Γ. Πρόκληση Έλξης & Δημιουργία Rapport & Comfort
Rapport είναι βαθιά επαφή μεταξύ δύο ή περισσοτέρων προσώπων, η οποία είναι κάτι περισσότερο από την επιφανειακή επαφή. Ένα ή περισσότερα άτομα βρίσκονται σε κατάσταση Rapport όταν αισθάνονται μια αίσθηση άνεσης να βρίσκονται μαζί και τα συναισθήματά τους, οι σκέψεις τους και οι ιδέες τους '‘δένουν’' του ενός με του άλλου.
Προσοχή: το rapport δεν είναι μια ηθικολογική έννοια!
Για παράδειγμα, αν ένα άτομο φωνάζει και το άλλο είναι ήσυχο, δεν υπάρχει rapport. Αν και οι δύο φωνάζουν ή είναι ήσυχοι, αν αισθάνονται άνετα με το άλλο και σε αρμονία μεταξύ τους τότε έχουν Rapport.
Τώρα, υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας που θα πρέπει να έχεις συνεχώς στο μυαλό σου αν θέλεις να γίνεις ειδικός στην σαγήνη: Rapport σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για έναν άντρα και μια γυναίκα.
Για έναν άντρα, δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αν το Rapport είναι επιφανειακό. Οι άντρες μπορούν να έχουν πολύ καλή και παρατεταμένης διάρκειας επιφανειακή επικοινωνία μεταξύ τους. Μπορούν να ανταλλάζουν αντικειμενικά δεδομένα και αφηρημένες αξίες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς προβλήματα. Δεν αισθάνονται άσχημα γι ’αυτό.
Για τις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Οι γυναίκες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες:
- για το είδος των συναισθημάτων που τους προκαλούν οι λέξεις.
- για το αν υπάρχει συναισθηματική εμπλοκή στην αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ατόμων.[/u][/b]
Για το λόγο αυτό, όταν κατά τη διάρκεια της αποπλάνησης βρισκόμαστε στις φάσεις της έλξης και του rapport θα πρέπει να θυμόμαστε το εξής:
Η έλξη και το rapport είναι οι φάσεις της αποπλάνησης, όπου λαμβάνεις υπόψη σου τα συναισθήματα που προκαλούν στη γυναίκα τα λόγια σου και οι καταστάσεις, τα πρόσωπα και το περιβάλλον τριγύρω της. Είναι, επίσης, η φάσεις κατά τις οποίες προσπαθείς να δημιουργήσεις συναισθηματική επαφή με τη γυναίκα και να την κρατάς όσο το δυνατόν πιο συναισθηματική.
Προσοχή! Είπα συναισθηματική και όχι λογική ή αιτιολογική.
Αν μια γυναίκα σε ρωτήσει ''Τι δουλειά κάνεις ;"
και απαντήσεις : '‘Είμαι ένας τραπεζίτης’'.
Αν μια γυναίκα σε ρωτήσει : «Γιατί, λοιπόν, είσαι ένας τραπεζίτης;"
και απαντήσεις: «Επειδή είναι μια σίγουρη δουλειά και ο μισθός είναι καλός. "
Αν λοιπόν της μιλάς με τις ώρες για τη δουλεία σου στην τράπεζα χωρίς να εμπλέκεις καθόλου συναίσθημα τότε δεν θα προκαλέσεις έλξη και δεν θα μπείς πραγματικά σε φάση rapport μαζί της.
Δεν θα είσαι πραγματικά “σε αρμονία” μαζί της. Για να πετύχεις βαθύτερο rapport με μια γυναίκα, για να την κάνεις να νιώθει άνετα θα πρέπει να της προκαλέσεις συναίσθημα. Δεν μπορείς να πείς ότι είσαι στις φάσεις έλξης & rapport με μια γυναίκα, αν δεν έχεις κάποια ανταλλαγή συναισθημάτων μαζί της, αν δεν την έχεις προκαλέσει συναίσθημα.
Δεν είσαι πραγματικά σε αρμονία μαζί της, γιατί όλα όσα λές είναι γεμάτα από λογικά και αντικειμενικά δεδομένα χωρίς συναισθηματικό περιεχόμενο. Αυτό το είδος του λόγου αφήνει τις γυναίκες κρύες και ανικανοποίητες, ακόμα και αν οι απόψεις σου είναι επιπέδου Αϊνστάιν.
Εάν προσπαθείς να την ρίξεις στο κρεβάτι με αυτόν τον τρόπο από την άποψη της αποπλάνησης, σπαταλάς το χρόνο σου.
Από την άλλη, είναι τυχαίο το ότι το 99% των φιλοσόφων ήταν άντρες;
Αν μια γυναίκα σε ρωτήσει : “Τι δουλειά κάνεις ;” και απαντήσεις με αναιδή και αστείο (cocky & funny) τρόπο: '‘το όνομά μου είναι Bond, James Bond. Είμαι ένας κατάσκοπος στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος’', και αν προσθέσεις στο αστείο μια μυστηριώδη έκφραση, τότε δημιουργείς ήδη έλξη & rapport. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με το να είναι αστείος και άμεσος έχεις αγγίξει ήδη το συναισθηματικό της επίπεδο και της προκαλείς συναίσθημα.
Επίσης, στο συγκεκριμένο παράδειγμα κρύβεσαι πίσω από ένα πέπλο μυστηρίου.
Οι γυναίκες αγαπούν όλα τα έντονα συναισθήματα - τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά - και γι ’αυτό το λόγο αγαπούν το μυστήριο. Για παράδειγμα, αν δεν πείς κάτι σε μια γυναίκα, αν δεν της δώσει καμία πληροφορία τότε θα φανείς πιο ελκυστικός από ό, τι αν της πείς την αλήθεια.
Θα έρθουμε σε αυτό αργότερα.
Το παραπάνω παράδειγμα για τον James Bond μπορεί να είναι μπανάλ, αλλά απεικονίζει πολύ καλά την ιδέα. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Μπορείς να κάνεις πολλά, πολλά περισσότερα με την έλξη και το rapport. Ας προχωρήσουμε.
Οι γυναίκες αγαπούν γενικά δύο τύπους λέξεων και εννοιών:
- Αφηρημένες λέξεις: λέξεις που περιέχουν απόλυτες έννοιες όπως «αγάπη», «ελευθερία»,“Σταθερότητα” και ούτω καθεξής.
- Συναισθηματικές λέξεις: λέξεις που περιγράφουν μια συναισθηματική εμπειρία με λεπτομερή τρόπο.
Οι άντρες δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα μιας γυναίκας, επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο για την λογική και πρακτική σημασία των λέξεων. Εάν δεν είναι ποιητές, δεν ενδιαφέρονται για τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που συνδέονται με τις λέξεις.
Ναι, όσοι από εσάς αγαπάτε την ποίηση έχετε ένα πλεονέκτημα στον τομέα της αποπλάνησης.
Ωστόσο, ποίηση φυσικά χωρίς άλφα στάση είναι αυτοκτονία από την άποψη της αποπλάνησης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς εύκολα να γίνεις “φίλη”. Ποίηση και άλφα στάση μαζί, αποτελούν ένα ακαταμάχητο κοκτέιλ για μια γυναίκα.
Η γυναίκες μπορούν να λατρέψουν λέξεις όπως ελευθερία ή ζέστη ή κρύο με μοναδικό σκοπό να απολαύσουν τα συναισθήματα που περιέχονται σε αυτές τις λέξεις. Πρακτικά μιλώντας απλά τις απολαμβάνουν για ηδονιστικούς σκοπούς.
Οι γυναίκες είναι ηδονιστές των συναισθημάτων. Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα, αλλά φαντάσου να απαντούσες με τον ακόλουθο τρόπο σε έναν άντρα φίλο σου, όταν σε ρώταγε τι δουλειά κάνεις:
“Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική και ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αυτή η ερώτησή '‘ταρακουνά’' το εσωτερικό μου. Ναι! Η δουλειά μου! Κάθε πρωί ξυπνάω και πηγαίνω - γεμάτος χαρά - στο ζεστό μετρό που είναι γεμάτο από αγνώστους. Αισθάνομαι ευτυχής όταν πάω στο γραφείο. Ναι. Σκέψου ότι είμαι ένας τραπεζίτης. Είμαι ένας ξεχωριστός, ρομαντικός τραπεζίτης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας διάφορα πολύ συναρπαστικό έγγραφα έρχονται στο γραφείο μου και αισθάνομαι τόσο σημαντικός που συμμετέχω στο πεπρωμένο της πατρίδας. Εξάλλου πρόκειται για μια δουλειά εξαιρετικά μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και αυτό με κάνει να αισθάνομαι ευτυχής. Νιώθω πλήρης όταν φροντίζω για όλα αυτά τα έγγραφα. ”
Ο άντρας φίλος σου θα πιστέψει ότι έχεις τρελαθεί ή θα υποψιαστεί ότι είσαι γκέι.
Λοιπόν. Μιλώντας σε μια γυναίκα με αυτόν τον τρόπο θα της δώσεις ακριβώς αυτό που θέλει.
Ακόμη και αν είναι στέλεχος σε κάποια επιχείρηση, αν είναι μια σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να δείξει τη στάση της «σκληρής τύπισσας", μην την αφήσεις να σε ξεγελάσει: ο τρόπος για να την ρίξεις στο κρεβάτι σου είναι ακριβώς ο ίδιος όπως και με τις άλλες γυναίκες.
Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που πρέπει να μιλάς σε μια γυναίκα, αν θέλεις να την αποπλανήσεις. Επίσης, είναι ένα από τα πλέον σημαντικά μέσα για τη δημιουργία μια έλξης η οποία είναι μεγάλη για να προχωρήσεις σιγά σιγά προς την επόμενη φάση της αποπλάνησης.
Έτσι, προκειμένου να την αποπλανήσεις θα πρέπει :
- να χρωματίσεις την ομιλία σου με αισθήσεις, συναισθήματα και γενικά αφηρημένες έννοιες, όχι απαραίτητα δυνατά συναισθήματα αλλά κάθε συναίσθημα. Τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά είναι το ίδιο πολύ καλά.
- Ακόμη πιο σημαντικό: να μάθεις να ακολουθείς την πορεία των συναισθημάτων της.
- Εξαιρετικά σημαντικό: να μάθεις να ανταλλάζεις συναισθήματα μαζί της.[/u]
Ένα σημαντικό θέμα για τις γυναίκες:
μην εμποδίζεις τις γυναίκες από το να νοιώθουν αρνητικά συναισθήματα. Οι γυναίκες λατρεύουν τα αρνητικά συναισθήματα όπως τα θετικά.
Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι σου έμαθαν οι γονείς και οι δάσκαλοί σου, έτσι εάν μια γυναίκα νιώθει αρνητικά συναισθήματα, μην προσπαθήσεις να την βοηθήσεις, μην προσπαθήσεις να την κρατήσεις από το να νοιώσει αυτά τα συναισθήματα διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σε δεί ως ένα '‘μή’' ελκυστικό “καλό παιδί” και να σπάσει το rapport μαζί της και αυτή σιγά σιγά να μετατραπεί σε εχθρό σου.
Παρακολούθησε αυτή τη συζήτηση μεταξύ ενός έμπειρου γόη και μιας γυναίκας:
Αυτός: “Είμαι ένας τραπεζίτης. Πάντα ήθελα, από τότε που ήμουν μικρό παιδί να αισθάνομαι αυτή την υπέροχη αίσθηση που πηγάζει από την διαχείριση συναρπαστικών εγγράφων στο γραφείο μου και να αισθάνομαι την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από μια σίγουρη δουλειά. Κάθε πρωί τα πουλιά που πετούν έξω από το παράθυρο του γραφείου μου, μου δίνουν την αίσθηση της επαφής με τη φύση, όταν κοιτάζω έξω. ”
Αυτή:''Μα δεν βαριέσαι να φροντίζεις για όλα αυτά τα έγγραφα κάθε πρωί; Ναι. Σε καταλαβαίνω. Η βαθιά επαφή σου με τη φύση σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τη βαρεμάρα της εργασίας σου. "
Αυτός: “Επίσης υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις με τους συναδέλφους. Όταν ικανοποιούνται τους ανοίγει νέους ορίζοντες. ”
Και ούτω καθεξής. Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνδρες απο εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο έχετε ήδη ξεπατωθεί στο γέλιο. Μερικοί από εσάς έχουν ήδη βαρεθεί του '‘θανατά’'. Δεν μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια όταν το έγραφα αυτό. Όπως βλέπεις από το θέμα που επέλεξα, μου ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσω ένα πραγματικά σοβαρό περιεχόμενο για την παραπάνω συνομιλία.
Τώρα, πρίν αρπάξεις την καραμπίνα, κάνε μου μια χάρη: βγες έξω και προσπάθησε να γοητεύσεις μια γυναίκα μιλώντας της με τον παραπάνω τρόπο. Μετά, γύρνα και πές μου τι συνέβη. Θα εκπλαγείς με τον εαυτό σου από τα θαυμάσια αποτελέσματα που θα έχεις. Η προσέγγιση που περιγράφεται παραπάνω θα φέρει στο κρεβάτι σου ένα απίστευτο αριθμό από πανέμορφες και σέξι γυναίκες!
Όταν βλέπεις ότι ανταλλάζεις συναισθήματα και αισθήσεις με τη γυναίκα που θέλεις να αποπλανήσεις και καταφέρνεις να την κάνεις '‘συναισθηματική’', τότε βρίσκεσαι σε πραγματικό rapport μαζί της.
Άλλα σημάδια ότι είστε σε φάση άνεσης και rapport είναι τα εξής:
- αισθάνεται άνετα γύρω σου.
- αισθάνεται εμπιστοσύνη απέναντί σου.
Για μια γυναίκα, το να μπαίνει σε φάση rapport με έναν άντρα σε συναισθηματικό επίπεδο, - όπως περιγράφεται παραπάνω - σημαίνει πολλά περισσότερα από ό, τι για έναν άντρα. Γι ‘αυτήν είναι σαν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο ’‘κρεβάτι’'.
Φυσικά και το πιο επιφανειακό, λιγότερο συναισθηματικό και πιο '‘λογικό’‘ rapport που έχουν οι άντρες μεταξύ τους, είναι επίσης ένα είδος rapport, αλλά όχι το είδος του rapport που οδηγεί στο ’‘κρεβάτι’'.
Εάν ένας άντρας κατορθώνει να οδηγεί μια γυναίκα σε συναισθηματικού τύπου rapport και ταυτόχρονα καταφέρνει να κρατά μια '‘άλφα’‘ στάση στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει ουσιαστικά βρεί το ’‘κλειδί’' για να την πάει στην κρεβατοκάμαρα.
Με την εξάσκηση, θα παρατηρήσεις ότι οι γυναίκες θα υπερασπίζονται τον εαυτό τους με διάφορους τρόπους ενάντια στην αύξηση του '‘πόθου’' που συνδέεται με τα συναισθήματά τους. Ένας συνήθης τρόπος είναι ο εξής: “Πάω λίγο στην τουαλέτα.”
Όταν γυρίζει είναι πιό ψυχρή και με περισσότερο αυτοέλεγχο. Θα πρέπει να αρχίσεις και πάλι να χτίζεις rapport και έλξη. Το έκανε επειδή αισθάνθηκε '‘έξαψη’‘ την ώρα που ’‘αντάλλαζε’' συναισθήματα μαζί σου.
Θα σου πω περισσότερα για αυτά τα είδη των γυναικείων αμυνών ενάντια στην '‘έξαψη’' στα
επερχόμενα βιβλία μου της εγκυκλοπαίδειας για το Pickup, την αποπλάνησης και τις σχέσεις με γυναίκες για τον σύγχρονο άντρα.
Για την έλξη μπορούμε να αναφερόμαστε με πιο κατάλληλο τρόπο με τους όρους '‘δημιουργία έλξης’‘ ή ’‘χτίσιμο’' έλξης. Κατά τη γνώμη μου, αυτό μπορεί να συμβεί με ορισμένες γυναίκες την ίδια στιγμή, ενώ δεν υπάρχει βαθύ συναισθηματικό rapport, ενώ με άλλα είδη γυναικών, χωρίς καθόλου rapport.
Η έλξη δημιουργείται με τη χρήση διαφόρων τεχνικών προορισμένων να την κάνουν να αισθάνεται δυνατά συναισθήματα και συγκινήσεις από την συντροφιά σου. Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι εξαιρετικά συναισθηματικά πλάσματα, όσο περισσότερο νιώθουν έντονα συναισθήματα από την συντροφιά σου, τόσο περισσότερο πείθωνται ότι είσαι ένας καταπληκτικός άντρας.
Έτσι λοιπόν έλξη σημαίνει = “Αισθάνομαι έντονα συναισθήματα και αισθήσεις από τη συντροφιά σου.”
Θα κατανοήσεις καλύτερα το τι είναι η φάση της έλξης όταν θα διαβάσεις το κεφάλαιο που έχω γράψει γι ’αυτό. Το θέμα της έλξης είναι τόσο σημαντικό για την αποπλάνηση έτσι ώστε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σ ’αυτήν σε αυτό το βιβλίο.