Η Θεωρεία των Hoops.
Ένα frame game που παίζουν οι άνθρωποι είναι όταν προφέρουν hoops, για δουν αν θα πηδήξεις μέσα στο hoop τους. Για παράδειγμα, μια κοπέλα θα προσπαθήσει να σε κάνει να κάνεις κάτι όπως να κρατήσεις την τσάντα της ή να την κεράσεις ένα ποτό. Ή…..
1 Σου δίνει ψεύτικα IOI για να δει αν θα τη κυνηγήσεις
2 Σου δίνει ψεύτικα IOD για να δει αν θα ανησυχήσεις ή αντιδράσεις.
3 Κάνει ένα σχόλιο σαν δόλωμα για να κοκορευτείς ή να κάνεις φιγούρα.
4 Σε ρωτάει και σαν δόλωμα για να δικαιολογηθείς σε αυτή ή να ζητήσεις συγνώμη.
Όλα αυτά είναι παραδείγματα hoops που μια κοπέλα χρησιμοποιεί για να αναδείξει την θυληκη της δύναμη. Αν κάνεις πράγματα για αυτή, τη κυνηγάς, προσπαθείς να της δείξεις ότι είσαι κάποιος,, αντιδράς σε αυτή και δικαιολογήσε σε αυτή, όλα αυτά είναι ΙΟΙς μου μπορεί να μετρήσει και να εκμεταλλευτεί.
Αν πηδάς στα hoop της, δυο πράγματα συμβαίνουν. Ένα θα νιώσει πολύ καλά για τον εαυτό της , και δυο θα χάσει attraction. Επειδή απλά της αρέσει κάτι δεν σημαίνει ότι αυτό θα σε φέρει πιο κοντά στο να κάνεις σεξ μαζί της.
Πρόσεχε, από την μια δεν θες να είσαι ο τύπος που τον κάνουν ότι θέλουν και τον χρησιμοποιούν. Από την άλλη όμως δεν θες να είσαι ένα ρομπότ που παίζει συνέχεια παιχνίδια ισχύος ενώ θα έπρεπε να χαλαρώνει και να απολαμβάνει την επικοινωνία του με μια γυναίκα. Δεν προσπαθούν συνέχεια να σε βάλουν από κάτω,
Όταν ένα hoop έρχεται, ο afc είναι πρόθυμος να πηδήξει μέσα. Έτσι νομίζει ότι της δείχνει πόσο νοιάζεται. Νομίζει ότι είναι ρομαντικός και θα την κερδίσει. Νομίζει ό,τι οποιασδήποτε άντρας κάνει το αντίθετο είναι κόπανος. Αλλά δεν χρειάζεται να πηδήξεις στο hoop της. Μπορείς να της το γυρίσεις πίσω. Ή να δημιουργήσεις ένα καινούργιο hoop μόνο για αυτή. Ή να το αγνοήσεις τελείως – η σιωπή είναι πολλές φορές η καλλίτερη απάντηση.
Παραδείγματα:
(Ε=Εγώ, ΗΒ = αυτή)
Νέο hoop: ΗΒ: Γιατί μου μιλάς?
Ε: Φοράς πάντα το κραγιόν σου έτσι?
–Ή—
Ε: ( στις φίλες της) Πάντα έτσι είναι? Ακουστέ αυτό, < ξεκινάς μια ρουτίνα>
Αγνοείς το σχόλιο: ΗΒ: Τι είναι αυτό το μπλουζάκι?
Ε:…..
–Ή—
Ε: Παιδιά ακούστε αυτό, την προηγούμενη βδομάδα οι φίλοι μου και εγώ <ξεκινάς ρουτίνα>
Πιάνεις το hoop της: ΗΒ: Θα με κεράσεις ένα ποτό?
Ε: Κέρασε με πρώτα εσύ και βλέπουμε
Κάθε συζήτηση έχει πάρε - δώσε. Αν σου δώσει ένα hoop, δεν έχεις πρόβλημα να πηδήξεις μέσα αφού πρώτα πηδήξει αυτή σε ένα δικό σου.
Παραδείγματα:
(Ε=Εγώ, ΗΒ= Αυτή)
1: ΗΒ: Πόσο χρονών είσαι?
Ε: Μάντεψε
ΗΒ: Χμμμμ…25?
Ε: Κοντά, για την ακρίβεια είμαι 24.
2: Ε: Πόσο χρονών είσαι?
ΗΒ: Μάντεψε
Ε: Θες να μαντέψω χαμηλά ή ψηλά?
ΗΒ: Μάντεψε χαμηλά!
Ε: Καλώς, θα έλεγα 22.
Στο παράδειγμα 1, σε ρωτάει ηλικία, αλλά αντί να απατήσεις αμέσως την κάνεις να μαντέψει.
Στο παράδειγμα 2, δοκιμάζει το ίδιο κόλπο σε σένα αλλά το frame σου είναι πολύ δυνατό!
Ένα ενδιαφέρων πράγμα με τα hoop είναι ότι όσο πιο φανερά είναι τόσο λιγότερο δυνατό είναι κάποιος να πηδήξει μέσα.
Για παράδειγμα, ας πούμε ότι κάποιος σου ζητάει « Φίλε μου πιάνεις ένα ποτήρι νερό καθώς έρχεσαι?» Αυτό είναι ένα λογικό hoop και οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα φέρουν νερό.
Αλλά αν λεγότανε έτσι: «Φίλε, γιατί δεν σηκώνεσαι να πας στην κουζίνα να μου βάλεις ένα γαμημενο ποτήρι νερό σαν τη μικρή σκυλίτσα που είσαι»
Ελάχιστοί αυτοί που θα πηδούσανε σε αυτό το hoop – θα ήταν ισοδύναμο με το να δεχτείς το frame ότι είσαι μια μικρή σκυλίτσα. Οπότε… αυτό που θες είναι να ξεκινήσεις με μικρά πράγματα. Δελέασε το target με μικρά αθώα hoop. Και σιγά σιγά, καθώς μπαίνει στο frame σου αυτά τα hoop μπορούν να μεγαλώσουν και να γίνουν πιο συχνά. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως compliance momentum . Σύντομα θα στο τρίβει την πλάτη και θα σου μαγειρεύει αλλά για αρχή ξεκίνα χαλαρά, κανε τη να μαντέψει την ηλικία σου.