Οκ,τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, μπορούμε να πάμε στο δια ταύτα.Και αυτό είναι ότι ΑΑ θα υπάρχει πάντα. Αν σκεφτείς ότι ο Tyler των RSD που έχει αρκετές χιλιάδες cold μιλάει για άσχημα βράδια τα οποία νιώθει πως δεν μπορεί να μιλήσει σε καμία κοπέλα λόγω άγχους, γίνεται ξεκάθαρο πως το συναίσθημα του ΑΑ θα είναι πάντα εκεί.Επομένως το θέμα δεν είναι να κάνεις κάτι για να το γλυτώσεις, και να το αναισθητοποιήσεις, γιατί ακόμα κι αν δουλέψει, και πράγματι σταματήσεις να το νιώθεις, νομοτελειακά θα επανέρθει μετά από λίγο καιρό.Για να γίνω πιο κατανοητός,θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Είναι περίοδος διακοπών τώρα, εγώ φεύγω μεθαύριο και για μια εβδομάδα θα κάνω cold όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ.Σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματήσω νιώθω το ΑΑ λόγω των πολλών ανοιγμάτων.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε ένα μήνα από το τέλος των διακοπών μου δεν θα έχω άγχος, λόγω του ότι θα επανέρθω στην καθημερινότητα μου.Με λίγα λόγια,εκτός και αν κάνεις cold approach παντού, όποτε βλέπεις μία κοπέλα που σου αρέσει, και να διακόπτεις ό,τι κάνεις εκείν την στιγμή,είσαι καταδικασμένος να αντιμετωπίζεις το ΑΑ ξανά και ξανά.
Εδώ λοιπόν βλέπουμε δύο δρόμους μπροστά μας.
Ο ένας είναι να κάνεις cold καθ’όλη την διάρκεια της μέρας, σε σχολή, δουλειά, λεωφορείο, σούπερ μάρκετ και φυσικά μαγαζιά.Μόνο έτσι μπορείς να αναισθητοποιήσεις τελείως το ΑΑ, γιατί θα βρίσκεσαι συνέχεια σε opening state και το μυαλό σου θα βλέπει ως φυσική αντίδραση το να μιλήσει σε μία άγνωστη κοπέλα.Με άλλα λόγια, βάζεις το άνοιγμα στο comfort zone σου, με συνεχή επανάληψη και αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που σου δίνεται να το κάνεις.
Ο πρώτος τρόπος ίσως είναι λίγο υπερβολικός και κουραστικός, ειδικά για κάποιον αρχάριο, αλλά δεν αγχωνόμαστε! Υπάρχει εναλλακτική που δεν χρειάζεται ριζική αλλαγή της καθημερινότητας . Και αυτή η εναλλάκτική είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι το ΑΑ σου. Αυτό σημαίνει συνοπτικά πως πρέπει να μάθεις να ελέγχεις την συναισθηματική σου κατάσταση και να αναγνωρίζεις πότε το μυαλό σου λέει δικαιολογίες για να μην ανοίξεις, όπως πχ το ότι είσαι άκυρος στην συζήτηση, ή ότι βιάζονται,φαίνονται σκύλες κτλ…Το δύσκολο όμως δεν είναι τόσο να το αναγνωρίσεις, όσο να το αποδεχτείς και να δράσεις παρόλα αυτά.Να καταλαβαίνεις ότι ο φόβος που νιώθεις είναι παράλογος,κι όμως να βρίσκεις το κουράγιο να κάνεις τα πρώτα ανοίγματα.
Σου συνιστώ να δοκιμάσεις και τα δύο για μία εβδομάδα και να δεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα.
Όσον αφορά το hook, οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά, θεωρώ πως το σετ θα μείνει μαζί μου από την στιγμή που σταματάει και μιλάμε για πάνω από 30 δευτερόλεπτα.Άλλοι λένε στο πρώτο ΙΟΙ, άλλοι όταν γυρίσει το BL προς το μέρος σου.