*Disclaimer: Αυτό το άρθρο είναι no-bullshit. Αν ψάχνεις ένα κείμενο με βαθιά θεωρία, φιλοσοφίες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, καλύτερα να μην χάσεις τον χρόνο σου διαβάζοντας τις επόμενες γραμμές.
Στο τέλος του άρθρου θα βρεις ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, το οποίο θα μας βοηθήσει να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να λύσουμε τις δικές σου απορίες.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που πλέον το Pick-up έχει ευρέως διαδεδομένο και δημοφιλές. Σκέφτομαι πώς ήταν τα πράγματα όταν μπήκα, όταν πήγα στην πρώτη συνάντηση του φόρουμ. Δεν ήξερα ποιον, ή τι θα συναντήσω εκεί. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα, ή όπως την αντιλαμβανόμουν εγώ τουλάχιστον, είχε κάτι το μυστηριακό, και πραγματικά, η άνοδος μου στον πάνω όροφο του Lucafe τότε, φάνταζε ως πέρασμα σε έναν καινούργιο κόσμο. Αφού έκατσα εκεί τέσσερις ολόκληρες ώρες, συνομιλώντας με όλους του πιο έμπειρους από εμένα, μπορώ να πω πως όταν ξανακατέβηκα στο ισόγειο, ήμουν πράγματι άλλος άνθρωπος. Ήμουν αποφασισμένος ούτως ή άλλως, αλλά με την κοινότητα από πίσω μου, ήξερα πως δεν γίνεται να αποτύχω.
Η αρκετά πιο ανοιχτή κατάσταση που υπάρχει τώρα (facebook groups-επωνυμία κτλ), είναι κάτι καινούργιο για όλους μας και φυσικά έχει καλές και κακές επιδράσεις. Από την μία, το άθλημα μας γίνεται πιο προσβάσιμο και φιλικό προς τον μέσο άντρα. Από την άλλη όμως, μπαίνει όποιος να ‘ναι, κάνει ό,τι να ‘ναι και τα παρατάει σε μικρό χρονικό διάστημα έχοντας απλά κάνει μερικές δεκάδες προσεγγίσεις. Νομίζω ότι είτε το pick-up είναι underground, είτε mainstream, αυτοί που πρέπει να το βρούνε, αυτοί που το χρειάζονται, αυτοί που θα γίνουν καλοί εν τέλει, θα το βρουν. Προσωπικά, προτιμώ να κρατήσω την ανωνυμία μου.
Μαζί με όλα τα υπόλοιπα όμως, αυτό του φούσκωμα της όλης φάσης του Pick-up, δεν θα μπορούσε να μην μεταφράζεται και σε έναν χείμαρρο πληροφοριών. Από εκεί που ως αρχάριος, έψαχνα κάνα άρθρο σαν ψύλλο στα άχυρα, και η πληροφορίες παράγονταν με το σταγονόμετρο, τώρα δεν ξέρω ποιον να πρωτακούσω (για αυτό δεν ακούω κανέναν). Πράγματι, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς θα καταφέρει ένας άντρας να φέρει τις γυναίκες που θέλει στο κρεββάτι του, και πλέον, η συμβουλή “διάβασε όσα μπορείς και προσάρμοσε τα στον χαρακτήρα σου” είναι άκυρη. Εκατοντάδες ιστοσελίδες με άπειρα άρθρα, χιλιάδες ώρες βίντεο, εκατοντάδες προϊόντα (ebooks, programs, bootcamps) που υπεραναλύουν την παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί κανείς να σκεφτεί.
Είχες ποτέ πρόβλημα με το να κοιτάς στα μάτια τον συνομιλητή σου? Ορίστε δεκάδες ώρες βίντεο που λύνουν αυτό το δυσεπίλυτο πρόβλημα. Ή, μπορείς απλά να το έχεις στο μυαλό σου και να κοιτάς τους συνομιλητές σου στα μάτια.
Είχες ποτέ πρόβλημα με το να πας να μιλήσεις σε μία κοπέλα που σου αρέσει? Αυτά τα άρθρα σίγουρα θα σε βοηθήσουν! Ή, μπορείς απλά να βγάλεις τον σκασμό και να το κάνεις.
Η αλήθεια είναι πως η πλειονότητα του υλικού του Pick-up προσπαθεί να λύσει non-issues, δηλαδή προβλήματα που δεν υπάρχουν. Ακόμα και όταν πραγματικά απευθύνεται σε υπαρκτά προβλήματα (AA, LMR κλπ), η λύση είναι δοσμένη τόσο συγκεχυμένα και κρυπτικά, τόσο μπερδεμένα και συγκαλυμμένα, που καθίσταται (επίτηδες ή κατά λάθος), ακατανόητη. Αναλογίες που με το ζόρι βγάζουν νόημα (“Θα ήθελες να δεις το τέλος μίας ταινίας χωρίς να έχεις δει την υπόλοιπη? Όχι ε? Λοιπόν για αυτό δεν πρέπει να βιάζεσαι να κάνεις σεξ με την κοπέλα”-Fuck, μπορεί να μην θέλω να χάνω τον χρόνο μου παρακολουθώντας ανόητες τροπές της πλοκής), προτεινόμενες νοοτροπίες που έχουν σφυρηλατηθεί με χιλιάδες ώρες ενασχόλησης στο field, συμπυκνωμένες σε μερικά λεπτά βίντεο, ταλάντωση μεταξύ αντικρουόμενων ιδεών με περίοδο επαναφοράς μερικά λεπτά… Πώς γίνεται κάποιος να βγάλει νόημα από όλα αυτά? Και αν βγάλει, τι νόημα θα είναι αυτό?
Μετά από αρκετή ενασχόληση με το αντικείμενο, τόσο στο field όπου έχω πειραματιστεί με πάρα πολλές διαφορετικές θεωρίες, όσο και εκτός του field, συζητώντας με παίχτες όλων των επιπέδων στην προσπάθεια να καταλάβω τι ισχύει και τι όχι, κατάλαβα αν μη τι άλλο ένα πράγμα.
EXPERIENCE is KING.
Οι περισσότεροι παίχτες δεν πάσχουν από κάποιο έλλειμμα πληροφοριών, αλλά από ακραίο πλεόνασμα. Το έχω συζητήσει ανησυχιτικά πολλές φορές τελευταία: κατά πόσο το pick-up έχει κάνει καλό σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί. Ξέρεις, φίλε αναγνώστη, μου αρέσει πολύ να μιλάω με μέλη της μικρής, περίεργης οικογένειας μας. Πάντα εκπλήσσομαι, όταν άτομα που έχουν [strike]υποδεκαπλάσια lays[/strike] δει περισσότερα βίντεο από εμένα ρωτάνε την άποψη μου για διάφορα καινούργια βιβλία, όταν μου λένε πομπώδεις ορολογίες που δεν έχω ξανακούσει, όταν μου λένε διάφορες θεωρίες από παράξενους instructors που δεν έχω ξανακούσει. Αναρωτιέμαι αν γέρασα και πλέον δεν μπορώ να ακολουθήσω τις εξελίξεις, αλλά γαμώτο, είμαι μόλις 22.
Λοιπόν. Οι μαλακίες σου τελειώνουν εδώ. Το πρόβλημα είναι γνωστό. Δεν κάνεις το σεξ που θέλεις. Αν νομίζεις πως άλλο ένα εικοσάλεπτο βίντεο θα σε σώσει, παράτα το και πήγαινε για ψάρεμα.
Θέλεις να γαμάς, ή να βλέπεις βίντεο?
Θέλεις να έχεις γυναίκες στην ζωή σου, ή να συζητάς θεωρίες και φιλοσοφίες χωρίς υπόσταση?
Τέλεια. Σου έχω την θεραπεία. Θα σου πω ακριβώς πώς να γαμάς, με τρία απλά, λιτά και κατανοητά βήματα. Θα τα κάνεις? Νομίζω πως θα τα κάνεις! Fuck, I’m excited!
1. Open
2. Escalate
3. Next
Ουάου. Τόσο δύσκολο. Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα.
–>Open: Σκάσε. Άνοιξε. Απλό.
–>Escalate: Είσαι εκεί για να την γαμήσεις. Ναι, [strike]δεν μας νοιάζουν καθόλου[/strike] μας ενδιαφέρουν πολύ οι τελευταίες σου διακοπές. Ναι, [strike]χεστήκαμε [/strike]είναι πολύ ενδιαφέρον που είναι γραμματέας σε ιδιωτική κλινική. Κοίτα την στα ματάκια…έτσι, έτσι. Πιάστης το χεράκι τώρα…μην το σφίγγεις τόσο, χαλαρά! Έτσι μπράβο. Μίλα λίγο ακόμα. Τώρα φίλα την. Μην ρωτάς εμένα τι κάνεις μετά, άκου το κάτω κεφάλι σου (θα σου δώσει πολύ καλύτερη απάντηση).
–>Next: Δεν γουστάρει? Next. Είναι flaky? Next. Θέλει να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο? Neeeeeeeeeext.
Μην φοβάσαι να παρατήσεις το σετ που δεν προχωράει με τον ρυθμό που θέλεις. Φύγε γνωρίζοντας ότι εσύ της έδωσες την ευκαιρία, και αυτή την έχασε. Μην με ρωτάς τι μήνυμα να της στείλεις όταν δεν σου απαντάει. Μην προσπαθείς να της τραβήξεις την προσοχή όταν είναι ξεκάθαρα αδιάφορη προς εσένα. Σου βγήκε flake? Ξαναστείλε σε ένα μήνα, αν την θυμάσαι ακόμα.
Δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανά. Το μέλλον σου είναι στο χέρι σου, και η δουλειά που έχεις μπροστά σου είναι ξεκάθαρη. Μην περιμένεις ότι η πορεία θα είναι ομαλή, ή εύκολη βέβαια. Το pick-up στην πιο αγνή του μορφή (χωρίς marketing, πωλήσεις κλπ), είναι βάναυσα ειλικρινές, ευθύ και ξεκάθαρο. Εσύ είσαι η σανίδα σωτηρίας σου. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις είναι κομμάτι της διαδικασίας, και φυσικά, όλοι εδώ θα χαρούμε να διαβάσουμε τις απόψεις και ερωτήσεις που θα σου προκύψουν! 🙂
Θεωρείς ότι το κείμενο μου σε βοήθησε? Αν σου περισσεύουν 5 λεπτά, θέλω μία μικρή χάρη, να συμπληρώσεις ένα μικρό ερωτηματολόγιο που ετοίμασα.
https://docs.google.com/forms/d/1XZiEFWUg7ENOzP5fx3jXnzhEb5j-WNwqJx4Fo2LJuhs/viewform
Είναι πλήρως ανώνυμο και εμπιστευτικό, και θα βοηθήσει όλους τους αρθρογράφους να αποκτήσουν καλύτερη ιδέα σχετικά με το τι θέλεις εσύ να δεις. Βοήθα μας να σε βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
Φυσικά, τα ανώνυμα αποτελέσματα μπορεί όποιος θέλει να μου τα ζητήσει και θα τα μοιραστώ μαζί του αφού συμπληρωθεί ένας επαρκής αριθμός απαντήσεων.
As always, enjoy.
ΥΓ: Πείτε κάναν καλό τίτλο για journal!