Αυτό είναι ήδη ένα πολύ προχωρημένο κεφάλαιο και εαν μάθεις την τέχνη του qualification θα γίνεις ένας πολύ αποτελεσματικός σαγηνευτής και οι επιτυχίες σου θα αυξηθούν εκθετικά.
Το να κάνεις qualify σημαίνει να δώσεις σε ένα άλλο άτομο αρνητικά, θετικά ή ουδέτερα χαρακτηριστικά.
’’Είσαι βαρετή’’ είναι αρνητικό qualification.
’’Είσαι υπέροχη γυναίκα’’ είναι θετικό qualification.
’’Εσύ θα οδηγήσεις σήμερα’’ είναι ουδέτερο qualification.
Το να κάνεις qualify σε κάποιον σημαίνει το να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με αρνητικά (disqualification), θετικά ή ουδέτερα χαρακτηριστικά.
’’Είμαι ενδιαφέρων τύπος’’ σημαίνει να κάνεις qualify τον εαυτό σου σε κάποιον.
’’Είμαι πολύ κακό παιδί για μια κοπέλα σαν και σένα’’ σημαίνει να κάνεις disqualify τον εαυτό σου σε κάποιον.
Το να κανουν οι άλλοι qualify σε εσένα σημαίνει να δώσεις την δυνατότητα να σου κάνουν qualifying με θετικό, αρνητικό ή ουδέτερο τρόπο.
’’Εσύ θα οδηγήσεις σήμερα’’ όταν λέγεται από κάποιον μας qualify ως οδηγό.
’’Είσαι κακό παιδί’’ από τη γυναίκα, μας κάνει qualifying σαν κακό παιδί.
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στην αποπλάνηση που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: το άτομο που κάνει qualify στους άλλους, ορίζει το πλαίσιο της σχέσης ανεξάρτητα από το γεγονός εαν το qualification είναι θετικό, αρνητικό ή ουδέτερο.
Το να κάνεις μια γυναίκα να κάνει qualifying σε εσένα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους στην αποπλάνηση.
Για παράδειγμα:
Pickup artist: ’’Ίσως είμαι πολύ κακός άντρας για σένα’’. Γυναίκα: ’’Όχι, όχι είμαι αρκετά άτακτη γυναίκα για εσένα!’’
Στο παραπάνω παράδειγμα ο pickup artist χρησιμοποιεί το false disqualification για να την κάνει να κάνει qualify τον εαυτό της. Τα καταφέρνει: με το να λέει ότι είναι άτακτη γυναίκα κάνει qualifying τον εαυτό της σε αυτόν δίνοντας του έτσι υψηλότερη αξία από τη δικιά της.
Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιώντας false disqualification ο σαγηνευτής θέτει ένα ισχυρό πλαίσιο υπέρ του.
Θέλεις να είσαι αυτός που ορίζει το πλαίσιο, θυμάσαι?
Όπως είδαμε σε άλλα κεφάλαια, οι γυναίκες αγαπούν και νιώθουν ερωτική επιθυμία προς αυτούς τους άντρες που έχουν τον έλεγχο μιας κατάστασης (Alpha) KAI μπορεί να έχουν φιλικά αισθήματα αλλά σπανίως ερωτικά αισθήματα για αυτούς τους άντρες που αφήνουν τις γυναίκες να τους εξουσιάζουν ή να τους ελέγχουν (beta).
To qualification είναι σημαντικό για δύο λόγους:
1.Είναι ένα από τα πιο περίτεχνα τεστ που χρησιμοποιεί μια γυναίκα για να επιβεβαιώσει εαν είσαι Alpha. Έχω δει πολλά ’’χαμηλού επιπέδου’’ Alpha αρσενικά να πέφτουν στην παγίδα του qualification. Επιπρόσθετα όλοι αυτοί οι άντρες που είναι σε θέσεις σημαντικές και με ισχύ σε εταιρίες και στην επαγγελματική τους ζωή και μπορεί να είναι υψηλού επιπέδου Alpha αρσενικά στην κοινωνική τους ζωή αλλά σκλάβοι στην ίδια τους τη γυναίκα στο σπίτι, έχουν πιθανότατα αποτύχει να περάσουν αυτό το τεστ.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις qualification/disqualification ως μέσο για να την αποπλανήσεις. Η τεχνική ονομάζεται ’’ταχεία τεχνική ΘΑΘ (PNP)’’ και θα μιλήσουμε για αυτό στο επόμενο κεφάλαιο.
Το qualification/disqualification έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο ψυχολογικής πίεσης από τις γυναίκες προς τους άντρες για αιώνες.
Εδώ μαθαίνουμε πως να το χρησιμοποιούμε στις γυναίκες.
Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα για το πως μια γυναίκα χρησιμοποιεί qualification για να προσπαθήσει να εξουσιάσει έναν άντρα και πως ελπίζει ότι θα την πατήσει.
Για παράδειγμα εαν πει:
’’Ξέρεις μου αρέσουν οι περιπετειώδεις άντρες. Δεν μου φαίνεσαι να είσαι πολύ περιπετειώδης’’ πρακτικά σε βάζει σε ένα πλαίσιο όπου πρέπει να συζητήσεις το θέμα μαζί της. Δημιουργεί ένα πλαίσιο όπου πρακτικά είσαι το αντικείμενο μιας εκτίμησης που μπορείς είτε να πάρεις είτε να μην πάρεις προσωπικά.
Εαν απαντήσεις ’’Ναι είμαι ένας περιπετειώδης άντρας, πέρσι πήγα στην Ινδία, στη ζούγκλα’’ νομίζεις ότι είσαι έξυπνος αλλά στην πραγματικότητα πέφτεις ήδη στην παγίδα της: σε αναγκάζει να κάνεις qualify τον εαυτό σου σε αυτήν.
Στην πράξη, έχει ήδη θέσει το πλαίσιο (frame) στο οποίο θα κινηθείς και πολύ ήπια θα την ακολουθήσεις, θα της δώσεις τον έλεγχο και η επιθυμία της σένα θα πεθάνει την ίδια στιγμή. Τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα αν παραμείνεις σιωπηλός. Στην πράξη, με τη σιωπή της δίνεις τη δυνατότητα να σε κακοχαρακτηρίσει (disqualify you) ως μη-περιπετειώδη, και στην πραγματικότητα έχει τον έλεγχο.
Αυτό καλείται επίσης στην ψυχολογία ως διπλή παγίδα (Double Bind).
Για να αντιδράσεις με κατάλληλο τρόπο στην αξιολόγησή της, θα πρέπει να:
Απορρίψεις το πλαίσιο που δημιουργείται από αυτήν (brake the frame).
Να πάρεις τον έλεγχο (take control and lead).
Να θέσεις το δικό σου πλαίσιο (reframe).
Πράγματι, η σωστή αντίδραση στο τέστ της είναι:
“Έλα, δεν νομίζω ότι πρέπει να νοιαζόμαστε τώρα για τις ιστορίες τύπου Indiana Jones τη στιγμή που είμαστε στο κέντρο μιας μεγαλούπολης. Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν να μιλήσουμε για το ταξιδάκι που σου πρότεινα χθες. ”
Στην πράξη, με τον τρόπο αυτό δεν αποδέχεσαι το πλαίσιο της και αναλαμβάνεις την ηγεσία.
Ο στόχος της δοκιμής της είναι στην πραγματικότητα να εξακριβώσει αν δίνεις υπερβολική σημασία σε αυτά που λέει και αν την αφήνεις να σε κατευθύνει. Πολύ ύπουλο, έτσι δεν είναι;
Όταν δίνεις σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να καθορίζει το πλαίσιο της σχέσης, σκοτώνεις τη σεξουαλική της επιθυμία για σένα.
Αυτό συμβαίνει στους γάμους στους οποίους μια γυναίκα με πολύ έντονο σεξουαλικό ένστικτο δεν είναι σε θέση να αισθάνεται σεξουαλική επιθυμία για έναν άντρα που την αφήνει να αποφασίζει το πλαίσιο της σχέσης.
Παραδείγματα αξιολόγησης (qualification) από αυτήν είναι:
- Σε κάνει να νιώθεις ένοχος.
- Διαμαρτύρεται συνεχώς.
Για παράδειγμα, αν λέει: ''Σου έχω πει τόσες φορές να μην αφήνεις τα φλιτζάνια του καφέ στον νεροχύτη! " σε μια σχέση όπου καθαρίζεις το σπίτι καλύτερα από αυτήν, τότε σίγουρα είναι σεξουαλικά δυσαρεστημένη επειδή της επιτρέπεις να σε κατευθύνει πάρα πολύ.
Η σωστή αντίδραση σε αυτό το τέστ είναι : (με ήρεμο τρόπο) “Αγαπούλα, δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να ανησυχείς για τέτοια μικροπράγματα. Πού αγόρασες εκείνα τα κόκκινα κυλοτάκια που φορούσες χθες το βράδυ; ” (με χαμόγελο)
Αυτό το είδος της αντίδρασης την κάνει να καταλάβει ότι δεν θα την αφήσεις να σε κατευθύνει, και αυτό αυξάνει τη σεξουαλική της επιθυμία στα ύψη. Βέβαια, αν έχει δικά της σεξουαλικά προβλήματα, κάτι τέτοιο θα την σκότωνε. Αν ναι: γιατί να είσαι με μια γυναίκα που δεν απολαμβάνει το σεξ; Σκέψου το.
Αν είσαι σε μια σχέση με μια γυναίκα στην οποία έχεις δώσει τη δυνατότητα να σε βάζει να αποδεικνύεις τον εαυτό σου και να σε κατευθύνει με αυτόν τον τρόπο για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά πάσα πιθανότατα θα χρειαστεί κάποιο θαύμα για να ανακάμψεις από αυτήν την κατάσταση. Πιθανώς το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις και για τα δύο είναι να τερματίσεις τη σχέση γιατί δεν θα είναι πλέον σε θέση να αισθάνεται επιθυμία για σένα.
Πολλοί άντρες αποτυγχάνουν στις εξετάσεις αυτές, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν γιατί η γυναίκα είναι ένα '‘ανοιχτό σύστημα’' και πρακτικά οι γυναίκες δεν έχει καθόλου ηθικούς φραγμούς, όπως οι άντρες σε ότι αφορά την χειραγώγηση. Είναι απολύτως φυσιολογικό για μια γυναίκα να προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω σου με τη χρήση μέσων αξιολόγησης.
Είναι στο χέρι σου να το αποτρέψεις. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι δεν θα το δοκιμάσει. Θα το δοκιμάσει σε κάθε περίπτωση.
Οι όμορφες γυναίκες και οι γυναίκες με ισχυρό σεξουαλικό ένστικτο είναι ιδιαίτερα αναγκασμένες να χρησιμοποιούν αυτό το είδος τέστ όλη την ώρα εξαιτίας αυτού που εγώ ονομάζω "εξελικτικό επιλεκτικό σύστημα της γυναίκας’'. Φυσικά, οτιδήποτε κάνει μια γυναίκα σε έναν άντρα, μπορεί να το κάνει και ο άντρας στη γυναίκα, και ως εκ τούτου η αξιολόγηση (qualification) είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα για να τις αποπλανείς.
Με τα μέσα αξιολόγησης μπορείς πάντα να είσαι αυτός που θα καθορίζει το πλαίσιο της σχέσης! Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι επίσης ο ηγέτης της κατάστασης και αυτό, όπως γνωρίζουμε, ανεβάζει την ερωτική επιθυμία μιας γυναίκας στα ουράνια.
Κατά γενικό κανόνα, εάν είσαι σε μια σχέση με μια γυναίκα που θέλει να είναι πάντα αυτή που θα αξιολογεί και αν παρατηρείς ότι οι προσπάθειές της για αξιολόγηση δεν είναι απλά ένα τέστ, αλλά και μια ανάγκη της να έχει τον έλεγχο, τότε καλύτερα να διακόψεις τη σχέση, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να πάρεις τον έλεγχο.
Στην ουσία, δίνωντάς της τον ελέγχο, μπορεί να ικανοποιήσεις το '‘κοινωνικό’' της μέρος, αλλά θα αφήσεις το αργέγωνο εξελικτικό της μέρος, ανικανοποίητο. Εάν αυτό το μέρος παραμένει ανικανοποίητο, δεν θα μπορείς ποτέ να έχεις μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.
Πώς να χρησιμοποιήσεις την αξιολόγηση ως μέσο αποπλάνησης :
Με τη βοήθεια των μέσων αξιολόγησης, μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της θηλυκής πλευρά της η οποία θέλει να ελεγχθεί, να αποπλανηθεί και να κυριευτεί.
«Αγαπούλα, μου αρέσουν οι γυναίκες, που βάφουν τα νύχια τους …"
Εδώ την αξιολογείς. Φυσικά θα θυμώσει και το κοινωνικό της μέρος θα βγάλει στη φόρα όλες τις φεμινιστικές της θεωρίες. '‘Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι. Το μόνο που σε νοιάζει είναι η εξωτερική ομορφιά’'. "(Ήδη επιτρέπει στον εαυτό της να αξιολογηθεί, ήδη έχεις τον έλεγχο).
Στη συνέχεια, μπορείς να συνεχίσεις, χαμογελώντας:
"Ναι, αλλά τα βαμμένα νύχια είναι κάτι υπέροχο, θυμάμαι τη Μαρία, που ήταν φανταστική με εκείνα τα μπλε νύχια, έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο γοητευτική θα είσαι με μπλε νύχια; Έλα εδώ, φίλησέ με’'.
Ενώ διατήρησες το πλαίσιο (frame), καθιέρωσες τα εξής :
- Ότι είχες τον έλεγχο και τη διατήρηση της ηγεσίας, κάτι που το πρωτόγονο ενστικτώδες μέρος της, λατρεύει πάνω σου.
- Την έκανες να νιώσει στο κορμί της την αίσθηση ότι την '‘ξέσκισες’‘ σε ψυχολογικό επίπεδο, ακόμη και πριν την ’‘ξεσκίσεις’' σωματικά, χωρίς να νοιάζεσαι για τις αντιδράσεις της.
Στην πράξη, ο καλύτερος τρόπος για να σαγηνεύσεις μια γυναίκα είναι να '‘ξεσκίσεις’‘ το μυαλό της λίγο πριν ’‘ξεσκίσεις’' το κορμί της.
Το qualification είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο αποπλάνησης και καθοδήγησης (leading) μιας γυναίκας.
Πρόσεξε: ο αποκλεισμός (disqualify) λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το qualification.
Αυτός που αποκλείει είτε τον εαυτό του είτε το άλλο πρόσωπο καθορίζει το πλαίσιο της σχέσης και έχει εξουσία πάνω στη σχέση.
Για παράδειγμα, μία μέθοδος ελέγχου που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι να αποκλείουν τον εαυτό τους. Αυτές οι γυναίκες συχνά είναι εξαιρετικά ψυχολογικά διαταραγμένες, αλλά τα καταφέρουν, μέσω του αποκλεισμού να ασκούν απόλυτο έλεγχο στους άντρες τους.
Εκείνη: '‘Είμαι χοντρή, κοίτα με. Είμαι αηδιαστική!’'
Αυτός: (αντιδρά ανόητα λέγοντας) : '‘Όχι αγάπη. Είσαι υπέροχη. Μου αρέσεις πάρα πολύ. Στα μάτια μου είσαι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. ’'
Και αυτή προσθέτει :
"Μην μου λές ψέματα! Το βλέπεις ότι είμαι χοντρή.''
Η απάντηση ενός αρσενικού '‘άλφα’' θα πρέπει να είναι:
'‘Ναί όντως! Κοίτα πόσο βάρος έχεις πάρει. Θα πρέπει να αρχίσεις διατροφή!’' (Ευθύς και θρασύς, χωρίς να αποδέχεται το πλαίσιο, γιατί δεν είναι σοβαρός στην απάντησή του) και στη συνέχεια, δεν δίνει σημασία στις οργισμένες αντιδράσεις της, και καταλήγει στο κρεβάτι μαζί της.
Ο αποκλεισμός είναι ένα τρομερό μέσο που φέρνει πολύ όμορφες γυναίκες στο κρεβάτι!
Οι όμορφες γυναίκες είναι συνηθισμένες σε ουρές από υποτακτικούς υποψήφιους και ως εκ τούτου το να μοιράζεις κοπλιμέντα και να τους φέρεσαι ευγενικά και στην πράξη είναι ένα διαβατήριο για την αποτυχία στην αποπλάνηση.
Οι όμορφες γυναίκες είναι συνηθισμένες στο να έχουν μία αξία (value) ανώτερη από εκείνη της πλειονότητας των άλλων ανδρών και γυναικών. Ως εκ τούτου ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τις σαγηνεύσεις και να τις κατακτήσεις είναι να τις αποκλείσεις, προκειμένου να περιορίσεις την αξία τους και να αυξήσεις την δικιά σου.
Πρόσεξε όμως! Πρέπει να ξέρεις πώς να το κάνεις. Θα πρέπει να την αποκλείσεις όπως θα το έκανε μια φίλη της.
“Αγάπη, το ίδιο κόκκινο φόρεμα δεν φόραγες και όταν συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα;” (Ήρεμα και χαμογελώντας)
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να αποκλείσεις και να προσελκύσεις μια πολύ όμορφη γυναίκα. Στην ουσία της λές :
“Δεν με εντυπωσιάζει η ομορφιά σου.”
Και βάζεις την αξία σου πάνω από τη δική της, έτσι ώστε να αισθάνεται έλξη για σένα.
Αν δεν βάλεις την αξία σου πάνω από τη δική της, δεν μπορεί να αισθάνθεί έλξη και απλά θα είσαι '‘άλλος ένας’' από τους πολλούς που την θαυμάζουν για την ομορφιά της.
Θα σου εξηγήσω καλύτερα πώς να χρησιμοποιείς το qualification και το disqualification στο επόμενο κεφάλαιο για την τεχνική '‘Tαχύρυθμο PNP.’'
Οι γυναίκες λατρεύουν το να είσαι μια πρόκληση. Μια τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιείς για να της γίνεις '‘απρόσιτος’' και να αύξησεις την επιθυμία της είναι ο ψευδής αποκλεισμός (false disqualification).
''Είμαι αρκετά αγροίκος (brutal) για σένα."
Αυτό είναι, για παράδειγμα, ένας ψευδής αποκλεισμός : στην ουσία της λές : '‘Είμαι απρόσιτος για σένα’‘ ή ’‘Είσαι πολύ γλυκιά για μένα.’' Αυτές είναι δηλώσεις που αυξάνουν το ενδιαφέρον της στα ύψη.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με το να αποκλείεις τον εαυτό σου, είσαι εσύ που ελέγχεις τη σχέση και το πλαίσιο της αλληλεπίδρασης.
Αλλά πρόσεξε: καλύτερα να μην χρησιμοποιείς αυτήν την τεχνική, αν δεν βρίσκεσαι ήδη σε προχωρημένο επίπεδο και δεν ξέρεις ακόμα πώς να το κάνεις, αλλιώς θα ρισκάρεις να μπείς σε ψυχικό πλαίσιο υποταγής.
Φυσικά, η πιο ισχυρή χρήση του qualification είναι όταν την κανεις qualify και σου κανει και αυτη qualify τον εαυτό της.
Με το να την κανεις qualify και να σου κανει και αυτη qualify τον εαυτό της, μπορείς:
- Να βάλεις την αξία σου πάνω από τη δική της.
- Να δημιουργείς έλξη.
- Να είσαι εσύ αυτός που ελέγχει το πλαίσιο (frame) της σχέσης.
Για παράδειγμα, φράσεις όπως:
“Μάλλον είσαι πάρα πολύ ντροπαλή γυναίκα για μένα.”
“Μου αρέσουν οι θηλυκές γυναίκες.”
“Λατρεύω τις γυναίκες που βάφουν τα νύχια τους.”
'' Δεν θα μπορούσα ποτέ να ερωτευτώ μια κουτή γυναίκα."
Είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το πώς, με το να της κάνεις qualification, την βάζεις στην ίδια θέση στην οποία βάζει τους '‘βήτα’' και ανασφαλείς άντρες όλη την ώρα: είσαι αυτός που ελέγχει την αλληλεπίδραση και μπορεί να αφεθεί και να αισθανθεί ότι είναι γυναίκα, κάτι που οι γυναίκες, οι πραγματικές γυναίκες, λατρεύουν: να αφεθούν σε έναν άντρα ο οποίος ελέγχει την αλληλεπίδραση και την κάνει να νιώθει έντονα συναισθήματα, αλλά σε ασφαλές περιβάλλον.
Όταν την έχεις στο frame να σου κανει qualify τον εαυτό της, όπως για παράδειγμα :
''Είμαι γυναίκα υψηλού επιπέδου. Ξέρω τι θέλω. "
“Νομίζω ότι αυτά τα παπούτσια είναι υπέροχα, τι λές γλυκέ μου;”
“Σκεφτόμουν γιατί αυτή η σχέση που έχουμε είναι τόσο ωραία.”
“Θέλω να είμαι το τσουλάκι σου.”
Αυτό είναι το σημείο που την '‘έχεις’'