Ο δεύτερος τρόπος για να κάνουμε jumping από το ένα CBL στο άλλο είναι να συμφωνήσουμε να δούμε ο ένας τον άλλο σε μιά μεταγενέστερη ημερομηνία . Αυτό ονομάζεται time bridge/time bridging (γέφυρα χρόνου ή γεφύρωση χρόνου). Το λεγόμενο '‘phone close" ( όπως , " πήρα το τηλέφωνό της ») δεν είναι καν ’‘κλείσιμο’‘ (close). Στην ουσία, υπάρχει μόνο ένας τύπος close : TO SEX . Είσαι ’‘closer’' ;
Παρεμπιπτόντως , δεν υπάρχει ούτε αυτό που λέμε ''kiss close", δεδομένου ότι το φίλημα είναι απλά μια τακτική χτισίματος άνεσης (comfort building tactic - CBT). Ακριβώς όπως το τράβηγμα του πίσω μέρους των μαλλιών της δεν είναι hair pulling close, ή το δάγκωμα στο λαιμό της δεν είναι neck biting close . Είναι απλώς τακτικές χτισίματος άνεσης (comfort building tactics - CBT).
Έτσι λοιπόν, τί είναι το TIME BRIDGE / TIME BRIDGING ;
To TB είναι μια προαιρετική κίνηση στο game μας την οποία κάνουμε ΜΟΝΟ όταν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το πρότυπο game structure μας και να κάνουμε BOUNCE με το target μας για άλλο CBL ή και για SEX. Εξάλλου, αν και οι δύο μας έχουμε το χρόνο και το ενδιαφέρον, δεν είναι καλύτερα να συνεχίσουμε ΑΜΕΣΑ αντί να προσπαθήσουμε να το συνεχίσουμε κάποια άλλη στιγμή ;
Ίσως, όμως, αυτή να μην ανταποκριθεί στο BOUNCE. Ίσως τα logistics να είναι μαντάρα , ίσως οι φίλοι της είναι εκεί, ή ίσως απλά να μην είχαμε την ευκαιρία να χτίσουμε αρκετή άνεση για να αποδεχτεί μια τέτοια κλιμάκωση (escalation). Τότε τι κάνουμε; Τότε λοιπόν , προσπαθούμε να χτίσουμε όσο περισσότερη άνεση (comfort) και εμπιστοσύνη (trust) μπορούμε, και στη συνέχεια δημιουργούμε μια γέφυρα χρόνου (time bridge).
Ενώ μιλάμε , λέμε στο target “Θα ήταν ωραία να τα ξαναπούμε κάποια στιγμή” και στη συνέχεια , όταν συμφωνήσει, βγάζουμε το σημειωματάριο και το στυλό σαν να μας το είχε ζητήσει το target, λέγοντας :“ Δώσε μου τον αριθμό σου ”. Εάν το frame μας είναι congruent, θα συμπεριφερθεί σαν να ήταν δική της ιδέα να τα ξαναπούμε και θα συμφωνήσει/ενδώσει (comply). Όλα θα εξαρτηθούν από την ενέργεια μεταξύ των δύο μας . Είναι '‘ΟΝ’‘ ; Όταν τα πράγματα είναι ’‘ΟΝ’' όλα δείχνουν να ρέουν τόσο φυσικά .
Αντί λοιπόν να ψάχνουμε για έξυπνους τρόπους για να ζητήσουμε τον αριθμό της, πρέπει να δίνουμε έμφαση στη δημιουργία αυτής της '‘χημείας’‘ που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ δύο ανθρώπων. Ο σκοπός του TIME BRIDGE είναι απλός : να ’‘γεφυρώσει’‘ το χρονικό χάσμα που θα βρισκόμαστε χωριστά. Είμαι τώρα μαζί της και το TB θα μου επιτρέψει να είμαι και πάλι μαζί της πρόσωπο με πρόσωπο , έτσι ώστε να μπορώ να συνεχίσω το game μου. Να μην ξεχνάμε ότι , η ερωτοτροπία βαδίζει από το MEETING προς το SEX και ΟΧΙ από το MEETING προς τον αριθμό τηλεφώνου . Το να πάρουμε απλά έναν αριθμό δεν είναι ’‘γέφυρα’', γιατί μια γέφυρα πρέπει να έχει δύο πλευρές. Ένας αριθμός δεν έχει μια σαφή άλλη πλευρά. Όταν τηλεφωνούμε στο target, βρισκόμαστε στην προσπάθεια να κανονίσουμε ένα ραντεβού για να ξαναδούμε ο ένας τον άλλο. Αν το είχαμε κάνει αυτό από την αρχή (το να κανονίσουμε δηλαδή ραντεβού στο C1), δεν θα χρειαζόμασταν καν τον αριθμό της.
Η χρονική γέφυρα οδηγεί σε ένα καθορισμένο χρόνο και τόπο όπου θα είμαστε μαζί της πρόσωπο με πρόσωπο για να συνεχίσουμε την ερωτοτροπία . Είναι κάτι που ζωγραφίζουμε στην φαντασία της και ίσως να τρέχουμε και κάποια σχετική ρουτίνα γι ’αυτό. Το να πάρουμε απλά έναν αριθμό, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σκάλα προς τον ουρανό. Δεν θα χρειαστεί και πολύ πρακτική μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο να παίρνεις αριθμούς τηλεφώνου και να συνειδητοποιείς αργότερα ότι πρόκειται για BLUR. Το να σιγουρέψεις αυτούς τους αριθμούς (more solid game) είναι μια σοβαρή υπόθεση.
Ας προσπαθήσουμε περισσότερο στο να κανονίσουμε τον τόπο την μέρα και την ώρα για να ξανασυναντηθούμε. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι με δύο ή τρεις χρονογέφυρες για τις περιπτώσεις που δεν γίνεται να κάνουμε BOUNCE.
Μερικά παραδείγματα :
- '' Θα πάω στο εμπορικό αύριο για να κοιτάξω για παπούτσια. Έλα να μου κάνεις παρέα και να χαζέψουμε βιτρίνες μαζί".
2 . “Θα μεταφέρω κάτι πράγματα στο σπίτι της αδερφής μου αύριο. Έλα να μου κάνεις παρέα στη διαδρομή. Θα περάσω να σε πάρω στις 20:00 . ”
3 . “Έχω ένα πάρτι σε δύο εβδομάδες . Δεν πρέπει να το χάσεις ! ”
- “ Θα πάω στο θέατρο ΤΑΔΕ την Πέμπτη για να δώ μια παράσταση ταχυδακτυλουργων. Θα μου άρεσε να έρθεις . Ας ανταλλάξουμε αριθμούς”.
Ας παρατηρήσουμε πως έχουμε ΗΔΗ έναν λόγο για να ΞΑΝΑδούμε ο ένας τον άλλον πρόσωπο με πρόσωπο. Αν απλά παίρναμε έναν σκέτο αριθμό τηλεφώνου, πιθανότατα να βρισκόμασταν μετά στη θέση να πρέπει να προσπαθήσουμε να την πείσουμε να μας ξαναδεί.
Δεν χρειάζεται καν να ανταλλάξουμε αριθμούς. Η ανταλλαγή αριθμών προσομοιάζει πάρα πολύ στο στερεότυπο καμάκι. Αν δεν μας ξανασυναντήσει, τότε το πρόβλημα ήταν η ελλειπής επίδειξη αξίας (value) και το ελλειπές χτίσιμο άνεσης (comfort building) και μια απλή ανταλλαγή αριθμών δεν θα άλλαζε αυτή την κατάσταση.
Το να κάνουμε συμπαγές παιχνίδι (solid game) είναι πολύ πιο σημαντικό από το να παίρνουμε αριθμούς τηλεφώνου. Το συμπαγές παιχνίδι οδηγεί σε συμπαγείς αριθμούς τηλεφώνου.
Στο τρίτο παράδειγμα , μπορούμε να ανταλλάξουμε αριθμούς . ( Έχουμε δύο εβδομάδες μέχρι να πάμε μαζί στο πάρτι ! ) Την επόμενη μέρα της τηλεφωνούμε και χρησιμοποιούμε την τηλεφωνική επαφή για να χτίσουμε μεγαλύτερο rapport . Οι χρόνοι τηλεφωνικής επαφής συνυπολογίζονται στις 7 ώρες. Είναι απλά άλλος ένας τρόπος να γίνεις ένα κανονικό κομμάτι της ζωής της .
Αν έχουμε αρκετή άνεση μαζί της , μπορούμε να κανονίσουμε να την συναντήσουμε κάπου χωρίς καν να ανταλλάξουμε αριθμούς. Και θα είναι εκεί. Αλλά αν δεν έχουμε αρκετή άνεση, ο αριθμός τηλεφώνου θα βγεί BLUR, το οποίο σημαίνει ότι ήταν άχρηστος ούτως ή άλλως . Έτσι λοιπόν, η μεγαλύτερη σημασία πρέπει να δίνεται στο συμπαγές παιχνίδι και ΟΧΙ στην απλή ανταλλαγή αριθμών.
Τα μέρη συνάντησης πρέπει να βρίσκονται σε βολικές τοποθεσίες κοντά στο σπίτι μας ή στα μέρη που κινούμαστε σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μας. Δεν βγαίνουμε ποτέ εκτός προγράμματος για να συναντηθούμε με μια κοπέλα που πιθανόν να flakeαρει. Έχουμε την προσωπική μας ζωή . Όσο πιο συναρπαστική είναι η ζωή μας, τόσο πιο πολύ θα θέλει να είναι ένα κομμάτι της. Δεν πάμε για '‘καφέ’' - αντί αυτού λέμε “ πάω να βρώ την φίλη μου τη Χριστίνα στο cafe joy να της δώσω κάτι σημειώσεις για μια εργασία της. Έλα να με βρείς εκεί ”.
Πήγα στο εμπορικό κέντρο χθες και κάθισα δίπλα σε ένα γέρο στο κατάμεστο προαύλιο να απολαύσω το σνακ μου. Άρχισε να μου μιλά γι ’αυτό και για εκείνο για το πώς έχουν αλλάξει τα skateboards και από εκεί που ήταν απλά μια ξύλινη σανίδα με μεταλλικά ροδάκια τώρα πιά φτιάχνονται από fiberglass κτλ κτλ.
Εγώ όμως ήθελα απλά να φάω το σνακ μου . Κούναγα απλά το κεφάλι μου , αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ με τη συζήτηση ( τίποτε το προσωπικό , ήταν ένας αρκετά συμπαθητικός άνθρωπος κτλ κτλ , απλά … δεν ήταν ο τύπος μου …. χαχαχαχ ) Του έδειχνα IODs (Δείκτες Αδιαφορίας - ΔΑ) Δεν ήθελε να πώ , “ Σε παρακαλώ μην μου μιλάς”, μιας και θα ήταν αγενές και έναυσμα αντιπαράθεσης.
Λοιπόν , πολλές γυναίκες θα βρεθούν στην ίδια θέση . Υπάρχουν αρκετα IODs και επέδειξα μερικά από αυτά σε αυτό το γέρο . Πήρα το βλέμμα μου από πάνω του, άνοιξα ένα περιοδικό και άρχισα να το ξεφυλλίζω ενώ μιλούσε , αφιερώθηκα ολοκληρωτικά στο σνακ μου και στις ερωτήσεις του απαντούσα με πολύ απλές και σύντομες απαντήσεις.
Δεν εννοώ βέβαια ότι θα πρέπει να εγκαταλείπουμε όταν μια κοπέλα μας δείχνει μερικα IODs. Εξάλλου ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να το αλλάξουμε.
Ο γέρος θα μπορούσε να είχε μιλήσει για κάτι που θα με ενδιέφερε και ίσως να είχα συζητήσει μαζί του ( μια καλή υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις) , αλλά για φαντάσου μετά από αυτή τη συνομιλία για τα skateboards με τον γέρο, να μου ζητούσε να ανταλλάξουμε τηλέφωνα. Για φανταστείτε πόσο παράξενο θα ήταν . Θέλω να πω, και εφώ έχω πάρει αριθμούς από άντρες. Αυτός άλλωστε είναι ο τρόπος που ξεκινάμε φιλικές σχέσεις με άλλους άντρες. Αλλά φανταστείτε αυτός ο γέρος να ήθελε να '‘αράζουμε παρέα’‘. Θα ήμουν στη φάση, " εεε, όχι ευχαριστώ’' . Δεν μου προσφέρει καμία αξία (value), και δεν θα αισθανόμουν κάποια σύνδεση μαζί του. Το να ζητήσει να ανταλλάξουμε αριθμούς κάτω αυτές τις συνθήκες θα ήταν μια προσπάθεια να πιέσει για οικειότητα μεταξύ μας, το οποία θα ήταν γλειώδες και αατριχιαστικό (creepy) ενώ ταυτόχρονα θα παρακαλούσε για rapport μαζί μου , το οποία είναι υπερπροσπάθεια(try hard). Και τα δύο είναι ΣΟΒΑΡΑ DLVs.
Αυτό ακριβώς προκαλούν πολλοί άντρες στις γυναίκες. Μια σύντομη βαρετή κουβεντούλα των τριάντα δευτερολέπτων και στο καπάκι άμεσο πέσιμο προς την κοπέλα προσκαλώντας την σε ανταλλαγή αριθμών. Οι '‘καυτές’' γυναίκες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε αυτό - το έχουν περάσει αμέτρητες φορές.
Έτσι, όταν κάνουμε προσπάθεια για να φτιάξουμε μια χρονογέφυρα (time bridge) πρέπει να να το κάνουμε να φαίνεται φυσικό. Να έχουμε ένα λόγο για να ξαναδούμε ο ένας τον άλλο και να κάνουμε συμπαγές παιχνίδι (solid game).
Να μην είμαστε ο γέρος της παραπάνω ιστορίας .