Συμβουλή μου εμένα είναι:
Επέλεξε μια μέθοδο με την οποία θέλεις να ασχοληθείς. Ποια μέθοδο χρησιμοποίησες όταν πήρες τα 2-3 τηλέφωνα? Όταν είμασταν μαζί και άνοιξες direct εκείνη την μεγάλη γυναίκα σου βγήκε περισσότερο νομίζω παρά όταν άνοιγες indirect. Δες τα προηγούμενα ανοίγματα που έχεις κάνει και βγάλε συμπέρασμα. Αν δεν σε βοηθάνε και τόσο διάλεξε εσύ ο ίδιος μια μέθοδο που πιστεύεις θα είσαι καλός και εφάρμοσε ΜΟΝΟ αυτή! Εφάρμοσε την για 2-3 μήνες. Αν δεν δείς κάποια ουσιαστική διαφορά μπορείς να δοκιμάσεις μετά και την άλλη μέθοδο.
Οργανώσου σωστά! Προγραμμάτισε έξυπνα! Πιάσε μια κόλλα και κάνε πρόγραμμα. 1η έξοδος: 10 ανοίγματα μέχρι να τα κάψω, 2η έξοδος: στόχος απόψε είναι να φτάσω μέχρι το Α2 στάδιο (για ΜΜ), κτλ. Πάρε άλλη κόλλα και γράφε τα Fields Reports σου, σωστά και λανθασμένα πράγματα που έχεις κάνει. Τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά? Βάλε στόχο στην επόμενη σου έξοδο σου να το πετύχεις. Αν αποτύχεις μην το βάζεις κάτω. Δοκίμασε άλλο τρόπο!
Για παράδειγμα εγώ όταν άρχισα να παίζω (με ΜΜ) τις πρώτες φορές που βγήκα έξω δεν ήξερα τι να πω.. Έπρεπε να μάθω μερικά ανοίγματα για να μην έχω δικαιολογία και να μην τις ανοίγω. Αφού έμαθα μερικά και έφτανα στο hook point μετά έκανα AFC πράγματα, μπορεί να έτρωγα S-Test, IOD, μου επέβαλαν το frame τους κτλ. Κατάλαβα ότι έπρεπε να μάθω μερικά negs, freeze outs, σωστό BL, ρουτίνες Chick Crack, τρόπους να επιβάλω το δικό μου frame κτλ. Μετά σιγά σιγά άρχισα να φτάνω μέχρι το Α3 στάδιο αλλά δεν έκανα σωστά qualify. Κατάλαβα ότι έπρεπε να μάθω κι αυτό, και πάει λέγοντας.
Αν δεν οργανωθείς σωστά (ειδικά στην αρχή) και βγαίνεις απλά έξω χωρίς κάποια default ρουτίνα ή στόχο τότε περιμένεις ότι όταν είσαι κάτω υπο πίεση και έχεις ΑΑ θα σου έρθουν στο μυαλό όσα διάβασες? Εμένα δεν πέτυχε αυτό όταν το εφάρμοσα! 😛
Κάτι άλλο που δεν πέτυχε σε εμένα είναι όταν έκανα ένα λάθος στο interaction και δεν του έδινα αρκετή σημασία. Την επόμενη φορά που έπαιζα έκανα το ίδιο λάθος. Όταν αρχίσεις να καταγράφεις το παιχνίδι σου και να το αναλύεις μόνος σου ή μαζί με εμάς, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορείς να μάθεις. Την επόμενη φορά που θα πάεις να παίξεις, θα είναι σαν να το έχεις κάνει replay και ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις την ίδια δυσκολία που είχες πριν. 😉