Sinn - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρατηρώ στους μαθητές κάθε Σαββατοκύριακο, είναι η αδυναμία να κάνουν αξιολόγηση με τρόπο που να είναι πειστικός για τις γυναίκες.
Έτσι, ελπίζοντας να το διορθώσω έχω γράψει αυτό το post.
Πρώτα ένας ορισμός της αξιολόγησης (qualification) για όσους έχουν άγνοια για το θέμα και για τους λόγους που πρέπει να κάνουμε αξιολόγηση.
Στη φάση της έλξης, εμείς οι PUA επιδεικνύουμε αξία και χαρακτηριστικά ενός ελκυστικού άνδρα (DHV) και η γυναίκα μας ανταμείβει με δείκτες ενδιαφέροντος (ΙΟΙ). Η αξιολόγηση είναι το ακριβώς αντίθετο, όπου την δελεάζουμε να επιδείξει δική της αξία για να μπορέσουμε να την ανταμείψουμε με δικούς μας δείκτες ενδιαφέροντος.
Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ο ακόλουθος. Οι γυναίκες νιώθουν έλξη για τους άνδρες
ΟΛΗ την ώρα. Επανέλαβε αυτή τη φράση 100 φορές. Μια γυναίκα δεν έχει τον χρόνο που απαιτείται για να γνωρίσει κάθε τύπο για τον οποίο νιώθει έλξη. Έτσι, όταν έχεις κάνει καλό παιχνίδι έλξης, θα είσαι σε θέση να πάρεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τηλεφωνικό αριθμό μιας γυναίκας σε σύντομο χρόνο. Ωστόσο, όταν την καλέσεις την επόμενη μέρα, εδώ βρίσκεται η διαφορά στη σκέψη μεταξύ ανδρών και γυναικών.
PUA: Μου έδωσε το νούμερο της. Το παιχνίδι τρέχει.
Γυναίκα: Ναι ήταν ελκυστικός αλλά γιατί να τον ξαναδώ; Γιατί μου τηλεφωνεί ; Δεν γνωρίζει καν τίποτα για μένα, μάλλον απλά θέλει σεξ. Δεν είμαι σε φάση για σεξ. Δεν θα τον καλέσω πίσω.
Ή Μετάνοια του Αγοραστή (Buyer’s Remorse) όπως λέγεται πολλές φορές.
Ωστόσο, αν μπορείς να πείσεις μια γυναίκα ότι σου αρέσει για λόγους πέρα από την εμφάνιση και την σεξουαλικότητά της, θα έχει κίνητρα να σε ξαναδεί. Ιδανικά, θα αναπτύξεις πραγματικά στάνταρ και θα βρείς πράγματα που πραγματικά σου αρέσουν στη συγκεκριμένη γυναίκα.
Ο παλιός τρόπος που το κάναμε αυτό ήταν μέσω της χρήσης του μοντέλου Bait Hook Reel Release.
Τώρα κάποια πράγματα εν τάχει. Εάν η συνομιλία σας είναι σε μια καλή αναλογία, που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχετε φτάσει σε σημείο να σου μιλάει περίπου το 40% του χρόνου, θα πρέπει να σου έχει δώσει κάποια στοιχεία για τον εαυτό της, στα οποία μπορείς να βασιστείς για να την αξιολογήσεις και να την επιβραβεύσεις. Μπορείς επίσης, να επιβραβεύσεις αόριστα και απρόσωπα λέγοντας σε ολόκληρη την παρέα ότι είναι όλοι τους γαμώ τα άτομα.
Όταν δεν σου έχει δώσει λόγους να την επιβραβεύσεις αλλά είσαι σίγουρος ότι νιώθει έλξη, θα πρέπει να της ρίξεις δολώματα (Bait) για να σου πεί γαμάτα πράγματα για τον εαυτό της. Μπορείς να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας ερωτήσεις ή δηλώσεις.
Στην αρχή θα πρέπει να ρίχνεις μικρές και αβλαβείς παγίδες. Όταν παρακολούθησα το αρχικό μου πρόγραμμα πριν από πολλά χρόνια, ο Mystery απλά μας μάθαινε να ρωτάμε “τι παραπάνω έχεις από την εμφάνισή σου”. Αυτό είναι αυτό που αποκαλώ μεγάλη παγίδα. Ακόμα κι αν μια γυναίκα έλκεται, μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, καθώς έτσι στα καλά καθούμενα, είναι υπερβολικά μεγάλο τέστ συγκατάβασης (compliance test). Παρατήρησα ότι, ενώ ήμουν infield, η γυναίκα θα απαντούσε τις περισσότερες φορές, αλλά μερικές φορές δεν θα προχώραγε. Την εποχή εκείνη διάβαζα πολλά βιβλία για πωλήσεις και έμαθα για την έννοια της '‘κλιμάκωσης του ναί’' (yes ladder). Η βασική ιδέα είναι ότι όσο περισσότερο κάποιος λέει ναι, τόσο περισσότερο
ανεβαίνουν οι πιθανότητες να λέει ναι και μελλοντικά. Το εφάρμοσα στην αξιολόγηση ξεκινώντας με απλές ερωτήσεις χαλαρής επίδρασης, συνεχίζοντας με ερωτήσεις μεσαίας επίδρασης πρίν καταλήξω στο μεγαλύτερης επίδρασης ερώτημα “τι παραπάνω έχεις από την εμφάνισή σου”.
Οι απλές ερωτήσεις είναι οποιεσδήποτε ερωτήσεις γύρω από στερεότυπα στα οποία μια γυναίκα θέλει να θεωρηθεί ότι ταιριάζει. Θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει ναι σε αυτή την ερώτηση χωρίς - ή με πολύ λίγη - σκέψη. Μερικά παραδείγματα είναι : “Είσαι περιπετειώδης, είσαι έξυπνη, είσαι καλή φίλη; ”
Οι μεσαίες ερωτήσειςαπαιτούν λίγο περισσότερη σκέψη εκ μέρους της και στην πραγματικότητα είναι το σημείο που θα καταλάβεις αν η αξιολόγησή σου πιάνει ή όχι. Μερικά παραδείγματα είναι “τί εθνικότητας είσαι; Τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;” Είναι το σημείο όπου μια γυναίκα που δεν ενδιαφέρεται μπορεί να σταματήσει την ανταπόκριση με το να μην απαντάει ή με το να αργεί να απαντήσει, όπως π.χ. “είμαι μικτή (εθνικότητα).”
Σημείωση : μια γυναίκα δεν θα απαντήσει σε μια ερώτηση αξιολόγησης για δύο λόγους.
Ο ένας λόγος είναι ότι δεν νιώθει έλξη. Σε αυτή την περίπτωση θα απαντάει σύντομα και περιληπτικά. Όπως π.χ. “Δεν ξέρω”.
Ο άλλος λόγος είναι ότι σε βλέπει ώς ανώτερο (authority) και δεν θέλει να πει κάτι που θα την κάνει να φανεί
λιγότερο γαμάτη. Αν καταβάλει προσπάθεια να απαντήσει στην ερώτηση, θα πρέπει να την ανταμείψεις.
Οι δυνατές ερωτήσεις είναι καταφανώς προκριματικές ερωτήσεις που θα την κάνουν να συνειδητοποιήσει
ότι αποδεικνύει ποια είναι, αλλά θα απαντήσει ούτως ή άλλως γιατί έχει ήδη επενδύσει από πρίν.
Έτσι, το παλιό μοντέλο μας απαίτούσε να δολώσουμε με μια ερώτηση που μερικές φορές θα ακουγόταν σαν συνέντευξη για δουλειά, αφού πλυμμήριζες τη γυναίκα με ερωτήσεις.
Έτσι το πρώτο λάθος που πρέπει να διορθώσεις είναι το να κάνεις μόνο ερωτήσεις. Οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να μετατραπεί σε μια δήλωση αρκετά εύκολα. Για παράδειγμα ας πούμε ότι θέλω να μάθω τι εθνικότητας είναι μια γυναίκα. Θα μπορούσα να ρωτήσω “τί εθνικότητας είσαι;” ή θα μπορούσα να πω, “μοιάζεις πολύ με Γερμανίδα” και να περιμένω να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Παίρνεις τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες, και στο σημείο αυτό πρέπει να της δώσεις έναν δείκτη ενδιαφέροντος ή μια φιλοφρόνηση, εάν θέλεις να δείχνεις φυσιολογικός.
Η φάση αξιολόγησης είναι η πρώτη φάση της αλληλεπίδρασης που μπορείς να αρχίσεις να την πέφτεις στη γυναίκα. Έτσι, μόλις απαντήσει στην ερώτηση, την ανταμείβουμε με μια φιλοφρόνηση.
Για παράδειγμα, "ουάου είσαι Γερμανίδα! λατρεύω τις Γερμανίδες, η πρώην αρραβωνιαστικιά μου ήταν Γερμανίδα και πήγαμε μαζί στη Γερμανία και αναζητήσαμε ολόκληρο το οικογενειακό της δέντρο. Είναι τόσο γαμάτη κουλτούρα’'.
Το κοπλιμέντο θα πρέπει να μην είναι γενικό ή εμφανισιακό. Όσο πιό βαθύ και προσωποποιημένο μπορείς να το κάνεις, τόσο πιο '‘επιβραβευμένη’' θα αισθανθεί.
Στο παλιό μοντέλο, το επόμενο βήμα ήταν να '‘απελευθερώσεις’‘ ρίχνοντας ένα μικρό IOD, όπως π.χ. “δεν μπορώ πιά να σου μιλάω” και στη συνέχεια να επιστρέψεις σε φυσιολογική συνομιλία. Αυτό είναι το σημείο που οι περισσότεροι το χαλάνε τις περισσότερες φορές και είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το πόστ. ΔΕΝ χρειάζεται να ’‘απελευθερώνεις’‘ ΚΑΘΕ φορά. Για την ακρίβεια, αν ακολουθείς αυτόν τον κύκλο δογματικά, η γυναίκα θα το προσέξει. Μπορεί να τύχεις και σε γυναίκες που θα απαντάνε στο “δεν μπορώ πιά να σου μιλάω” με ένα απλό ’‘οκ’'.
Το κλειδί για την '‘χαλάρωση’‘ είναι να την κάνεις ΜΟΝΟ όταν η γυναίκα αισθάνεται άβολα με το να της την πέφτεις. Αν δέχεται τα κοπλιμέντα σου και της αρέσουν τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ’‘χαλαρώσεις’‘ καθώς θα φανεί ψεύτικο. Έτσι λοιπόν, η χαλάρωση στο δικό μου μοντέλο μου έχει αντικατασταθεί από ένα ’‘πείραγμα’', το οποίο εξακολουθεί να παραμένει στο τέλος του κύκλου, αλλά αυτή τη φορά υπάρχει ένα επιπλέον βήμα πριν από την χαλάρωση. Και αυτό το βήμα είναι μια ερώτηση rapport.
Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ικανότητά τους να κάνουν αξιολόγηση, είναι γιατί ξεκινούν με την πρόθεση να προσπαθήσουν να επιβραβεύσουν ούτως ή άλλως τη γυναίκα, αντί να προσπαθήσουν να μάθουν τί πραγματικά προσόντα έχει η γυναίκα. Έτσι, όταν κάνεις BHRR χωρίς να εμβαθύνεις στο θέμα της συνομιλίας, αυτό βγαίνει ψεύτικο. Αν π.χ. είχες πραγματικό ενδιαφέρον για αυτήν την εθνικότητα, πιθανότατα θα έκανες μια ερώτηση του στύλ "έχεις πάει ποτέ στη Γερμανία "κλπ …
Όσο πιο πραγματικό ενδιαφέρον δείξεις εδώ τόσο το καλύτερο.
Τώρα σχετικά με τις χαλαρώσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις είναι να ρίξεις ένα '‘ασυνεχές’' πείραγμα. Κάτι του στύλ “κρίμα που είσαι σπασικλάκι”. Το μυστικό μιας χαλάρωσης είναι να σπάσεις την ένταση που έχει δημιουργηθεί από το να της την πέφτεις. Αυτό την κάνει να νιώθει πιο άνετα καθώς χαλάρωσες την ένταση που δημιούργησες με το πέσιμό σου. Αλλά να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε φορά. Μόνο όταν φαίνεται να μην νιώθει άνετα από το πέσιμό σου, συνήθως από ένα μεγαλύτερο IOI. Ένας άλλος τρόπος να χαλαρώνεις την ένταση σε μικρότερες παγίδες (τα οποία - με την ευκαιρία - δικαιολογούν μικρότερα IOI) είναι να δημιουργείς μια πρόκληση σχετική με κάποιο χαρακτηριστικό της.
PUA: Είσαι περιπετειώδης;
Γυναίκα: Ναι πάρα πολύ
PUA: Πολύ ωραία, μου αρέσουν οι περιπετειώδεις άνθρωποι. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικοί. Ποιο είναι το πιο τολμηρό πράγμα που έχεις κάνει ποτέ; Μη μου πείς απλά το να ζείς στην κόψη του ξυραφιού.
Κορίτσι: Μια φορά πήδηξα με αλεξίπτωτο
Το τελευταίο πράγμα που θέλω να μιλήσω είναι η ιδέα της συνεχούς αξιολόγησης. Εννοώντας ότι άνεση-αξιολόγηση και αργότερα σχέση-αξιολόγηση θα πρέπει να είναι σε συνεχή εναλλαγή. Θα πρέπει να
συνεχίσεις να τις παρουσιάζεις λόγους για τους οποίους σου αρέσει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Έτσι όταν έχεις ξεμείνει από το τί να πείς σε ένα ραντεβού ή στον 10 ετών γάμο σου, να λές στη γυναίκα για ποιό λόγο σου αρέσει.