Το NLP το γνωρισα πρωτη φορα στο πανεπιστημιο σε καποια σεμιναρια για λανθανουσες μορφες εκμαθησης και αποστηθισης. Οι σκεπτικιστες καθηγητες δεν το δεχονταν αλλα και δεν το απορριπταν γιατι ειχε επιστημονικη τεκμηριωση και εφαρμογη. Αυτοι δεν ανεφεραν φυσικα PUA τακτικες αλλα οτι ειχε σαν πλατφορμα αναπτυξης τον στρατο.
Τα σεμιναρια που παρακολουθησα ειχαν ως αντικειμενο το power photo reading (δυναμικο διαβασμα). Ο σκοπος αυτου ηταν η δυνατοτητα να διαβαζεις και να αποστηθιζεις ενα βιβλιο σε χρονο μηδεν. Αλλα οχι μονο να κανεις αυτο αλλα να μπορεις να επαναφερεις της πληροφοριες μεσα απο το μυαλο σου και να τρεχεις την δυναμικη της πληροφοριας με αλγορυθμικους ρυθμους.
Οι masters του ειδους στο Power Photo Reading ειναι και μερικα απο τα μεγαλυτερα μυαλα στον κοσμο. Οχι γιατι ειχαν καποια ιδιαιτερη ευφυια αλλα γιατι καλλιεργησαν το μυαλο τους. Ειχαν αναπτυξει ενα ειδος multitasking. Μπορουσαν να διαβασουν ενα βιβλιο 300 σελιδων σε μια ωρα και μετα να αναπαραγουν τις πληροφοριες σχεδον ειδιτικα και μεχρι περαιας. Εφερναν το μυαλο τους σε μια τετοια κατασταση zen οπου πλεον τους εβγαινε φυσικα και μπορουσαν να τις αναπτυσουν οντας ενα βημα μπροστα στο μυαλο τους με ετοιμες τουλαχιστον 10 απαντησεις στην υλη του βιβλιου.
Ξερω ακουγετε λιγο προγγραματισμενο και εκτος οριων του ζητουμενου του δικου μας. Αλλα με την εξασκηση το μυαλο γινετε οπλο και αποκτας μια εμφυτη ικανοτητα να διαβαζεις το μυαλο του αλλου.
Προσφατα διαβασα εδω το αρθρο της μεταβασης απο Inner game σε natural game. Και σε συνδυασμο με την τεραστια βιβλιογραφια πελαγωσα λιγο. Ετσι ξεκινησα την εφαρμογη του power photo reading. Ολοι λετε οτι οσο και να διαβασεις εαν δεν βγεις να τριφτεις στο πεδιο οσο και να διαβασεις ειναι αχρηστο. Και ποσο μαλλον οταν θες πολυ χρονο για να τα διαβασεις. Τι γινετε οταν ομως δεν μπορεις να ανασυρεις τις πληροφοριες που χρειαζεσε? Οσες και εαν ειναι. Η οταν ειναι τοσα πολλα και διασπαρτα στην βιβλιοθηκη του μυαλου σου? Ξερεις οτι ειναι εκει αλλα δεν τις βρισκεις. Κομπλαρεις ενα ειναι το σιγουρο και το επαθα.
Απο τα πρωτα κιολας μαθηματα καταφερνα να ηρεμω το μυαλο μου και να το φερνω σε μια κατασταση ηρεμιας. Οχι το απολυτο ζεν αλλα μου επιτρεπει να αδειαζω το μυαλο μου και να επικεντρωνομαι στον στοχο μου. Τρεχω την ρουτινα αλγορυθμικα και ειμαι ετοιμος για το επομενο βημα χωρις να αγχωνομαι. Στην διαδρομη αρχισα να το διασκεδαζω πολυ παραπανω. Εμενα με βοηθαει αρκετα γιατι πασχω και από ADD.