασουμε το δρομο και τη σταματαω.Περασε αποτομα ενα μηχανακι απο μπροστα μας
A:Σ’ευχαριστω.
Δεν απανταω.αδηνω να περασουν 6-7 δευτερολεπτα και ενω ειμαι απο πισω της,της λεω
Ε:ξερεις,με κανεις να θελω να εισαι καλα.να σε προστατευω.
Α:αληθεια? τι γλυκοοοος!
Υστερα περνει μια αλλη συμφοιτητρια τηλεφωνο και μιλαει μαζι της.
Α:εχεις φιλακια απο την “Β” Θες να της μιλησεις?
κοιταω το κινητο της ειναι ολο μεσ’το ροζ.της ριχνω παλι ενα βλεμμα οπως και πριν με τη τσαντα,μιλαω για λιγο και μετα της το δινω πισω
Ε:παρε το…κινητο σου (Υ.Γ. δεν εχω πει τιποτα σχετικα με το τι με πειραξε)
A:Α για το κινητο? ειναι της barbie,ξερεις.. χαχα
Ε:μμμναι ναι…
Α:παντως γιατι εσεις οι αντρες δεν θελετε το ροζ?
Ε:εγω? να εχω κατι ροζ πανω μου? ουτε πουκαμισο ροζ δεν εχω.Ετσι εχω μαθει.(Και παλι με περισσιο θρασος συνεχιζω..)
Ειμαι απο εκεινα τα κλασσικα αρσενικα που λετε εσεις οι γυναικες οτι ειναι λιγα.Ετσι ειναι τα πραγματα,απο τον πατερα μας ετσι τα πηραμε.Η οικογενεια μου βγαζει αντρες,πως να το κανουμε?
Δεν απανταει και μετα απο λιγα δευτερολεπτα στο φαναρι γυρναει και μου λεει
Α:Εισαι πολυ αντρας,εισαι αρσενικο ρε παιδι μου (και σφιγγει το χερι της γροθια)
Αυτο.ηταν μια ωραια απλη αγκυρα.τωρα ξερω το ΠΩΣ εχω τοποθετηθει στο μυαλο της.
Οπως επισης ξερω οτι μου εχουν πεταξει αγκυρες που ενοσω ΗΞΕΡΑ οτι μου πεταγαν αγκυρα εκεινη τη στιγμη,το γνωριζα,πως θα πετυχαινε.
Πειτε και δικες σας περιπτωσεις για να τις μοιραστουμε και να χρησιμοποιησουμε τις πιο δημιουργικες! 😃