Για μένα, πάρε ό,τι μπορείς να πάρεις κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.
Εννοώ πως αν είχες κάνει comfort παραπάνω μπορεί να μην προλάβαινες να φασώσεις ή ακόμα και να φάσωνες μετά πάλι μπορεί να έβγαινε flake. Από προσωπική μου εμπειρία, αν το soft close γίνει με high energy σχεδόν πάντα θα βγει flake. Ανεβάζεις το buying temperature και μετά από λίγο πέφτει απότομα. Είναι σα να χτίζεις τον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας χωρίς να υπάρχει ο 1ος και ο 2ος. Το κτήριο θα καταρρεύσει.
Το high energy εμένα μου βγαίνει αυτόματα και κάνω προσπάθειες να το περιορίσω και να αυξήσω το intensity. Energy και intensity είναι αντιστρόφως ανάλογα ποσά. Αν επιλέξεις να παίζεις με high energy δεν έχει νόημα να παίρνεις τηλέφωνα, πήγαινε για το snl. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις στις οποίες η κοπέλα είναι σε πολύ καλή διάθεση, έκπληκτη, ενθουσιασμένη και σου λέει : “Πάρε με να βγούμε”. Όταν το ακούω αυτό, ξέρω ότι θα βγει flake.
Υπάρχουν venues όπως clubs, καρναβάλια κτλ. τα οποία απαιτούν high energy. Αν πας με high intensity θα βγεις weirdo και creepy. Σε αυτά τα venues είσαι υποχρεωμένος να στοχεύεις μόνο στο snl. Πρόσφατο παράδειγμα δικό μου που από το καρναβάλι της Πάτρας όσα τηλέφωνα πήρα για Αθήνα βγήκαν flakes. Όμως street game μπορείς να κάνεις με high intensity. Δε χρειάζεται να την κάνεις να χαμογελάει και να νιώσει καλά. Για την ακρίβεια όσο πιο χαμηλή είναι η ενέργειά της όταν την κλείσεις, τόσο πιο πιθανό είναι το day 2.
Αλλό ένα φαινόμενο που επαληθεύει αυτά που λέω είναι ότι τα 17-18χρονα κλείνουν πανεύκολα, αλλά πάντα βγαίνουν flakes. Λόγω της ηλικίας ενθουσιάζονται όταν τις ανοίγεις και ανεβαίνει το buying temperature. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, προσπάθησε να τις προσγειώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και μην ενισχύεις την κατάσταση.
Και τέλος, για να επανέλθω σε αυτό που είπα στην αρχή : “Πάρε ό,τι σου δίνεται τώρα”. Κανείς δε σου εγγυάται ότι θα βγεις day 2/day 3, ότι θα την ξαναδείς, ή ότι θα ζεις αύριο. Μην κρατιέσαι σκεπτόμενος τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο, δίνε το 101% κάθε στιγμή.