Έχω κάνει μηδέν ώρες γυμναστήριο στη ζωή μου. Τους τελευταίους μήνες το σκεφτόμουν, αλλά ποτέ δεν προχώρησα σε αυτό, ακόμα. Τώρα νομίζω μου έχει παρουσιαστεί η καλύτερη ευκαιρία: μόλις άλλαξα πόλη και χώρα, θα είμαι για 2 μήνες σε ένα μέρος που κανένας δεν με ξέρει και έχω δίπλα στο σπίτι μου γυμναστήριο. Τι άλλο να ζητήσω. Το θέμα μου: πώς αρχίζω;
Κατάσταση: τον τελευταίο χρόνο έχω φουσκώσει κι έχω κάνει μπάκα. Δεν τρώω φαστ φουντ και τέτοια, απλώς δεν αθλούμαι ούτε γυμνάζομαι. Σαν αποτέλεσμα έχω φτάσει περίπου 90kg με 1.74m ύψος. Κοντεύω ΔΜΣ 30, που είναι παχύσαρκος, και μου χτύπησε καμπανάκι. Το βασικό μου πρόβλημα είναι να αρχίσει να πέφτει η κοιλιά, που έχει γίνει διπλοκοιλιά. Οι λόγοι, καθαρά προσωπικοί, για να νιώσω εγώ καλύτερα. Ποτέ δεν έχω… απολογηθεί σε interaction για το πώς είμαι, ίσα-ίσα κάνω παιχνίδι «μη με θες μόνο για την εμφάνισή μου 😛 », αλλά:
1) Είναι το μεγαλύτερο limiting belief που μου έχει απομείνει. Η κοινότητα του φόρουμ με έχει βοηθήσει να εξαλείψω τα περισσότερα που είχα στην AFC εποχή μου, αλλά δεν μπορώ στο θέμα της εμφάνισης να πιστέψω ότι μαγικά «δεν μετράει» αν εγώ απλά κάθομαι όλη μέρα!
2) The Self is always coming through. Όσο και να το κρύβω, αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια πως δεν νιώθω καλά με το πώς είμαι.
Άρα, αυτό που θέλω είναι ν’ αρχίσω να γυμνάζομαι για να φτιάξω μια πιο φυσιολογική κοιλιά. Δεν χρειάζομαι ποντίκια, απλώς να μην είναι διπλή, που είναι έτσι από τότε που με θυμάμαι! Όχι τίποτ’ άλλο, θέλω και να βάζω κι άλλα χρώματα εκτός από σκούρα. Αποφεύγω ανοιχτά κι είμαι πάντα με μαύρα γι’ αυτό το λόγο (ενώ έχω σκούρο δέρμα).
Το θέμα μου: από πού αρχίζω; Δεν έχω προφανώς ιδέα από αυτά και βασική μου έγνοια είναι μην μου κάνω χειρότερη ζημιά, με ασκήσεις που δεν πρέπει να κάνω (γιατί μπορεί π.χ. να μην έχω αντοχές). Πρέπει π.χ. να συμβουλευτώ ειδικό για το τι ασκήσεις πρέπει να κάνω και να μην κάνω; Μπορώ απλά να πάω στο κοντινότερό μου γυμναστήριο και να ξεκινήσω… με κάτι;
PS: Έχω δει υπάρχουν πολλά άρθρα εδώ για γυμναστική, αλλά δεν είναι μάλλον για όσους γυμνάζονται συστηματικά.