Έχω μπερδευτεί λίγο πάνω σ’αυτό το θέμα.
Από τη μία υπάρχει η άποψη : “ Ή αριθμός ή τίποτα. Δε θες να είσαι ένας ακόμα από τους διαδικτυακούς φίλους της. Η επικοινωνία πρέπει να μοιάζει με εκείνη που έχουν δύο άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά.”
Και από την άλλη : “ Μπορείς να πάρεις μόνο μία φορά τηλέφωνο ή να στείλεις μόνο ένα μήνυμα χωρίς να φανείς stalker. Στο fb, μπορεί να το δει όποτε θέλει και να απαντήσει χωρίς να φανείς ενοχλητικός.”
Επειδή, έχω διαβάσει πολύ DeAngelo και τα βιβλία του είχαν βγει 2004-2005 δηλαδή όταν το fb πρωτοξεκινούσε και δεν ήταν τόσο δημοφιλές ακόμα, εκείνος πρότεινε αντί για αριθμό να ζητάς email. Αυτό πλέον το θεωρώ ξεπερασμένο κατά πολύ. Αλλά αντίστοιχα αν έβγαζε βιβλία τώρα, είμαι σίγουρος πως θα πρότεινε fb αντί αριθμού.
Έχω παρατηρήσει (φαντάζομαι όλοι) ότι το fb στο δίνουν πιο εύκολα από τον αριθμό, οπότε επηρεασμένος από DeAngelo, έχω σαν ιδέα την παρακάτω προς σχολιασμό :
Αν ζητήσω πρώτα αριθμό και δεν τον δώσει, τότε θα χάσω value αν συμβιβαστώ μόνο με το fb. Οπότε αν πάω κατευθείαν για αριθμό και δεν το δώσει, δεν παίρνω fb. Αν ζητήσω πρώτα fb και δεν το δώσει, δεν πάω καν για αριθμό. Αν όμως το δώσει, τότε εκείνη τη στιγμή που μου το γράφει, όπως τελειώνει της λέω :
Ε: Κάτι ξέχασες…
Α: τι;
Ε:Γράψε μου και τον αριθμό σου από κάτω (εκμεταλλεύομαι το buying temperature και το compliance της στιγμής)
Α: (αντίρρηση)
Ε:Μη φοβάσαι, θα σε παίρνω μόνο 10 φορές τη μέρα…
Το αν θα το δώσει ή όχι, παίζει. Όμως, έτσι έχω δώσει μικρότερα βαθμιδωτά hoops που μπορεί πιο εύκολα να πηδήξει μέσα.
Και αν τελικά δεν το δώσει, έχω το fb το οποίο δε θα έπαιρνα αν είχα πάει κατευθείαν για αριθμό. (και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο fb, μπορεί κάλλιστα να κανονιστεί ένα day 2)
Όλα τα σχόλια καλοδεχούμενα. Ακούω απόψεις.