Αυτές τις μέρες ξανάρχισα το γυμναστήριο το οποίο το είχα αφήσει για λίγο καιρό για λόγους που δεν είναι επί της παρούσης. Το καμπανάκι ήταν η ζυγαριά, που με έδειξε 95 (!) κιλά, βάρος πολύ παραπάνω απ’ το φυσιολογικό μου – είμαι γύρω στα 1.74 m, οπότε πρέπει να φύγουν καμιά 15-17αριά κιλά για να πέσω στο φυσιολογικό. Αυτή τη φορά όμως δεν έχω σκοπό να κάνω γυμναστική στα τυφλά, αλλά θέλω να κάνω ασκήσεις που επικεντρώνονται στο πρόβλημά μου.
Το μεγάλο μου θέμα, που με κάνει να μην αισθάνομαι καλά με το σώμα μου, είναι το σωσίβιο που έχει εμφανιστεί στην κοιλιά μου. 😛 Έχει μαζευτεί μπόλικο λίπος το οποίο και πρέπει να καεί και εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Είναι κυρίως αποτέλεσμα καθιστικής ζωής και κακής διατροφής - ωστόσο fast food, delivery και κάπνισμα δεν τα αγγίζω, αλλά και το αλκοόλ λόγω αυτοκινήτου. Ωστόσο, έχω χαθεί με τον όγκο των πληροφοριών που έχω βρει στο internet… όλα συγκλίνουν στις αναερόβιες ασκήσεις, αλλά δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω και πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό για έναν αρχάριο, ώστε να μην πάθω και καμιά ζημιά. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα το input σας πάνω σε: (α) Ασκήσεις και (β) Διατροφή.
Παράλληλα, επιδιώκω να αυξήσω και την τεστοστερόνη μου μέσα απ’ αυτές τις ασκήσεις, που το έχω ήδη θίξει σε άλλο thread.
Στα άρθρα της Γυμναστικής και στο forum δεν βρήκα κάτι σχετικό.