Καλησπέρα σε όλους,
Λοιπόν, είναι μόλις το δεύτερο μου post αλλά έχει πιστεύω ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον… Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσε να postaριστεί στα field reports (δεν τις θεωρώ αξιόλογες προσπάθειες) αλλά προτίμησα επειδή είμαι αρχάριος να postaρω στα sticky points. Υπενθυμίζω στο forum ότι παρόλο που γνώριζα κάποια λίγα πράγματα για PU έχω να ασχοληθώ αρκετό καιρό και ανακάλυψα ότι υποφέρω, πέρνα από άγνοια, από severe approach anxiety!!! Νιώθω λες και πάω να μιλήσω στην κόρη του Mike Tyson… Για να μην κουράζω και επί της ουσίας, είχαμε δύο περιπτώσεις τις τελευταίες τρεις μέρες:
Περίπτωση 1η (αποτυχία)
Είναι ένα hired gun (HB7) σε ένα κατάστημα (ζαχαροπλαστείο!!! χαχαχα) που έχω εντοπίσει εδώ και καιρό και αποφάσισα να αρχίσω από κάπου… Είχα να πάω και μία επίσκεψη σε μία θεία μου και είπα να συνδυάσω PU με γλυκά για τους συγγενείς μου..
Περνάω μπροστά από το κατάστημα με όσο το δυνατόν πιο «alpha» BL μπορούσα (τσεκάροντας με την άκρη του ματιού μου αν παίζει κάποιο IOI) και πάω προς ένα ΑΤΜ για να τραβήξω χρήματα κερδίζοντας λίγο χρόνο και για να μαζέψω τα «κομμάτια» μου – ήδη το AA με είχε διαλύσει. Γυρίζοντας προς το κατάστημα αρχίζει σταθερό eye contact από απόσταση περίπου 10 μέτρων χωρίς κανείς από τους δύο να κατεβάζει το βλέμμα του. Παρόλο που δεν είχα ιδέα τι να πω ξεκινάμε (Ε=Εγώ / Α=Αυτή):
Ε: Καλημέρα (με χαμόγελο),
Α: Καλημέρα (παγερά!)
Ε: χρειάζομαι τη βοήθειά σου σε κάτι. Θα πάω μία επίσκεψη σε μία Θεία μου σχετικά μακριά και θέλω να πάρω κάτι που να μη χαλάσει στο αυτοκίνητο
Α: Ναι, έχουμε μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
Ε: (σκεπτικός και κοιτώντας την «πραμάτεια» - με κάποια παύση) Έχεις να μου προτείνεις κάτι;
A: Μπλα μπλα μπλα – προτείνει μία ποικιλία γλυκών χωρίς ουσιαστικά να προτείνει κάτι συγκεκριμένο (νομίζω εδώ έπρεπε να παίξω λίγο cold reading ή cocky and funny π.χ. είσαι αναποφάσιστη σαν χαρακτήρας , κ.λπ.)
Ε: Καλά βάλε λίγο από όλα (σαν σουβλάκι ακούστηκε!! Χαχαχα)
Όπως τα ετοιμάζει ρωτάω πάλι:
E: Είσαι σίγουρη ότι είναι ωραία ε;; Μην το ρισκάρουμε με τη Θεία μου… (ήλπιζα ότι θα σκάσει κανένα χαμόγελο να πάρω τα πάνω μου αλλά τίποτα – δεν ήμουν funny πάλι)
Α: (Με ύφος παραξενεμένο): Αν θέλεις δοκίμασε (και μου δίνει ένα μπωλ με γλυκά)
Ε: (Παίρνω ένα – δοκιμάζω - και κοιτάω αλλού): Πολύ καλό..
Ε: (Πληρώνω – και κάνω μια τελευταία απόπειρα): Ευχαριστώ πολύ! Α, αν δεν τους αρέσουν θα περάσω να σου πω!
Α: (Χαμόγελο – επιτέλους!!!) Εντάξει!
Ε: Καλή συνέχεια
Ελάχιστο game το ξέρω… γενικώς νοιώθω ότι τα έκανα χάλια… αλλά είναι στο learning process και αυτό.. Ίσως να μπορώ να κάνω come back στην ίδια αλλά δεν νομίζω ούτε καν να με θυμάται! Δεν μπόρεσα να την ξεκολλήσω από το ρόλο της «πωλήτριας»…
Περίπτωση δεύτερη (το έκανε εύκολο)
Κάθομαι για καφέ με άλλους τρεις μαντραχαλάδες (σύνολο 4 AFCs με εμένα) και πίνουμε καφέ. Κλασσικά 2 παίζουν τάβλι, ένας κοιτάει το κινητό του και εγώ βαριέμαι οικτρά. Ένα HB7 στο πρόσωπο (HB5 στο σώμα – επιεικώς αδιάφορο) κάθεται σχετικά μακριά στην ίδια καφετέρια με μια φίλη της ασχημούλα κα μεγάλη. Αρχίζει το EC για αρκετή ώρα μέχρι που πλέον και ηλίθιος να ήμουνα θα καταλάβαινα ότι ψήνεται. Μετά από καμιά ώρα είμαστε έτοιμοι να φύγουμε και όπως σηκωνόμαστε την κοιτάω και της κάνω μία γκριμάτσα απογοήτευσης (όπως έκανα όταν έβαλε το πεταχτάρι ο Πρίντεζης στον τελικό της Euroleague χαχαχα). Μου ανταποδίδει τη γκριμάτσα απογοήτευσης και πάω (αφού λέω στην παρέα μου μισό λεπτό και έρχομαι)!
E: (Στη φίλη της κυρίως): Καλησπέρα, θα απασχολήσω για λίγο τη φίλη σου - δεν σε πειράζει! (δεν το είπα σαν ερώτηση γιατί θυμάμαι κάποιος MPUA είχε πει ποτέ μην κάνεις μία ερώτηση στην οποία δεν θέλεις απάντηση!)
E: (στο target): Συστήνομαι (με χειραψία)
Α: Συστήνεται
Ε: Καθόμουνα εκεί (δείχνω), σε είδα και είπα να έρθω να σου μιλήσω. Επειδή όμως φεύγουμε με την παρέα μου και θα ήθελα να τα πούμε κάποια στιγμή πιο άνετα θέλεις να μου δώσεις το τηλέφωνό σου;
Α: Ναι βέβαια (το δίνει – number close)
E: Καλή συνέχεια και θα τα πούμε (χαμογελάω και στις δύο και φεύγω)
Λοιπόν, πάλι σχεδόν τίποτα από game (περισσότερο μου φαίνεται έκανε game αυτή!) αλλά στα θετικά είναι ότι οι φίλοι μου με ρωτάγανε αν την ήξερα (λόγω της άνεσης που εξέπεμψα)! Πάντως πάλι όταν πήγαινα τα γόνατά μου τρέμανε και ένιωσα χιλιάδες μύγες στο στήθος μου! Έχω τρελό AA…
Το θέμα μου είναι, πέραν του ΑΑ, ότι φοβάμαι να μείνω πολύ στα set γι’αυτό ίσως υιοθετώ περισσότερο direct τακτικές ή μου φαίνονται πιο προσφιλείς!
Πραγματικά είμαι όλος αυτιά για όποιες παρατηρήσεις έχετε να κάνετε παιδιά!
Καλή συνέχεια!
PS: Aν έχω postarei σε λάθος section ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων!!