Tino wrote-δεδομενης της εντονης σωματικης επαφης απο τα πρωτα λεπτα, τι επιτρεπεται και τι οχι σε μια τετοια προσεγγιση, η οποία ξεκιναει αμεσως με χορό?
Καταρχήν όταν χορεύεις υπάρχει ήδη η επαφή. Το θέμα είναι όταν χορεύεις να μην γίνεσαι creepy με τον τρόπο που χορεύεις είτε με την συμπεριφορά σου κατά τη διάρκεια του χορού, είτε μετά. Έχω δει άντρες να τους αποφεύγουν οι γυναίκες επειδή ο τρόπος τους είναι περίεργος και φαίνεται ότι έχουν πάει εκεί για να την πέσουν και όχι να χορέψουν. Και πίστεψε με δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να σε αποφεύγουν οι γυναίκες όταν μαθεύεται ότι πας για να την πέσεις. Και πίστεψέ με επίσης ότι όσο και να σου φαίνεται δύσκολο, είναι εξαιρετικά εύκολο να βγάλεις το όνομα του κακός εννοούμενου πέφτουλα καθώς ο κόσμος στα διάφορα party και μαγαζιά ανακυκλώνεται συνεχώς.
Tino wrote-πώς κυλαει η γνωριμία απο το κομματι του χορού στο κομματι της ανεσης (με δεδομενο οτι υπαρχουν IOI βεβαιως απο το ανοιγμα)
ΙΟΙ από το άνοιγμα δεν υπάρχουν. Δεν ξέρω πως το συμπεραινεις αυτό αλλά μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι το ότι μια γυναίκα χορεύει μαζί σου και σου μιλάει και λίγο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ειδικά αν πας στην περίπτωση όπου κάποια πηγαίνει συνέχεια σε ένα μέρος, το πιο φυσιολογικό από όλα είναι να μιλάει με τον κόσμο που είναι εκεί. Είναι θέμα στοιχειώδους ευγένειας.
Tino wrote- γενικοτερα μια δομή που θα μου δώσει μια αισθηση κατευθυνσης σε τετοιου ειδους παιχνιδι, που εκ φυσεως διαφερει απο το συνηθησμενο παιχνιδι σε βραδινα μαγαζια
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δομή. Πας χορεύεις, μιλάς λίγο, ξαναχορεύεις πιο μετά, ξαναμιλάς. Αν φαίνεσαι άντρας που διασκεδάζει, χορεύει και περνάει καλά, έχεις μια απλή αίσθηση του χιούμορ τότε είναι μια καλή αρχή. Επιπλέον αν πηγαίνεις στο ίδιο μέρος σε τακτική βάση (εβδομαδιαία) είναι πολύ ευκολότερο να γνωρίσει τον κόσμο που πηγαίνει εκεί, είτε σε πιο μόνιμη βάση είτε περιοδικά.
Όπως και να έχει όταν πας για χορό, ούτως ή αλλιώς πας πρώτα και κύρια να περάσεις καλά και να χορέψεις. Αν κάνεις ακριβώς αυτό και μαζί είσαι θετικός και γενικά ευδιάθετος, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς. Αν σε αυτό προσθέσεις και να είσαι αυθεντικά χαμογελαστός και όχι ψεύτικα και στημένα, τότε έχεις κάνει ένα επιπλέον κομμάτι. Και αν σε όλα αυτά προσθέσεις να μπορείς να ανταλλάξεις 2-3 κουβέντες και να κρατήσεις μια στοιχειώδη συζήτηση, τότε δεν χρειάζεσαι και πολλά άλλα. Αν τώρα δεν έχεις καμία αίσθηση του στυλ , δεν μπορείς να ανταλλάξεις 5 κουβέντες και η γλώσσα του σώματος σου δείχνει ότι είσαι πιο νευρικός από καρδιογράφημα, τότε έχεις άλλα θέματα που χρειάζεται να επικεντρωθείς.
Παρόλα αυτά θυμήσου ότι σε ένα χώρο όπου ο κόσμος χορεύει, η διάθεση είναι ούτως ή αλλιώς πιο ανάλαφρη, οπότε το να μιλησεις γενικώς σε κόσμο, και πιο συγκεκριμένα τις κοπέλες που χορεύεις, είναι το πιο εύκολο πράγμα. Αν κάποια σου αρέσει παραπάνω, απλά την χορεύεις περισσότερο χωρίς υπερβολές. Χορό στο χορό, είναι πιο εύκολο μετά από πχ 5 χορούς (και απαραιτήτως 2-3 bachata) να μιλήσεις χωρίς να χρειαστεί να την χορέψεις. Βέβαια να είσαι προετοιμασμένος ότι όταν της μιλάς οι πιθανότητες να σας διακόψουν είναι αρκετά μεγάλες, δηλαδή να την πάρει κάποιος για χορό. Εκεί δεν κάθεσαι επ’ουδενι λόγο να την περιμένεις να γυρίσει. Πας χορεύεις άλλες ή μιλάς σε άλλες. Αν φαίνεται ότι γνωρίζεις και άλλα άτομα, σίγουρα θα μετρήσει πιο θετικά. Θυμήσου ότι όταν μια γυναίκα σε βλέπει να μιλάς με κάποια άλλη ή με άλλη παρέα, δεν ξέρει αν γνωρίζεστε ή τελοσπάντων τι είδους σχέση έχετε. Με αυτό θέλω να πω ότι ακόμα και να μην έχεις ξαναμιλήσει σε μια τυχαία κοπέλα, με το που θα της πεις την οποιαδήποτε κουβέντα, ακόμα και αν αυτό είναι ‘’ξέρεις να χορεύεις?’’, όποιος σε βλέπει δεν έχει ιδέα τι λές.
Και τώρα πάμε στο παρασύνθημα. Μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία, ότι το να μάθεις να χορεύεις γενικώς και ειδικότερα salsa και Bachata, είναι βασικό καθώς πλεον στα περισσότερα παρτυ αυτά ακούγονται και ξέρει και ο περισσότερος κόσμος. Ειδικά Bachata, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι ένα τεράστιο διαβατήριο για το κρεβάτι μιας γυναίκας. Πρέπει βέβαια να ξέρεις να χορεύεις με τέτοιο τρόπο που να είναι σεξουαλικός αλλά όχι creepy, δηλαδή όχι χουφτώματα και τέτοια. Εάν με δεις να χορεύω bachata, θα υποθέσεις ότι με όσες χορεύω τις έχω πηδήξει όλες και περιμένουν σειρά άλλες πόσες. Όμως όταν χορεύω δεν μπερδεύω το χορό με το πέσιμο. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αλλά ξέρω ότι οι γυναίκες θέλουν να χορεύουν μαζί μου και το ευχαριστιούνται πολύ. Και μπορω να χορεύω σε σημείο που απ’εξω μπορεί να φανεί ακόμα και πρόστυχο. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι ότι την ώρα του χορού δεν πιάνω περίεργα, παρόλο που την άλλη την έχω κολλημένη πάνω μου. Το βασικό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι χορεύω με τρόπο που γουστάρω και απολαμβάνω και αυτό βγαίνει προς τα έξω, μεταδιδεται στην ντάμα. Με άλλα λόγια, και γυρνώντας σε αυτό που σου έγραψα πιο πριν, το βασικό είναι να περνάς καλά και να μην σε νοιάζει να την πέσεις πουθενά. Όταν αποκτήσεις αυτή τη νοοτροπία, τότε θα δεις ότι θα αρχίσουν οι γυναίκες να δείχνουν με τον τρόπο τους ενδιαφέρον και εκει θα μπορείς να κάνεις λίστα με πόσες θα μπορείς να κάνεις κάτι. Ξέρω ότι αυτό ίσως δεν είναι εύκολο να το αντιληφθείς και να το εφαρμόσεις. Αναλογίσου ότι ένα παρτυ ή ένα μαγαζί (βλέπε enzzo) που ο κόσμος χορεύει δεν είναι πχ το μπαρ που θα πας και θα πεις στην άλλη ‘’γεια μου αρεσες και ήρθα να γνωριστούμε’’. Στα λατιν παρτυ, η γνωριμία γίνεται με το που χορέψεις. Και ενώ σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που ισχύουν για τις γυναίκες, οι κανόνες του παιχνιδιού διαφοροποιούνται ως προς τον τρόπο. Εκεί παίζει πολύ το social game και ουσιαστικά αντιμετωπίζεις την όλη διαδικασία ως warm, δηλαδή σα να πήγες σε ένα παρτυ σε ένα σπίτι όπου είναι εξαιρετικά εύκολο να γνωρίσεις τους πάντες. Στα λατιν με το που πλησιάσεις την γυναίκα και της μιλήσεις για να χορέψετε, ουσιαστικά δεν θα αντιμετωπίσεις την συμπεριφορά που λέει ‘’τι θέλει τώρα ο μαλάκας και έρχεται να μου μιλήσει?’’. Να σου υπογραμμίσω εδώ, ότι σε λατιν μπορεί να προσεγγίσεις για να χορέψεις μέχρι και 10αρι, το οποίο υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην το κάνεις σε μπαρ λόγω ΑΑ. Οπότε εδώ δεν πρέπει να το δεις αυστηρά ως τι να κάνεις ή τι βήματα να ακολουθήσεις. Δες το σαν μια διαδικασία εξαιρετικής βελτίωσης των κοινωνικών σου δεξιοτήτων και πιθανής επέκτασης του κοινωνικού σου κύκλου. Δεν θες με το να την πέφτεις συνέχεια αριστερά δεξιά να κάψεις ολόκληρα μαγαζιά. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εάν βιαστείς και θες αποτελέσματα αμεσα και γρήγορα, τότε αν σε πάρουνε χαμπάρι σου έχουν κολλήσει την ταμπέλα του πέφτουλα και πίστεψέ με υπάρχει μεγάλη περίπτωση οι γυναίκες να σε αποφεύγουν ακόμα και για χορό. Και μετά ότι σύστημα και να έχεις πάει κουβά. Αυτό που βέβαια μπορείς να κάνεις και είναι δοκιμασμένο ότι πιάνει, είναι να ανταλλασεις facebook με διάφορες που γνωρίζεις και μετά μέσα στα πλαίσια της ‘’κοινωνικότητας’’ που σε διακρίνει, να αρχίσεις σιγά σιγα να κανονίζεις εξόδους ή συναντήσεις για χορό, όχι όμως με την μορφή ραντεβού. Πχ ‘’Ελα Γεωργία εγω θα παώ σήμερα για χορό εκεί. Άμα είναι πα΄ρε την παρέα σου και έλα.’’ Ή αλλιώς ‘’Πού έχει κανά καλό πάρτυ αυτή την Παρασκευή? Θα πας πουθενά για χορό?’’. Αυτό φυσικά αφού έχετε ανταλλάξει και 5 κουβέντες. Αλλιώς και πάλι θα σε αποφύγει γιατί θα θεωρήσει ότι είσαι απελπισμένος και πέφτουλας. Οπότε και πάλι θα χάσεις
Οπότε για να ανακεφαλαιώσω. Πήγαινε σε παρτυ χωρίς να σκέφτεσαι το πώς θα την πέσεις. Πήγαινε για να χορέψεις και να περάσεις καλά. Εάν εσύ διασκεδάζεις, τότε και οι γυναίκες που θα μιλάς και θα χορεύεις θα διασκεδάζουν και αυτές. Θα τους το μεταδίδεις. Και όπως ξέρουμε, οι γυναίκες θέλουν να μιλάνε και να ασχολούνται με άντρες που μεταξύ άλλων τις κάνουν να περνάνε καλά. Επειδή ούτως η αλλιώς η ατμόσφαιρα σε λατιν πάρτυ έχει ήδη λόγω μουσικής και σωματικής επαφής έναν ερωτισμό, αυτός είναι ο τρόπος και εκεί που θα επενδύσεις για τα περαιτέρω. Αλλά το βασικότερο όλων είναι να είσαι αρκετά κοινωνικός. Ξέρω άντρες που επειδή περνάνε καλά με την παρτη τους και είναι εξαιρετικά κοινωνικοί, έχουν γαμήσει πάρα πολλές. Και αυτό, επειδή τους έχω δει ο ίδιος, χωρίς να κάνουν κάτι άλλο περισσότερο σε πρώτη φάση. Απλά όταν τους αρέσει μια, την χορεύουν παραπάνω και λένε 10 κουβέντες. Και φυσικά το βασικό και εκεί που παιζεται ένα μεγαλο μέρος του παιχνιδιού, είναι προς το τέλος της βραδιάς που έχει φύγει ο περισσότερος κόσμος και εκεί πλέον μπορείς να πιάσεις κανονική συζήτηση με κάποια που σου αρέσει και έχει παραμείνει στο χώρο. Και να ξέρεις ότι σε αυτή τη φάση, είναι καθαρά δικιά σου ευθύνη να παραμείνει στο χώρο γιατί δεν θέλει να σε αποχωριστεί. Θες ατάκα φαρμακερή? Αφού λοιπόν έχεις χορεψει 5-6 χορούς και πάνω στο χορό έχεις πει κάποια πολύ βασικά, ελέγχοντας με τρόπο και logistics (πως ήρθε, αν εχει έρθει μόνη, που μένει ), όταν είναι περασμένη η ώρα πας και της κάνεις την παρακάτω ερώτηση
‘’Τελικά εσύ είσαι αγγελάκι ή διαβολάκι?’’
Μπορώ να στο εγγυηθώ ότι α) θα αρχίσει να γελάει και β) έχεις πιάσει κουβέντα.
Το τι θα κάνεις μετά είναι άλλο θέμα.