´´Κάποτε ρώτησαν τον κυβερνήτη Rzheusky :
Κύριε κυβερνήτα ! Θα μας διδάξετε την ικανότητά σας να αποπλανείτε τις γυναίκες τόσο γρήγορα ;
Μα υπάρχει κάτι να εξηγήσω ; Πήγαινε σε μια γυναίκα και πές της : Κυρία μου! Μπορώ να σας τον καρφώσω ;
Μα κύριε κυβερνήτα ! Αυτός είναι ο πιό σίγουρος τρόπος να φάς χαστούκι για την χυδαιότητα σου …
Κοίτα, μπορεί να πέσει χαστούκι. Παρ’ όλα αυτά όμως, εξακολουθώ να καταφέρνω να τον καρφώσω.´´
Χθές ήμουν πίσω από ένα νεαρό ζευγάρι. Έμπαιναν και αυτοί στο ίδιο μπαράκι με εμένα. Ήταν κοντά της και έμοιαζε με νεαρό πουλάκι που μόλις έμαθε να πετά.
Ήταν πολύ νέος. Κάθισαν σε ένα τραπέζι του μπάρ μπροστά μου. Όταν κάθισε άρχισε να ανασαίνει πιο γρήγορα. Μπορούσα να το διακρίνω από 3 μέτρα μακριά.
Τα μάγουλά του κοκκίνησαν από ενθουσιασμό.
Έγερνε μπροστά προς το μέρος της πάνω στο τραπέζι. Τα δάχτυλά του έπαιζαν νευρικά πάνω στο τραπέζι.
Τα πόδια του έπαιζαν κάτω από το τραπέζι σαν να χόρευαν.
Αυτή καθόταν μπροστά του με μια ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπό της. Έγερνε προς τα πίσω και ήταν χαλαρή.
Αισθάνθηκα ότι σιγουρευόταν ότι κανένας δεν θα ´´διαβάσει´´ τί υπήρχε στο μυαλό της.
Το μέικ απ της εξυπηρετούσε τον σκοπό του να κάνει την έκφρασή της να αποπνέει μια αινιγματική φιγούρα.
Όταν ήρθε ο σερβιτόρος ο κακομοίρης νεαρός δεν ήξερε τι να κάνει. Αυτή τον περίμενε για λίγο και στη συνέχεια είπε στον σερβιτόρο τί θα ήθελε.
Σε αυτό το σημείο μια ένδειξη απογοήτευσης εμφανίστηκε στο πρόσωπό της.
Κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Μπορύσα να το δώ από 3 μέτρα μακριά. Δεν το είχε. Δεν ´´καθοδηγούσε´´.
Αυτό την έκανε νευρική.
Καθώς παρακολουθούσα τη συμπεριφορά αυτού του νεαρού, αναρωτιόμουν πόσες δυσκολίες και πόσες ανασφάλειες αντιμετωπίζει ένας νεαρός στο να μάθει να αντιμετωπίζει τις γυναίκες με επιτυχία.
Αρκετά δύσκολο για έναν νεαρό άνδρα να μάθει πώς να γίνει καλός με τις γυναίκες!. Πόσες φορές θα απογοητεύσει τον εαυτό του; Πόσες φορές θα ρωτήσει τον εαυτό του : ´´Πώς θα καταφέρω να της αρέσω;´´
Πόσες φορές θα ακούσει αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι : ´´Φαίνεσαι καλό παιδί. Νομίζω θα ήταν καλύτερο να μείνουμε φίλοι´´.
Σήμερα είναι Χριστούγεννα.
Σκεφτόμουν να κάνω ένα δώρο στα νερά παιδιά.
Να γράψω ένα εντελώς δωρεάν βιβλίο σχετικά με τα απαραίτητα βήματα για να γίνεις καλός με τις γυναίκες.
Να περιγράψω όλα τα βήματα που χρειάζεται ένας νέος για να γίνει καλος με τις γυναίκες. Γνωρίζοντας προκαταβολικά τα απαραίτητα βήματα, θα ήταν ευκολότερο για τους νέους να μάθουν.
Αυτό είναι ένα δώρο για εσάς μάγκες.
Τους χαιρετισμούς μου, Φράνκο
( σημείωση : στα κείμενα που ακολουθούν μπορείς να ερμηνεύεις την λέξη ´´αποπλάνηση´´ και ως ´´κατάκτηση´´ )