Μόνος σου έθεσες το πρόβλημα:
jay_tee wroteπαρατήρησα τον εαυτό μου να κολλάει στο παραμικρό. Ακόμα και αυτό που μου είπατε –> να πάω και να ρωτήσω κάτι τον πρώτο τυχόντα το βρίκα δύσκολο
jay_tee wroteΔε ξέρω τι φτέει το σκέφτηκα λίγο αναδρομικά και παρατήρησα οτι απο μικρός είχα το πρόβλημα να μιλάω σε άλλους.. ακόμα και σε γνωστούς ήμουν αρκετά ντροπαλός, με το ζόρι να χαιρετήσω που λέμε.. θέλω να το αλλάξω αυτο γιατι καταλαβαίνω πως με κρατάει πίσω, αλλά δε ξέρω πως..
Κ μόνος σου έθεσες κ τον λόγο ύπαρξης του:
jay_tee wroteΕπίσης κάτι άλλο… έκανα εξάσκηση στο τι να λέω τα έλεγα μόνος μου και το περίεργο? –> καθώς τα έλεγα είχα τη σκέψη “τι μαλακίες λέω, έλεος σα χαζός φαίνομαι” και αυτό όχι γιατι τα λόγια ήταν μαλακίες απλά έτσι όπως μίλαγα είτε θα σκάλωνα είτε θα μπέρδευα τη γλώσσα μου είτε κάτι δε θα κόλλαγε… εξού κ άλλος ένας λόγος που τελικά δε τα δοκιμάζω και σε κορίτσια.. τελικά έχω σοβαρό πρόβλημα με αυτό… Περιμένω επιγόντως συμβουλές, παρακαλώ!
Όποτε θέλουμε να αλλάξουμε το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια για να μας κρατήσει στην κατάσταση που ήδη βρισκόμαστε,στέλνοντας σκέψεις για το τι μπορεί να πάει στραβά.Δεν το παθαίνεις μόνο εσύ,αλλά όλοι μας κ καθημερινά…
Πρώτα θα πρέπει να αποδεχτείς κάτι το απλό.Είναι μόνο σκέψεις κ δεν είναι η πραγματικότητα.Κ δεύτερον,αν τις ακούσεις θα έχεις κ πάλι τα ίδια αποτελέσματα
Είναι θέμα συγκέντρωσης το οποίο το βλέπουμε συχνά.Σκέφτεσαι περισσότερο τι δεν θές να συμβεί κ όχι τι θέλεις.Σκέφτεσαι τι έχεις να χάσεις κ όχι τι να κερδίσεις.
Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κρίνεις τον εαυτό σου.Ο καθένας έχει ενα δικό του σύστημα μοτίβων που τον σπρώχνουν να μείνει στο Comfort Zone.Κ αυτό είναι πολύ σημαντικό.Διότι κάθε φορά που αποδέχεσαι την σκέψη '‘σαν χαζός φαίνομαι’' κ στην συνέχεια,αποδεχόντας την,κ κάνοντας την πράξη,είναι περισσότερο πιθανό να την επαναλάβεις κ πάλι.
Αντιμετώπισε τις σκέψεις όπως ακριβώς είναι.Σκέψεις…Κ να σκέφτεσαι συνεχώς τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει στην ζωή σου το να κάνεις αυτό που θέλεις