Ο μηχανισμός ΘΑΘ (Θετικό Αρνητικό Θετικό - Possitive-Negative-Possitive - ΡΝΡ) είναι ένας ψυχολογικός και βιολογικός μηχανισμός συμπεριφοράς που προκαλεί εθισμό.
Για να είναι σε θέση να κρατά έναν άντρα συνδεδεμένο με αυτήν για ένα χρονικό διάστημα αρκετό για αναπαραγωγή και για τα παιδιά της να ανεξαρτητοποιηθούν η γυναίκα χρησιμοποιεί υποσυνείδητα τον μηχανισμό PNP και βάζει τον άντρα - χωρίς αυτός να το συνειδητοποιεί - σε μια ψυχική κατάσταση που ονομάζεται ψυχική κατάσταση υποταγής.
Η φύση έχει προδιαθέσει τον άντρα να υποκύπτει στο γυναικείο μηχανισμό PNP δίνοντας του ένα ισχυρό ένστικτο προστασίας απέναντι στη γυναίκα καθώς και ένα τρομερό σεξουαλικό ένστικτο. Αυτό το ένστικτο προστασίας προστατεύει τη ζωή, αλλά σε πολλούς άντρες - ας το παραδεχτούμε: στην πλειοψηφία των ανδρών - φτάνει σε τέτοια όρια που βάζει τον άντρα σε μια κατάσταση ψυχολογικής εξάρτησης και υποδούλωσης από τη γυναίκα, η οποία είναι η ψυχική κατάσταση υποταγής.
Για όλους τους άντρες θα πρέπει να απαγορεύεται από το νόμο ο γάμος ή οι μακροπρόθεσμες σχέσεις πριν γίνουν εξπέρ στην αποπλάνηση και πρίν ρίξουν στο κρεβάτι τουλάχιστον 50 γυναίκες!
Όταν ένας άντρας ενεργεί υπό την επιρροή της ψυχικής κατάστασης υποταγής, τότε μιλάει και πράτει εντός του πλαισίου υποταγής, που θα μάθεις να αναγνωρίζεις και να εξαλείψεις με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου.
Αυτό το πλαίσιο είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την αποτυχία στις προσπάθειές σου για να σαγηνεύσεις μια γυναίκα και η βάση για μια σημαντική απώλεια του σεξουαλικού ενδιαφέροντος από την πλευρά της γυναίκας σε ένα γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση.
Όταν μια γυναίκα καταφέρνει να βάλει έναν άντρα σε αυτή την κατάσταση δύο πράγματα συμβαίνουν:
Α. Η γυναίκα χάνει σιγά-σιγά το σεξουαλικό της ενδιαφέρον για αυτόν τον άντρα.
Β. Αρχίζει να περιφρονεί τον άντρα και χάνει τον σεβασμό γι ’αυτόν.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε,είναι αδύνατο να αγαπάς έναν άνθρωπο τον οποίο περιφρονείς. Αυτή η διαδικασία είναι η αιτία πολλών διαζυγίων και απιστιών στο γάμο. Η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ γρήγορη - ώρες, ημέρες - ή πιο αργά: όλη η διάρκεια του γάμου, αλλά αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως, χωρίς έλεος και με μαθηματική ακρίβεια.
Μπορούμε να ορίσουμε την ψυχική κατάσταση υποταγής, ώς εξής:
'‘Το πλαίσιο υποταγής είναι κάθε λέξη, δράση και παράλειψη με την οποία ένας άντρας βάζει τον εαυτό του σε μια ταπεινωτική θέση, εμφανίζεται στην γυναίκα ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν, και είναι σε θέση υποβολής σε αυτήν με σκοπό να αποκτήσει την προσοχή της και το σέξ. Είναι κάθε λέξη, δράση και παράλειψη, με την οποία ένας άντρας δίνει στη γυναίκα τη δυνατότητα να τον ρίχνει ψυχολογικά και να ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα του, χωρίς κανένα σεβασμό για αυτόν.’'
Η κατάσταση υποταγής είναι σαν ένα πράσινο φως, το οποίο λέει στη γυναίκα ότι έχει πετύχει τον εξελικτικό σκοπό της: ο άνθρωπος είναι τώρα δικός της και εκείνη τον κατέχει. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτό: είναι επίσης ένα σήμα που της λέει '‘Αυτός δεν είναι ένας πραγματικός άντρας πια.’'
Ειρωνικό:Ο ίδιος μηχανισμός που της κάνει να νιώθει σίγουρη ότι έχει έναν άντρα με τα καλύτερα γονίδια, έναν σύντροφο και πατέρα των παιδιών της, την κάνει να χάνει το σεξουαλικό της ενδιαφέρον για τον άντρα της.
Πολλοί άνδρες “αίσθάνονται” σε αυτό το σημείο “κάτι περίεργο” και αρχίζουν να κάνουν ηλίθια πράγματα όπως να καταναλώνουν αλκοόλ ή να παίζουν τυχερά παιχνίδια ή να μένουν έξω από το σπίτι όλη την ώρα για να ξαναβρεθούν οι ίδιοι πίσω στην άλφα κατάσταση (δές παρακάτω σε αυτό το βιβλίο για την άλφα και βήτα κατάσταση), αλλά είναι ήδη πολύ αργά. Στην πραγματικότητα, πώς θα μπορούσε μια γυναίκα να σέβεται πια έναν άντρα που την αφήνει να τον βάζει από την πρώτη στιγμή σε μια τέτοια άθλια κατάσταση; Πώς θα μπορούσε μια γυναίκα να σέβεται έναν άντρα ο οποίος παραδίδει μέχρι και την αξιοπρέπειά του για το σεξ και την αγάπη; Αδύνατον!
Σε αυτό το βιβλίο διδάσκω τους άντρες το πώς να ξεκινήσουν μια σχέση με μια γυναίκα, έτσι ώστε να μην εισέλθουν ποτέ στην ψυχική κατάσταση υποταγής και το πώς να μπορούν, περαιτέρω στη σχέση, να κρατηθούν μακριά από αυτή την κατάσταση , και να απολαμβάνουν έτσι μια σεξουαλικά και συναισθηματικά ευτυχισμένη σχέση μαζί της.
Για να γίνεις ένας εξπέρ στη σαγήνη θα πρέπει να μάθεις πώς να θέτεις τον εαυτό σου σε μια μη υποταγμένη θέση απέναντι σε μια γυναίκα. Ένας άντρας που δεν είναι σε θέση υποταγής είναι ένα ακαταμάχητο αφροδισιακό για μια γυναίκα. Θα σου εξηγήσω σε αυτό το βιβλίο πώς μπορείς να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα.
Αλλά τί είναι ο μηχανισμός ΡΝΡ, που η γυναίκα χρησιμοποιεί για να βάλει τον άντρα σε κατάσταση υποταγής; Για να το καταλάβουμε θα πρέπει να αναφερθούμε στο φαινόμενο που ονομάζεται εθισμός. Ο μηχανισμός του εθισμού είναι ο μηχανισμός που μας κάνει να εξαρτώμαστε από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή τη σοκολάτα και είναι πρακτικά ο ίδιος με το μηχανισμό που χρησιμοποιεί μια γυναίκα για να βάλει τον άντρα σε κατάσταση υποταγής. Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο: όταν πίνουμε ένα ποτήρι ουίσκι ή παίρνουμε ένα φάρμακο ή απολαμβάνουμε μια σοκολάτα:
P = αισθανόμαστε βαθιά ευχάριστη αίσθηση = το ερέθισμα της ευχαρίστησης.
Ν = σε αυτό το σημείο αισθανόμαστε μια βαθιά ανάγκη να πιούμε περισσότερο ή να πάρουμε περισσότερο φάρμακο ή να πιούμε περισσότερη σοκολάτα = απουσία του ερεθίσματος της ευχαρίστησης.
P = είμαστε αναγκασμένοι να πιούμε ένα ποτήρι ή να πάρουμε περισσότερο φάρμακο ή να πιούμε περισσότερη σοκολάτα = ξανά το ερέθισμα της ευχαρίστησης.
Η επανάληψη του κύκλου ΡΝΡ μας προκαλεί μια εξάρτηση στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή τη σοκολάτα. Ο παράγοντας που μας προκαλεί εξάρτηση είναι η ευχαρίστηση και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η ευχαρίστηση δεν είναι συνεχής. Έτσι, στην πραγματικότητα το αρνητικό ερέθισμα (Negative) του μηχανισμού ΡΝΡ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας.
Η ικανοποίηση που δίνει μια δόση αλκοόλ ή ναρκωτικού προκαλεί μια χημική θύελλα στον εγκέφαλο και προκαλεί την επιθυμία για περισσότερη ευχαρίστηση. Οι χημικοί μεσολαβητές του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη, η ενδορφίνη, και η σεροτονίνη ενεργοποιούνται και προκαλούν την ευχαρίστηση, η οποία αποτελεί τη βάση του εθισμού.
Πρακτικά μιλώντας, μια γυναίκα κάνει ακριβώς το ίδιο στον άντρα.
Ο σκοπός των αρχέγονων ενστίκτων της είναι να έχει ένας άντρα κολλημένο σε αυτήν - για την ακρίβεια, αυτόν με τα καλύτερα γονίδια - και να τον κάνει να θέλει να την αφήσει έγκυο και ακόμη περισσότερο να την προστατεύσει για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη φροντίδα των παιδιών. Και αυτό γίνεται ως εξής:
P = Μας δείχνει λίγο μπουτάκι και ερεθιζόμαστε.
Ν = Προσπαθούμε να το αγγίξουμε και αυτή τραβιέται.
P = Δείχνει λίγο μπουτάκι ξανά και ερεθιζόμαστε ξανά.
Ή
P = Δέχεται να κάνει έρωτα μαζί μας και αισθανόμαστε ευχαρίστηση.
Ν = Αρνείται να κάνει έρωτα μαζί μας και μένουμε μόνοι με την επιθυμία μας.
P = Δέχεται πάλι να κάνει έρωτα μαζί μας και αισθανόμαστε πάλι ευχαρίστηση.
Με τον τρόπο αυτό η γυναίκα καταφέρνει μια κατάσταση εθισμού του άντρα προς αυτήν, που της επιτρέπει να τον έχει κολλημένο σε αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκετό για να καταστεί δυνατή η φροντίδα των παιδιών της. Όσο το σεξουαλικό ένστικτο του άντρα είναι υπερβολικά έντονο, ο άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί και αρχίζει να υποτάσσεται στη γυναίκα, να της κάνει χάρες, να της αγοράζει λουλούδια και δώρα της και προσπαθεί να εξαγοράσει την ευκαιρία να κάνει σεξ μαζί της, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.
Αυτή είναι ουσιαστικά η ίδια ψυχική κατάσταση με εκείνη του χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος θα κάνει το οτιδήποτε για να βρει τη δόση του. Όσο περισσότερο ο άντρας έχει έντονο το σεξουαλικό του ένστικτο, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί πάνω του ο γυναικείος μηχανισμός PNΡ.
Γιατί ένας άντρας παραμένει σκλάβος της ψυχική κατάστασης υποταγής και του μηχανισμού ΡΝΡ;
Ο κύριος λόγος είναι ο ίδιος για τον οποίο μια γυναίκα συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται: είναι καταγεγραμμένο στα εξελικτικά μας ένστικτα. Ο εξελικτικός μηχανισμός έχει προγραμματίσει τον άντρα γενετικά και βιολογικά σε ενστικτώδες επίπεδο να θέλει σεξ με μια γυναίκα με έντονο και ακατανίκητο τρόπο. Το γεγονός αυτό καθιστά τον άντρα έναν διαμοιραστή των γονιδίων. Αυτό οδηγεί τον άντρα να κάνει εξαιρετικά ταπεινωτικές πράξεις όπως το να πληρώνει πόρνες για να κάνουν σεξ μαζί του.
Ως νεαρός ενήλικας πάντα αναρωτιόμουν πως ένας άντρας '‘ξεπέφτει’' στην εξευτελιστική κατάσταση, να πληρώνει για να κάνει σεξ με ιερόδουλες! - Είχα πολύ σεξ στη ζωή μου, αλλά ποτέ δεν πήγα με πόρνη. Έχω γοητεύσει δύο πόρνες στη ζωή μου, ώστε να το πάρω δωρεάν, ναι! Αλλά ποτέ δεν πλήρωσα γυναίκα για σεξ. Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό.
Λοιπόν, η απάντηση είναι: ο μηχανισμός εξέλιξης και ο εθισμός που προκαλείται από το μηχανισμό PNP! Είναι η ενστικτώδης επιτακτική ανάγκη να διαμοιράσει κάποιος τα γονίδιά του. Αυτό το ένστικτο για διαμοιρασμό μέσω ευχαρίστησης είναι τόσο ισχυρό που ο άντρας είναι έτοιμος να πληρώσει μια πόρνη, η οποία - κατά βάθος - τον περιφρονεί, ενώ την ίδια στιγμή κάνει έρωτα μαζί του.
Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι το να κάνεις χάρες σε μια γυναίκα και το να είναι σε ψυχικό πλαίσιο υποταγής θα οδηγήσει στην αποπλάνησή της και στο σεξ μαζί της. Λάθος! Θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ερμηνεύει την κατάσταση σε ενστικτώδες επίπεδο: είναι δικός μου, μπορώ να τον κάνω ό,τι θέλω! Όσο πιο πολύ καταφέρνει να τον βάζει σε πλαίσιο υποταγής, τόσο περισσότερο χάνει το ενδιαφέρον της για αυτόν τον άνθρωπο, ενώ προσποιείται ότι ακόμα ενδιαφέρεται. Η υποταγμένη συμπεριφορά του άντρα εισέρχεται γενικά στο γάμο ή σε μια μακροπρόθεσμη σχέση αν είναι πρόθεση της γυναίκας να πάει για γάμο ή για μια μακροπρόθεσμη σχέση. Σχεδόν πάντα οδηγεί σε μια δυστυχισμένη και αποτυχημένη σχέση.
Την ακριβή χρονική στιγμή που η γυναίκα αισθάνεται ότι έχει καταφέρει να έχει τον άντρα κολλημένο πάνω της με τη χρήση του μηχανισμού ΡΝΡ, αρχίζει να παρατείνει το Ν (αρνητικό ερέθισμα) του μηχανισμού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έχω παρατηρήσει τον μηχανισμό σε εκατοντάδες γυναίκες που έχω γοητεύσει. Εκδηλώνεται με μια εντυπωσιακή μαθηματική ακρίβεια, μερικές φορές ήδη από την πρώτη συνάντηση. Η ίδια γυναίκα που στην αρχή της σχέσης ήταν πολύ θερμή ξεκινά σιγά-σιγά να αρνιέται το σεξ, προκειμένου να ενισχύσει τον εθισμό του άντρα στο μέγιστο επίπεδο.
Σχεδόν ακούω τις κατηγορίες των φεμινιστριών. '‘ Η Σύγχρονη γυναίκα εκφράζει τη σεξουαλική επιθυμία της! Δεν είμαστε πια καλόγριες!’'
Είναι αλήθεια: η σύγχρονη γυναίκα έχει μάθει - δόξα τω Θεό! - να αποδέχεται τη σεξουαλική επιθυμία της.
Ας είμαστε ρεαλιστές τέλος πάντων! Μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό ΡΝΡ στον άντρα τον οποίο θέλει να είναι ο πατέρας των παιδιών της και να ζεί την σεξουαλική ευχαρίστηση με τον εραστή της. Αυτό έκαναν οι γυναίκες κρυφά στο παρελθόν και αυτό κάνουν και τώρα αρκετά ανοιχτά στη σύγχρονη κοινωνία.
Για το λόγο αυτό, αυτός είναι ένας χρυσός αιώνας για τους εραστές και τους playboys και ένας μαύρος αιώνας για τους συζύγους και τους πατέρες. Ελπίζω ότι το βιβλίο μου θα κάνει καλό στους γόηδες και την ίδια στιγμή θα βοηθήσει τους συζύγους και τους πατεράδες να βάλουν τον εαυτό τους και πάλι στο δρόμο για την νίκη.
Μια γυναίκα έχει τόσες πολλές επιλογές στις μέρες μας. Μπορεί, για παράδειγμα, να διακόψει τη σχέση της με έναν άνδρα ο οποίος έχει το ρόλο του πατέρα και του συζύγου. Μετά από λίγο μπορεί να βρει ένα άλλο πρόθυμο να εκπληρώσει το ρόλο του πατέρα για τα παιδιά της, τη στιγμή που ισως περνά καλά με έναν playboy. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί. Αυτό δεν επηρρεάζει καθόλου την ύπαρξη του μηχανισμού ΡΝΡ. Στην πραγματικότητα, σε ενστικτώδες επίπεδο αισθάνεται ότι αν ο άντρας είναι ικανοποιημένος όλη την ώρα - το “P” του μηχανισμού PNP - ποτέ δεν θα αναπτύξει το “σύνδρομο στέρησης” - το “Ν” του μηχανισμού ΡΝΡ. Στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται ποτέ να είναι σίγουρη αν θα τον έχει '‘σίγουρο’' μακροπρόθεσμα.
Αυτό εξηγεί πολύ καλά γιατί τόσες πολλές γυναίκες αρνούνται να κάνουν σεξ με τους άντρες τους ενώ την ίδια στιγμή κάθονται στα κοινοβούλια και αποφασίζουν για την κατάργηση της πορνείας. Οι πόρνες βοηθούν τους άντρες να βγούν από την επηρροή του μηχανισμού PNP και μάλιστα κερδίζουν χρήματα με αυτόν τον τρόπο!
Σε ενστικτώδες επίπεδο η γυναίκα αισθάνεται ότι αν ένας άντρας δεν εξακολουθεί να εξαρτάται από αυτήν, πολύ γρήγορα θα είναι σε θέση να πάει με άλλες γυναίκες και να αρχίσει τον αναπαραγωγικό του κύκλο με αυτές. Αυτό θα ήταν πολύ κακό για αυτήν. Τα γονίδιά του θα πάνε προς διαφορετική κατεύθυνση. Προφανώς αυτό είναι πολύ καλό για τη Φύση επειδή αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ άντρα και γυναίκας εξασφαλίζει γενετική ποικιλομορφία! Μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει λάθη στην επιλογή των γονιδίων. Έτσι θα πρέπει να δίνει στον άντρα μόνο τόσο λίγο όσο είναι αρκετό για να τον έχει κολλημένο σε αυτήν και τίποτα περισσότερο. Πρέπει να είναι πολύ καλή στις “δόσεις” του “Ν” του μηχανισμού ΡΝΡ.
Έχω γοητεύσει γυναίκες που είναι πραγματικοί καλλιτέχνες σε αυτό. Είναι σε θέση να παρατείνουν το “Ν” του μηχανισμού ΡΝΡ ακριβώς όσο χρειάζεται για να κάνουν τον άντρα ότι θέλουν και μετά από αυτό να σκεφτούν: '‘Τι ηλίθιος!’‘ Έχω συναντήσει επίσης γυναίκες που έχουν τρομάξει οι ίδιες με τη δύναμη αυτού του μηχανισμού που μου είπαν - με απόλυτη ειλικρίνεια - από την αρχή: ’‘Θα ήθελα να έχω έναν άντρα ο οποίος δεν θα κάνει πάντα αυτά που θέλω. ’'
Πολύ συχνά γυναίκες μου έχουν πει κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας '‘Ελπίζω ότι ποτέ δεν θα μου επιτρέψεις να σε βάλω από κάτω’' "Ξέρουν ότι είμαι ένας playboy και δεν μπορούν να μου πούν ιστορίες. Έτσι, είναι ειλικρινείς μαζί μου σ’αυτό. Όντας ένας playboy σημαίνει ότι ακούς ιστορίες που κάποιοι άλλοι άντρες δεν θα ακούσουν ποτέ.
Και τώρα φτάνουμε στο καλύτερο μέρος! Πώς να χρησιμοποιήσεις αυτό το μηχανισμό για να αποπλανείς τις γυναίκες με έναν ακαταμάχητο τρόπο! Στη θεωρία είναι πολύ απλό. Είναι αρκετό να αναστραφεί ο μηχανισμός ΡΝΡ υπέρ του ο άντρα. Στην πράξη, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Θα χρειαστείς εφαρμογή και πρακτική για να το πετύχεις.
Στην πραγματικότητα, για να το πετύχεις θα πρέπει να αγωνιστείς ενάντια σε μια ομάδα πολύ ισχυρών ενστίκτων τα οποία η φύση έχει δώσει στους άντρες. Πες μου: υπάρχει κάποιος που δεν έχει ονειρευτεί - τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του - να πεθάνει με στρατιωτική στολή για την Πατρίδα, τα παιδιά και τις γυναίκες; Μην λες ψέματα! Το ξέρω ότι το έχεις ονειρευτεί.
Τα ένστικτα και τα ψυχικά πλαίσια που θα πρέπει να καταπολεμήσεις είναι τα εξής:
α. Το ψυχικό πλαίσιο υποταγής, το οποίο είναι ο εχθρός της αποπλάνησης Νο. 1 .
β. Το ένστικτο για την προστασία της γυναίκας. - Από τί για όνομα του Θεού;
γ. Η σεξουαλική σου επιθυμία. Όσο ισχυρότερη είναι η σεξουαλική σου επιθυμία, τόσο πιο δύσκολη θα βλέπεις την καταπολέμηση της ψυχικής κατάστασης υποταγής. Αντίθετα, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου το γεγονός ότι όσο περισσότερο θα είσαι σεξουαλικά ενεργός, τόσο περισσότερο θα πρέπει να προσέχεις να μην πέφτεις στην παγίδα του PNP μηχανισμού της. Πριν στρέψεις το όπλο σου πάνω μου το λέω: δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να κάνεις σεξ. Θέλω να πω ότι απλά πρέπει να είσαι ενήμερος.
δ. Ο μηχανισμός του εθισμού στην περίπτωση που η γυναίκα έχει ήδη καταφέρει να σε '‘δέσει’‘ με τη χρήση του PNP της και είσαι ήδη υποταγμένος σ’ αυτήν. Αυτός είναι ένας τομέας όπου αυτό το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει πολύ ορισμένους συζύγους και συντρόφους. Η ιδανική κατάσταση είναι εκείνη κατά την οποία ποτέ δεν θα παραμένεις σε αυτή την κατάσταση εθισμού προς αυτήν και θα είσαι ακόμη σε θέση να δίνεις αγάπη αλλά και να παίρνεις αγάπη από αυτήν. Ωστόσο, όταν είσαι στην ψυχική κατάσταση υποταγής, είναι πολύ δύσκολο να βγείς από αυτή.
Τέλος πάντων, ο Φράνκο σου λέει σε αυτό το βιβλίο πώς να απελευθερωθείς από αυτόν τον εθισμό σε περίπτωση που σου έχει συμβεί στο κεφάλαιο: “Το πρόβλημα της μοναδικής επιλογής.” Σε σχέση με αυτό το επιχείρημα είναι πολύ σημαντικό να διαβάσεις και να κατανοήσεις το κεφάλαιο: "Πίστη και αποπλάνηση: ένα νέο πλαίσιο» καθώς επίσης και το κεφάλαιο που ειναι αφιερωμένο στις '‘Πολλαπλές μακροχρόνιες σχέσεις (MLTR).’' Ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να μπορείς να ξεφύγεις από τον εθισμό είναι η αντικατάσταση μιας γυναίκας με μια άλλη γυναίκα. Θα πάμε σε αυτό το λεπτό επιχείρημα παρακάτω σε αυτό το βιβλίο.
Για να αντιστρέψεις τον μηχανισμό PNP υπέρ του άνδρα:
'‘Θα πρέπει να βάλεις τη γυναίκα σε μια ψυχική κατάσταση όπου είναι πάντα ένα βήμα κοντά στην κατάκτηση της αποκλειστικότητάς σου, χωρίς να το πετυχαίνει απολύτως. Θα πρέπει να είσαι για αυτή μια μόνιμη πρόκληση! ’'
Στην πράξη, αυτό σημαίνει να μην δίνεις ποτέ σε μια γυναίκα τη βεβαιότητα ότι κατέχει τα γονίδιά σου! Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από το να αγοράζεις λουλούδια, να κάνεις χάρες, να πληρώνεις τους λογαριασμούς της, είναι ακριβώς το αντίθετο της ψυχικής κατάστασης υποταγής. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνδρες που έχουν τη φήμη ότι είναι πραγματικά '‘παλιόπαιδα’' έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες. Μια γυναίκα είναι αναγκασμένη να δοκιμάσει τον PNP μαζί τους. Καθώς δεν επιτυγχάνει, αναγκάζεται από το ένστικτό της να προσπαθεί ξανά και ξανά. Τα παλιόπαιδα απλά επωφελούνται από αυτό.
Μια σημαντική συνέπεια αυτής της διαδικασίας είναι: “Για να διατηρείται η διέγερση της γυναίκας και η σεξουαλική της επιθυμία σε ένα σταθερά υψηλό επίπεδο, δεν θα πρέπει ποτέ να δώσεις στην γυναίκα την σιγουριά ότι είσαι αποκλειστικά δικός της! ” Αυτή η ιδέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την αποπλάνηση και ως μέσο για τη διατήρηση στη ζωή μια μακροπρόθεσμης συναισθηματικής και σεξουαλικής σχέσης ή ενός γάμου. Επίσης, από τη στιγμή που θα έχεις γίνει εξπέρ στη σαγήνη, θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις τον PNP για να πειράζεις μια γυναίκα με τον ίδιο τρόπο όπως και μια γυναίκα τον χρησιμοποιεί για να πειράζει τον άντρα. Αν δεν θέλεις να παντρεφτείς και δεν ψάχνεις για μια σύζυγο, χρησιμοποιώντας τον PNP μπορείς να κρατάς τις ερωμένες σου σε μία τέλεια κατάσταση συνεχούς διέγερσης.
Ας πάμε τώρα βαθύτερα στην πράξη για το πώς να αντιστρέφεις τον PNP και να μην μπαίνεις στο πλαίσιο υποταγής. Ας παρατηρήσουμε αυτές τις δύο φράσεις. Κάποιος θέλει να αποπλανήσει μια πραγματικά όμορφη γυναίκα, τη Μαρία, η οποίος εργάζεται στο κατάστημα κοντά στη δικό του.
Α. “Γειά σου Μαρία, τι κάνεις; Θα ήταν τόσο ωραίο να πάμε για ταινία μαζί. Ποτέ δεν είχα το θάρρος να σου το πω. Μου αρέσεις πάρα πολύ. Αν βγείς μαζί μου, αν είσαι η ντάμα μου θα σε πάω και για φαγητό σε ένα αριστοκρατικό εστιατόριο. ”
Β. “Γειά σου Μαρία, τι κάνεις; Είμαι στην τσίτα σήμερα! Απόψε έχω μια συνάντηση στην εταιρεία μου και μετά θα πάω στο γυμναστήριο. Μετά θα πακετάρω τα πράγματά μου για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Θα κάνω ένα διάλειμμα μεταξύ πέντε και έξι. Θα πάω για καφεδάκι στο αγαπημένο μου μπαράκι. Θές να έρθεις μαζί μου ; θα ήθελα να ακούσω για τις διακοπές σου ! ”
Βλέπεις τη διαφορά; Ίσως να τη βλέπεις. Λοιπόν, υπάρχει μια διαφορά και είναι εξαιρετικά σημαντική.
Η πρώτη φράση είναι δομημένη με τρόπο πολύ υποταγμένο. Είναι η κλασική προσέγγιση: εγώ θα πληρώσω μια ωραία ταινία και ένα δείπνο για σένα και εσύ θα βγείς έξω μαζί μου! Η αποπλάνησή σου αρχίζει πολύ, μα πολύ άσχημα. Μπορεί να έχει λάβει την ίδια πρόσκληση τουλάχιστον μια ντουζίνα φορές την ίδια μέρα. Πρακτικά της λές: '‘Είμαι έτοιμος να πουλήσω τον εαυτό μου πολύ φτηνά, είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα για να περάσω το απόγευμα μαζί σου.’‘ Σε ενστικτώδες επίπεδο αυτή ερμηνεύει : ’‘Είναι ένας αδύναμος άντρας, τι σκουπίδι’'. Φυσικά απορρίπτει την πρόσκληση εκτός και αν ψάχνει για σύζυγο. Αν παντρευτείς αυτή την γυναίκα, τα αιτήματά της σύντομα θα γίνουν όλο και μεγαλύτερα. Μια μέρα θα βρεθείς στην κατάσταση που θα έχει πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα αρνείται να σου κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή - ακόμα χειρότερα - θα προσποιείται τους οργασμούς όταν θα είναι στο κρεβάτι μαζί σου.
Στη συνέχεια, θα σας πει στις φίλες σου τι ανίκανος ηλίθιος είσαι.
Η δεύτερη φράση αντιθέτως είναι κάτι πραγματικά διαφορετικό. Στην πραγματικότητα λέει: '‘Είμαι ένας επιτυχημένος άντρας. Δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Χρησιμοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου για να φροντίζω τον εαυτό μου (το γυμναστήριο) και να χαλαρώνω (το μπαρ, ο καφές) Δεν έχω πρόβλημα να έρθεις να μου πείς κάτι για σένα’‘.Την καλεί να του αποδείξει (qualify herself) οτι αξίζει να έχει τη δυνατότητα να περάσει λίγο χρόνο μαζί του (θα εξηγήσω τι σημαίνει "qualifying’' σε ότι αφορά την αποπλάνηση αργότερα στο βιβλίο.) Την καλεί να του αποδείξει οτι αυτή αξίζει (qualify herself) και όχι το αντίθετο. Αυτή η φράση είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορείς να πλαισιώνεις τα λόγια σου σε μη υποταγμένο τρόπο. Είναι η αρχή μιας καλής αποπλάνησης. Μια προσέγγιση σαν αυτή, σημαίνει τη θέσπιση από την αρχή ενός ισχυρού PNP υπέρ σου. Έτσι, έχε το νού σου στις λέξεις, τις φράσεις και τις συμπεριφορές σου και στον τρόπο που τα πλαισιώνεις από την αρχή, όταν προσπαθείς να γοητεύσεις μια γυναίκα!
Το ίδιο πράγμα ισχύει και για την δράση και την αδράνεια. Όταν έχετε κανονίσει να συναντηθείτε, αυτή φτάνει πάντα αργά, χωρίς να απολογείται ενώ εσύ πάντα είσαι στην ώρα σου χωρίς να λές τίποτα.
Ωραία. Πιστεύεις στην καλή συμπεριφορά και στο να φέρεσαι σαν τζέντλεμαν. Δεν λές τίποτα και είσαι πάντα στην ώρα σου. Αυτό το ερμηνεύει ως: '‘Τον έχω όπως θέλω. Ούτε καν μου λέει κάτι. Ούτε καν ζητά σεβασμό! ’'
Σε παίρνει τηλέφωνο μόνο μία φορά την εβδομάδα. Εσύ την παίρνεις δέκα φορές την ημέρα και της στέλνεις εκατοντάδες μηνύματα την εβδομάδα με το κινητό σου. Πιστεύεις ότι είσαι ρομαντικός και ότι δείχνεις ερωτικό ενδιαφέρον. Αυτή ερμηνεύει: '‘Τον έχω κάνει ό, τι θέλω. Έχει χάσει τελείως τα μυαλά του για τα μπούτια μου. Και τι ηλίθιος! Μου τηλεφωνάει όλη την ώρα!’'
Ναι, το ξέρω ότι είναι τόσο διαφορετικά από ό,τι σε διδάξανε οι γονείς σου και οι δασκάλοι σου.
Αλλά έτσι είναι τα πράγματα! Αν θέλεις όμορφες γυναίκες έτοιμες να κάνουν τα πάντα για σένα, το καλύτερο είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις πώς να αγγίζεις τις σωστές χορδές ή διαφορετικά ξέχνα το! Η αλήθεια πονάει, αλλά η αλήθεια είναι το καλύτερο ξεκίνημα για να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο.
Από την σκοπιά της αποπλάνησης η σωστή προσέγγιση είναι:
- Όταν κανονίζεις να συναντηθείτε, πήγαινε λίγο αργότερα από αυτήν.
- Αυτή σου τηλεφωνά πέντε φορές, αλλά εσύ ίσως και να της τηλεφωνήσεις μια φορά.
Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο, την κάνεις να σε θεωρεί '‘ανώτερης αξίας’' σε σύγκριση με άλλους άντρες. Εσύ θα είσαι αυτός που θα παρατείνει ή θα μειώνει το “Ν” του μηχανισμού PNP. Δεν θα είναι αυτή που θα το κάνει. Με βάση την εμπειρία μου με τις γυναίκες, αυτό διατηρεί την ερωτική τους επιθυμία σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Αλλά να είσαι προσεκτικός! Θα πρέπει να είσαι καλός στη δοσολογία του “Ν.” Πάρα πολύ “Ν” μπορεί να οδηγήσει να την χάσεις.
Κανείς δεν μπορεί να αντέξει '‘στα άκρα’' για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να δώσεις κάτι, όπως ακριβώς κάνουν και οι γυναίκες. Δώσε κάτι, αλλά όχι πάρα πολύ.
Η τέχνη του PNP είναι η τέχνη της '‘σωστής δόσης’‘ του “Ν”. Είναι η τέχνη της ’‘σωστής δόσης του αρνητικού ερεθίσματος’'. Για αυτό εκπαίδευσε τον εαυτό σου:
στο να παρατηρείς το περιεχόμενο του τι λές σε μια γυναίκα και να εξαλείφεις αυτά που λές με τρόπο υποτακτικό και να τα αντικαθιστάς λέγοντας τα με τρόπο πιο ενδεδειγμένο.
στο να παρακολουθείς τις δράσεις και τις αδράνειές σου: συμπεριφέρεσαι με τρόπο υποτακτικό; Μήπως ξεχνάς να πεις ή να κάνεις κάτι για να βγάζεις τον εαυτό σου από το πλαίσιο υποταγής στο οποίο μπαίνεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι; Διόρθωσέ το!
Είσαι αυτός που κάνει PNP σε αυτήν ή αυτή είναι εκείνη που κάνει PNP σε εσένα; Πρέπει οπωσδήποτε να αντιστρέφεις την κατάσταση και στη συνέχεια θα πρέπει να είσαι καλός στο να δίνεις τις '‘δόσεις’' του “Ν” με τον κατάλληλο τρόπο.
Για παράδειγμα: τη συναντάς σε ένα μπαρ και πετυχαίνεις να την '‘κλείσεις’'. Παίρνεις τον αριθμό τηλεφώνου της. Λέει ότι συνήθως είναι στο σπίτι στις 9 το βράδυ. Την καλείς και το μόνο που ακούς είναι ο αυτόματος τηλεφωνητής. Κάθε φορά που καλείς ακούς τον αυτόματο τηλεφωνητή. Ωραία. Είναι ένα τεστ! Και είναι η προσπάθειά της να σε ελέγξει με τη χρήση του PNP. Αναμένει τη στιγμή που θα πείς τις μαγικές λέξεις υποταγής στον τηλεφωνητή: “Έχω προσπαθήσει να σε καλέσω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γλυκιά μου! Αναμένω με αγωνία την στιγμή που θα σε συναντήσω! Είστε σίγουρα καλά μωρό μου;”
Λάθος, λάθος, λάθος! Έχει ήδη καταφέρει να σου κάνει το PNP!
Οι γυναίκες είναι γρήγορες και πολύ καλές σε αυτή την τέχνη. Οι περισσότεροι άνδρες δεν το συνειδητοποιούν ποτέ. Με τη χρήση του αυτόματου τηλεφωνητή, έχει ήδη πετύχει να σε βάλει στο '‘πλαίσιο υποταγής’'.
Η σωστή προσέγγιση είναι: ποτέ δεν μιλάμε σε αυτόματο τηλεφωνητή!
Καλέσε την αλλά μίλα μόνο αν σου απαντήσει. Αν δεν απαντήσει περίμενε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την ξανακαλέσεις. Εάν δεν υπάρχει κανένα σημάδι της, ξανακάλεσέ την μόνο μετά από άλλη μία εβδομάδα, αλλά μήν της πείς πως σου έλλειψε, πές της κάτι του στύλ:
'‘Γεια σου, πώς είσαι; Ήμουν στα Μπαρμπέιντος. Τί καταπληκτικό μέρος! Γνώρισα έναν ενδιαφέρων άνθρωπο εκεί, μια κοπέλα από την Αγγλία? η οποία μου είπε μια πραγματικά αστεία ιστορία. Άκου!’'
Στη συνέχεια, πές της την αστεία ιστορία και τερμάτισε τη συνομιλία χωρίς να υποσχεθείς οτιδήποτε.
Εσύ είσαι τώρα αυτός που κάνει PNP πάνω της. Θα σκεφτεί ή καλύτερα θα αισθανθεί σε ενστικτώδες επίπεδο: '‘Τι αυτοπεποίθηση που έχει ο τύπος! Ίσως να ήταν καλύτερα να είμαι πιο καλή απέναντί του. Ίσως να έχει ήδη επαφές με την αγγλίδα’'.
Αν δεν σου τηλεφωνήσει, πείραξέ την ακόμη περισσότερο. Τηλεφώνησέ της πάλι και πές της άλλη μια αστεία ιστορία. Αυτή τη φορά πές για μια γαλλίδα φωτογράφο που συνάντησες σε μια άλλη πόλη. Δεν θα μπορέσει να αντισταθεί. Αργά ή γρήγορα θα είναι πρόθυμη να σε δεί και θα κάνει κάτι για στο δείξει.
Προφανώς το παραπάνω παράδειγμα είναι λίγο απλό και κοινότυπο. Με την πρακτική, ωστόσο, θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιείς την παραπάνω στρατηγική ομαλά με το να την '‘κρύβεις’' μέσα στο πλαίσιο μιας συνήθους συνομιλίας.
Ένας σημαντικός κανόνας: αν αναγκαστείς να επιλέξεις ανάμεσα στο να χάσεις τη γυναίκα που θέλεις να αποπλανήσεις και στο να σπάσεις τον κανόνα του PNP, είναι σε κάθε περίπτωση πάντα καλύτερα και προς όφελός σου να χάσεις τη γυναίκα.
Θα την χάσεις ούτως ή άλλως μακροπρόθεσμα άν ο PNP είναι υπέρ της - σε κάθε περίπτωση θα την χάσεις ως σεξουαλικό ον και θα χάσεις το σεβασμό της, - και ακόμη χειρότερα θα μπείς σε κατάσταση υποταγής με πολύ πιο επώδυνο τρόπο από ότι αν την είχες αφήσει από την αρχή.
Ο PNP πρέπει να είναι πάντα υπέρ σου: δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις τον εαυτό σου να βρίσκεται σε ψυχική κατάσταση υποταγής κατά τη διάρκεια της αποπλάνησης ή μιας μακροχρόνιας σχέσης.
Πάντα να εφαρμόζεις τον παραπάνω κανόνα: είναι μια συνταγή για την ερωτική ευτυχία του άντρα.