Τι να πω; Κλασσικη ερωτηση ε; Θυμιζει κατι; Ποσες φορες δν την εχουμε κανει στον εαυτο μας ;
Ενα πραγμα που πρεπει να καταλαβει καποιος που ξεκιναει το PU ειναι οτι τα λογια εχουν ελαχιστη σημασια ειδικα στην αρχη ! Εχει ξαναειπωθει «Δν εχει σημασια τι λες αλλα τι επικοινωνεις!» Στο παρον Post θελω να εξηγησω γιατι ισχυει αυτο.
Αυτο που θα διαβασετε ειναι τους λογους για τους οποιους θεωρω οτι τα λογια δν εχουν τοση σημασια και υστερα για το τι εγω θεωρω σωστο να λεω οταν βρισκομαι σε 1 set…
1. Το 93% της επικοινωνιας ειναι μη λεκτικη.
90,84,92 οσο στο διαολο και να ειναι το ποσοστο το γεγονος ειναι αυτο : Η συντριπτικη πλειοψηφια της επικοινωνιας λαμβανει χωρα στο επιπεδο του SUBCOMMUNICATION. Παραγοντες οπως body language, eye contact, tonality, projection, positioning…αυτα επικοινωνουν πραγματικα, αυτο που θελεις και φυσικα «καρφωνουν» το ποιος εισαι. Οπως γραφω και στο moto μου «Ο πραγματικος εαυτος παντα αποκαλυπτεται»
2. Οι Γυναικες ειναι συναισθηματικα οντα οχι λογικα .
Σαν αντρες κρινουμε σχεδον τα παντα σε 1 λογικο επιπεδο.Πχ διαλογος μεταξυ ανδρων :
“Πως ηταν το ματς εχθες; - Ηταν γαματο!”
“Τι εκανες εχθες το βραδυ; - Πηγα σε ενα ωραιο Club”
“Eχεις πλακωθει ποτε; - Μια φορα στα 19 μου»
“Tι κανεις; -Καλα φιλε μου,ευχαριστω. Εσυ;”
και παει καπως ετσι : Ερωτηση – Απαντηση, Δραση – Αντιδραση. Ετσι μιλανε οι ανδρες ομως. Οι γυναικες ;
Οπως εχω καταλαβει για τις γυναικες ο διαλογος παει καπως ετσι :
“ Tι κανεις; - Χαλια ! Νιωθω χοντρη σημερα, χαζευα βιτρινες και σκεφτομουν για την σχεση μου με τον Δημητρη. Ωχ αυτος εκει απεναντι με κοιταξε! Γιατι αραγε; Ω ποσο ταιριαζει η ροζ θηκη κινητου με την τσαντα αυτηνης!Πρεπει να αγορασω κανενα ροζ stringακι. Αχ τι ωραια που θα πηγαινουν τα ροζ στο κοριτσακι μου, Αραγε θα γινω καλη μητερα; Μμμμ ωραιο μαγαζι φαινεται αυτο! Να πω στην Τζενη να ερθουμε το βραδυ; Ναι σιγα μν το θυμηθω.. Αχ τι ξεχασιαρα που εχω γινει; Λες να γερναω; Λες να φταιει ο Δημητρης; Πωω ειμαι ερωτευμενη ! Γαμωτο πως την πατησα ετσι; Να μν τον αφησω να το καταλαβει. Αχ επιτελους βρεθηκε καποιος να με κανει να ερωτευθω! Μολις το πω στην Κατερινα θα σκασει απο την ζηλεια της ”.
. Δεν υπαρχει δομη , κατευθυνση,συμπερασμα και καμμια λογικη. Τουλαχιστον στην τέλεια γυναικεια συζητηση. Γινεται απλα για να νιωσουν συναισθηματα !!
Προσοχη το παραπανω ηταν γενικευση! Προφανως στον εργασιακο χωρο ή σε 1 συζητηση διαφωνιας εννοειται οτι εκεινη την ωρα μιλανε λογικα! Αλλα σε 1 club ή σε 1 κοινωνικη συναντηση βυθιζονται στον συναισθηματικο τους κοσμο και προτιμουν μη λογικες συζητησεις.
Εδω εχουμε και την διαφορα Fluff talk - Vibing.
3. Θα σε βρει ενδιαφερον οσο εσυ ενδιαφερεσαι για αυτα που λες.
Υπαρχει η αποψη οτι ειναι καλο να μιλησεις για γυναικεια θεματα (αν ρωτησεις ποια ειναι αυτα δν πρεπει να εισαι στο forum!)
Εγω θεωρω οτι ειναι πιο καλο να μιλησεις για αυτο που εχεις διαπιστωσει οτι την ενδιαφερει προσωπικα και θ’απολαυσει το interaction. Οι ανθρωποι διαφερουν μεταξυ τους. Ο Iceman λεει κατι σχετικο “Aστην να σου μιλησει ! Θα σου πει μονη της πως θελει να την αποπλανησεις”
Βεβαια εδω γενναται και 1 ερωτημα: Ποιος leadarei την συζητηση;
.
Το βασικο προβλημα ειναι το incongruency στο βαθυτερο επιπεδο της επικοινωνιας. Το subcommunication! O Rule του “οτι αισθανεσαι, αισθανεται” (Δν ξερω αν πρεπει να τον μισω ή να τον λατρευω μιας κ ειναι το θεμελιο της αλλαγης που προσπαθω να κανω στον εαυτο μου…)
. Δν με νοιαζει ποσο παθιασμενη ειναι για αυτο που μιλατε. Αν αρχιζεις να βαριεσαι το ιδιο θα κανει κ εκεινη.
Εχοντας στο μυαλο αυτο και το σημειο 1 ειναι καλυτερο να μιλας για θεματα που γουσταρεις ΕΣΥ, ειτε αυτο ειναι οι παρτουζες που εκανες στην Ιο just kiddind just kiddind ή μηπως οχι , ειτε ποσο φανταστικη ηταν η ερμηνεια του ταδε ηθοποιου στην δεινα ταινια.
. Μπορεις να μιλησεις για τα παντα οσο γουσταρεις, αισθανεσαι καλα, και εννοεις αυτο που λες.
4. Να εισαι παθιασμενος.
Αυτο οδηγει στο: Oι γυναικες δν νοιαζονται τοσο για το τι σου αρεσει. Εγραψα και πιο πανω “δεν ειναι το τι λες αλλα το τι επικοινωνεις” oσο για τ’ οτι σου αρεσει κατι, οτι εχεις ενα παθος οτι μπορεις να βγαλεις συναισθημα
.Απλα προσπαθουν να screenαρουν για να δουν αν και κατα ποσο μπορουν να εχουν 1 εντονη/παθιασμενη ζωη με αυτον που τους μιλαει. Θελουν καποιον που να ειναι παθιασμενος. Με οτιδηποτε!
(Τωρα αν αυτο ενεργοποιει attraction switches,φανερωνει χαρακτηριστικα alpha,καλυπτει συναισθηματικες τους αναγκες τοτε μπουμ! Εδω ειμαστε! Δν προκειται να σ΄αφησει να φυγεις αν τουλαχιστον δν της δωσεις τον αριθμο σου. Αν νιωσει και ανετα μαζι σου και εισαγαγεις και sexual tension… :evil: )
. Βρε δεν πα να της εχεις πει οτι γουσταρεις τρελα να μαγειρευεις (και ας καις το ψητο) ή να κολυμπας με τις ωρες ή να χανεσαι με την μηχανη σου ανα την Ελληνικη επικρατεια. Ειδικα αν το εχεις πει μιλωντας στην γλωσσα τους βλ Franco..αρκει να δει οτι εχεις την δυνατοτητα να παραγεις συναισθημα.
Αυτο επισης μεταφραζεται στο μυαλο της και για το πως θα εισαι στο sex !! Συνηθως ο τυπος που κανει τις γνωστες afc τυπικες βαρετες συζητησεις θα ειναι κ βαρετος στο κρεβατι. Ενω ο παθιασμενος,χαρισματικος, και γεματος συγκινησεις ανδρας θα κανει κ αναλογο sex.
Καμμια λογικη :ohmy: ; Σωωωωωπα !
5. Οι πραξεις “μιλανε” περισσοτερο απο τα λογια.
Ποσες φορες δν το εχουμε ακουσει αυτο; Απο την παιδικη μας ηλικια. Τοσο προφανες και αληθες αλλα τοσο παραμελημενο.
Επικοινωνεις πολλα περισσοτερα για το τι Ανδρας εισαι απο το πως σεβεσαι τον εαυτο σου και το πως αναλαμβανεις δραση απ’ οτιδηποτε και αν της πεις με λογια.
Βρε δν πα να της πεις οτι εισαι αρχηγος της ομαδας ποδοσφαιρου, manager στο W, επιλοχιας λοχου σε λοχο 1ης κρουσης Πεζοναυτων δεν τοσο σημασια αν δν μπορεις να leadαρεις την βραδια της . Αν δν μπορεις να παρεις μια αποφαση που θα της διωξει το αγχος, αν δν κανεις κατι που εκφραζει ΕΣΕΝΑ και ταυτοχρονως την κανεις να αισθανθει γαματα που σ’ακολουθει και ειναι στην ζωη σου.
6. Μιλωντας για θεματα που γουσταρεις Εσυ επικοινωνει Value.
Αντι για διαλογους οπου περνας DHVs και μυνηματα οτι εισαι γαματος προτιμω να το διασκεδασω λεγοντας αυτο που θελω εγω. Εξαλλου σημασια εχεις το πως το λες
Πως το λες:
Τι επικοινωνει περισσοτερο value? Aυτο:
” Το πρωι ξυπνησα λιγο αγχωμενος γιατι επρεπε να παρω την bmw απο το συνεργειο και να παω στην εταιρεια οπου ειχα 1 πολυ σημαντικο ραντεβου αλλα ευτυχως ολα πηγαν καλα και ο διευθυντης μου ειπε οτι αξιζα την προαγωση που πηρα ”
Ή Αυτο ; :
“ Εχθες μαζεψα τους τους καλυτερους φιλους μου σε 1 ταβερνακι. Περναγαμε πολυ ομορφα γελωντας και θυμομασταν διαφορες τρελες που εχουμε κανει. Καποια στιγμη ειχαμε 1 διαφωνια γιατι ενας απ’αυτους υποστηριζε οτι οι η πειρατεια ξεκινησε τον Μεσαιωνα αλλα εγω θυμομουν που ειχα διαβασει οτι και ο Ιουλιος Καισαρας ειχε πιαστει αιχμαλωτος απο πειρατες. Αρα η πειρατεια υπηρχε απο πολυ παλια ”
To 1o ειναι μια συνειδητή προσπαθεια να εντυπωσιασεις γιατι ερχεται απο θεση lower value και το 2ο απλα περιγραφει ενα πραγματικο γεγονος, περαν του οτι φανερωνει εναν ανθρωπο που ειναι μορφωμενος. Δεν προσπαθει να εντυπωσιασει και απλα λεει αυτο που γουσταρει να πει.
Οταν πλησιαζεις μια γυναικα και αρχιζεις και λες συγκεκριμενα λογια που εχεις προαποφασισει με σκοπο να εντυπωσιασεις τι φανερωνει αυτο για το πως θεωρεις το δικο σου value; Προσπαθεις να την εντυπωσιασεις; Εισαι ανετος με το να μιλας σε 1 ομορφη γυναικα;
Τι συμπεραινουμε απο το παραπανω;
Να εισαι απροβλεπτος
Ειτε μιλας για το τι χρωμα εχουν οι κουρτινες σου ειτε για πειρατες,δν ξερει το που θες να οδηγησεις την συζητηση! Ποιος αντιδρα σε ποιον σε επιπεδο sub ;Αυτος που αντιδρα περισσοτερο στον αλλο δειχνει χαμηλοτερο value σαν ατομο και με το να μιλας για οτι γουσταρεις εσυ την κανεις να αντιδρα σ’εσενα.
Γινε ξεχωριστος
Μιλωντας με αυτον τον τροπο σε κανει να ξεχωριζεις απο τους αλλους. Δεν της κανεις ερωτησεις βιογραφικου ή την ρωτας για το ποσο συχνα ερχεται στο συγκεκριμενο venue.
Γινε Genuine επιτελους
Αν παπαγαλιζεις λεξεις μηπως κρυβεσαι πισω απο καποια persona ; Προσπαθωντας να πεις αυτο το “σωστο” για να της αρεσεις;
Προσωπικα θεωρω σωστο το αντιθετο. Δν φοβασαι να εκτεθεις. Ειναι μια αυθεντικη συζητηση. Για αυτα που ΕΣΥ γουσταρεις! Ακομα και αν ειναι φαινομενικα ασχετες λεξεις, αν εισαι αυθεντικος ειναι πολυ καλυτερο απο το να της πεις ποσα λεφτα βγαζεις ή με ποσες εχεις παει ;
Τα κενα λογια δν εχουν καμμια σημασια συνεπως. Σημασια εχει το νοημα που κρυβεται πισω απο αυτα και η αυθεντικοτητα του χαρακτηρα σου.
Μετα απ’ ολα αυτα ελπιζω το ερωτημα “ Τι να πω; ” να μην εχει την ιδια σημασια με πριν…