Έμαθα κάτι σαν “αποπλάνηση” όταν ήμουν 40 ετών. Πριν από αυτό ζούσα τη ζωή μου με αθωότητα, σαν ένας από τους λεγόμενους “natural”, χωρίς να έχω συνείδηση ότι είμαι ένας. Κατά μια άποψη, είχα, σαν natural, ανύπαρκτο “Εγώ”. Αυτό ήταν πριν από πολλά χρόνια. Μια μέρα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του Ross Jeffries και έτσι ενδιαφέρθηκα για την αποπλάνηση. Πήρα τόσα πολλά καλά πράγματα από την κοινότητα αποπλάνησης. Ευχαριστώ γι’ αυτό. Εν πάση περιπτώσει, συνειδητοποίησα με την πάροδο του χρόνου ότι απέκτησα αρκετό Εγώ. Παρακάτω μοιράζομαι μαζί σου το ότι το να απορρίψεις το Εγώ σου είναι καλό. Η απόρριψη του Εγώ σου θα σε κάνει πολύ πιο ισχυρό στην τέχνη της αποπλάνησης. Θα καλυτερεύσει επίσης τον έλεγχο που θα έχεις στις σχέσεις σου.
Ορισμοί του Εγώ.
Το εγώ είναι αυτό που νομίζεις ότι είσαι. Το “Εγώ Χ,Ψ,Ω… ” ορίζει το Εγώ σου.
Το εγώ είναι μια εικόνα του εαυτού σου, που δημιουργήθηκε κατά την ανατροφή σου. Η γονική μέριμνα, η παιδεία σου, ο πολιτισμός, οι πεποιθήσεις σου, οι εμπειρίες της ζωής σου σχηματίζουν το Εγώ σου. Το Εγώ αρχίζει όταν λές : “Εγώ Χ,Ψ,Ω …. ” και τότε αρχίζεις να υπερασπίζεσαι αυτό το πράγμα.
“Εγώ είμαι pua. ”
“Εγώ είμαι ένα σκληρό, κυρίαρχο άλφα αρσενικό. ”
“Εγώ είμαι το βραβείο σε αυτή τη σχέση. ”
Ακόμα και τα “καλά παιδιά”, είναι επίσης θύματα του Εγώ τους. Οι λεγόμενοι “άλφα” είναι επίσης θύματα του Εγώ τους, απλά σε διαφορετικό επίπεδο.
Το “καλό παιδί” : “Ήμουν τόσο γλυκός και εξυπηρετικός απέναντί της, και με παράτησε”.
Ο “Άλφα” : “Θα την κάνω να με φιλήσει και θα κάνω ότι γουστάρω”.
Αυτό είναι το Εγώ.
Ήσουν ένας πραγματικός κυνηγός πρίν πείς τη λέξη: “Εγώ”. Από τη στιγμή που την είπες άρχισες να υπερασπίζεσαι αυτή την εικόνα σου και πλέον έγινες … “λιγότερος” ως κυνηγός. Αυτό συμβαίνει επειδή το “Εγώ …” έχει ένα πρόβλημα : χαλάει την εστίασή σου. Χωρίς να το παρατηρείς, στρέφεις την εστίασή σου από το θήραμα στον εαυτό σου. Μπαίνεις “μέσα στο κεφάλι” σου.
Σε πρωτόγονες συνθήκες επιβίωσης σύντομα θα ήσουν νεκρός.
Το εγώ σου σε κάνει να είσαι εξαρτημένος και ευάλωτος. Το εγώ επιβιώνει με το να τρέφεται με την αποδοχή. Αυτό είναι πρόβλημα. Όσο περισσότερο έχεις ένα “εγώ” τόσο περισσότερο θα έχεις ανάγκη την αποδοχή. Είτε από τον εαυτό σου είτε από το περιβάλλον, ή και από τα δύο.
Το τμήμα mammalian του εγκεφάλου σου έχει συναισθήματα και Εγώ. Αυτό μπορεί να βλάψει την εστίαση του εγκεφάλου σου.
Το τμήμα reptilian του εγκεφάλου σου επικεντρώνεται μόνο στην επιβίωση.
Ακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους το Εγώ σου καταστρέφει την επιτυχία σου με τις γυναίκες και τις σχέσεις σου με τις γυναίκες και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.
1. Έλλειψη αντιληπτικότητας.
Όταν λές: “Εγώ …”, μπαίνεις “μέσα στο κεφάλι” σου. Αυτό εμποδίζει την εστίασή σου στο περιβάλλον. Η αντίληψη του περιβάλλοντος είναι ένα από τα πράγματα που οι γυναίκες δοκιμάζουν πάντα πάνω σου. Καλή αντίληψη της ίδιας και των αναγκών της ;-) Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι κυνηγοί. Πρέπει να είναι κυνηγοί ανδρών, εξαιτίας του ενστίκτου της εγκυμοσύνης. Πρόκειται για ένα ζήτημα επιβίωσης. Όταν είσαι μέσα στο κεφάλι σου με το “εγώ” η έξυπνη γυναίκα θα το παρατηρήσει και εσύ … θα είσαι πλέον το “θήραμα” της, και όχι πια ο κυνηγός.
Λύση : η αντιληπτικότητα είναι τα πάντα. Να είσαι “μέσα στο κεφάλι” (μυαλό) του θηράματος, και όχι στο δικό σου.
2. Εγώ = εξάρτηση.
Όταν λές : “Εγώ …” αρχίζεις να πολεμάς οτιδήποτε μπορεί να ακυρώσει την εικόνα σου. Ένα πιθανό αποτέλεσμα είναι να αρχίσεις να έχεις ανάγκη από αποδοχή. Αυτό σε κάνει εξαρτημένο στα μάτια της γυναίκας. Αρχίζεις να αναζητάς την αποδοχή της. Αυτό μπορεί να σε μετατρέψει σε έναν σύζυγο που θα πληρώνει διατροφή τέκνου σε μια πρώην σύζυγο. Το Εγώ σου, θα της δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την εξάρτηση σου και να πάρει την περιουσία σου και τα παιδιά. Θα είναι αυτή ο κυνηγός. Οχι εσύ. Αυτή θα επικεντρωθεί στην επιβίωση. Εσύ θα επικεντρώνεσαι στην υπεράσπιση του Εγώ σου. Υπάρχει ένα υπέροχο Zen το οποίο λέει: “Χωρίς ένα πάτωμα κάτω από τα πόδια σου και χωρίς ένα ταβάνι πάνω από το κεφάλι σου”. Όταν είσαι χωρίς Εγώ, εστιάζεις στο θήραμα. Δεν χρειάζεται να “υπερασπιστείς” τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα να “υπερασπιστείς”. Δεν είσαι εξαρτημένος.
Λύση : όταν βγαίνεις με γυναίκες και όταν είσαι σε σχέση, μην έχεις Εγώ. Δεν υπάρχει τίποτα να υπερασπιστείς. Δεν χρειάζεσαι αποδοχή. Δεν υπάρχει τίποτα να αποδεχτεί.
3. Απουσία Εγώ = Απουσία άγχους προσέγγισης.
Αν έχεις άγχος προσέγγισης, βρίσκεσαι σε κατάσταση “μάχης ή φυγής”, αγωνίζεσαι να διατηρήσεις μια εικόνα του εαυτού σου, δεν αγωνίζεσαι να την “φάς”, όπως σαν να είναι θέμα επιβίωσης. Αυτό κάνει τον εγκέφαλό σου να εντοπίζει έναν κίνδυνο ο οποίος ….. δεν υπάρχει. Τη στιγμή που το Εγώ σου “δεν υπάρχει”, είσαι ο πιο ισχυρός από όλους τους κυνηγούς. Όταν σκέφτεσαι : “Είναι τόσο καυτή, είναι 10άρι, πρέπει να την ρίξω”, μπαίνεις γρήγορα σε κατάσταση “μάχης ή φυγής”, όπου εστιάζεις στην υπεράσπιση αυτού του “πρέπει να την ρίξω”, αντί να εστιάσεις σε αυτήν και να πάς κατευθείαν για το χτύπημα. Η ανυπαρξία του Εγώ είναι αυτό που σε κάνει ισχυρό ως κυνηγό. Πρέπει να νιώσεις ένα “κενό” μέσα στο κεφάλι σου όταν πηγαίνεις για το χτύπημα.
Ακόμη και μια όχι τόσο έξυπνη γυναίκα θα καταφέρει να σε κάνει θήραμά της όταν το Εγώ σου σε τυφλώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή αγωνίζεται για επιβίωση, ενώ εσύ αγωνίζεσαι για να υπερασπιστείς … μια εικόνα.
Λύση : χωρίς ένα Εγώ δεν χρειάζεται να “επιτύχεις σε κάποιο σκοπό”, απλά πηγαίνεις για το στόχο. Αφήνεις ελεύθερο τον εσωτερικό σου κυνηγό να κάνει τη δουλειά του χωρίς να χρειάζεται να υπερασπιστείς τίποτα. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις καθώς δεν έχεις τίποτα να υπερασπιστείς. Δεν υπάρχει κατάσταση “μάχης ή φυγής”. Δεν υπάρχει άγχος προσέγγισης.
4. Εγώ και ανεξαρτησία από το αποτέλεσμα.
Με ένα μεγάλο εγώ δεν πετυχαίνεις κάποιο στόχο στην διαδικασία της αποπλάνησης. Απλώς νιώθεις ότι “πρέπει” να πετύχεις κάποιο σκοπό και ότι “πρέπει” να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από μια συναισθηματική κατάρρευση, αν δεν τα καταφέρεις. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν εστιάζεις στην ποιότητα ζωής σου. Δεν εστιάζεις στην ευημερία σου. Αρχίζεις να θυσιάζεις την ποιότητα ζωής σου και την ευημερία σου για να υπερασπιστείς το “Εγώ, είμαι, πρέπει …” Οι γυναίκες είναι απίστευτες ως θηράματα. Θα αισθανθούν ότι ο πραγματικός στόχος σου δεν είναι να τις ρίξεις και να τις γκαστρώσεις. Θα αισθανθούν ότι έχεις “ανάγκη” να φτάσεις στο αποτέλεσμα για να είσαι “σε ηρεμία” με το Εγώ σου. Μια γυναίκα ανιχνεύει αυτή την αδυναμία σου να την αφήσεις έγκυο σε κλάσματα δευτερολέπτου … και σε πρωτόγονο επίπεδο, της είσαι πλέον άχρηστος. Ανιχνεύει ότι δεν θα καταφέρεις να επιβιώσεις σε δύσκολες συνθήκες. Είσαι σαν έναν απλό στρατιώτη, ο οποίος βγάζει το κεφάλι του πάνω από το κάλυμμα του, κάτω υπό την επήρεια της επιθυμίας του για επιβεβαίωση του Εγώ του. Θα σκοτωθείς. Γίνε ελεύθερος σκοπευτής. Όχι αυτός ο απλός στρατιώτης. Ο ελεύθερος σκοπευτής είναι επαγγελματίας. Δεν έχει Εγώ. Ο σκοπευτής “κάνει” πράγματα. Δεν “είναι” τα πράγματα που κάνει.
Λύση: μην έχεις επιδιώξεις. Δεν έχεις να φτάσεις πουθενά. Δεν έχεις Εγώ. Απλά αφήνεις τον εσωτερικό σου κυνηγό να κάνει τη δουλειά του, χωρίς το Εγώ σου να μπλέκεται στα πόδια σου. Εάν μια γυναίκα αισθάνεται ότι δεν έχεις «ατζέντα», θα αναρωτηθεί πώς μπορεί να σε αποκτήσει. Αυτό την κάνει αυτοσυνείδητη, περισσότερο ένα θήραμα και εσένα τον κυνηγό.
5. Εγώ και σχέσεις.
Πολλοί άνδρες μπλέκουν σε μπελάδες στις σχέσεις τους εξαιτίας του Εγώ τους.
“Πρέπει να της αγοράσω πράγματα για να την κάνω να αισθανθεί ότι είμαι πραγματικός άνδρας”.
“Πρέπει να της προσφέρω 20 οργασμούς σε μία νύχτα”.
“Πρέπει να την εμποδίσω να νιώσει έλξη για τον γείτονα”.
“Τα είχε με άλλον. Είναι άραγε καλή περίπτωση για σχέση ;”
Πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτό το τελευταίο κάνει το εγώ μου να μου χαμογελάει κατά καιρούς. Όχι ότι τα άλλα δεν είναι προβλήματα … το Εγώ που βάζεις σε αυτό το “πρέπει”, σε κάνει ευάλωτο, πολύ ευάλωτο. Σε μια σχέση με μια γυναίκα να επικεντρώνεσαι στο “να είσαι” και στο “να σχετίζεσαι”. Δεν υπάρχει τίποτα που να “πρέπει” να κάνεις για να την κάνεις χαρούμενη. Εστίαζε μόνο στον “επηρεασμό” της με την αρρενωπότητά σου. Όλα τα άλλα είναι το Εγώ σου που σε κάνει ευάλωτο στα μάτια της, να γίνεσαι το θήραμα, όχι ο κυνηγός. Όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσει για να σε θηρεύσει, εκτός και αν είναι πραγματικά καλό κορίτσι.
Όταν μια γυναίκα αισθάνεται ότι δεν έχεις Εγώ να υπερασπιστείς, θα αισθανθεί την ωμή αρρενωπότητά σου στο πετσί της. Δεν υπάρχει εικόνα να υπερασπιστείς. Τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει το πετσί σου. Μια γυναίκα θα σε λατρέψει γι’ αυτό, γιατί ο στόχος της δεν είσαι εσύ … είναι το παιδί. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι η ύπαρξη ενός άνδρα είναι μια μοναχική επιχείρηση.
Φυσικά, δεν εννοώ μάγκες ότι μπορείτε να γκαστρώνετε ότι γυναίκα βρείτε δεξιά και αριστερά! Μιλάω για το ένστικτό της να μείνει έγκυος και πώς αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά της.
Φράνκο