Λίγη ανάλυση. Βέβαια λες ότι είναι τα τελευταία 2 λεπτά εν συντομία οπότε feedback θα πάρεις για αυτό που έγραψες. Τι άλλο ειπώθηκε, τι τεστ πέσανε, τι frames μόνο εσύ ξέρεις.
Hectorlives wrote
Ε Τι έχεις κανονίσει για σήμερα;
Α Το μεσημέρι θα πάω για φαγητό με τον μπαμπά..δεν έχω κανονίσει κάτι άλλο..
Ελέγχεις διαθεσιμότητα. Και είναι διαθέσιμη. Μέχρι στιγμής μια χαρά.
Hectorlives wrote
Ε Ωραία μην κανονίσεις κάτι..θα περάσω να σε πάρω κατά τις 9..δε θέλω να αργήσουμε πολύ γιατί δουλεύω αύριο.. PULL
Μια χαρά και αυτό. Πας να leadαρεις. Αλλά αν μέχρι τώρα δεν το έχεις κάνει, ή το έχεις κάνει και μετά βγαίνεις incongruent, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λειτουργήσει. Και η απάντηση που παίρνεις:
Hectorlives wrote
Α Μην είσαι τόσο επιτακτικός..δεν μπορώ να πιεστώ τώρα Έκτορα.. PUSH-Shit test-frame setting
Μετάφραση: Έκτορα βασικά δεν θέλω να βγούμε και σου πετάω ένα ‘’ δεν μπορώ να πιεστώ τώρα’’.
Αν την έπαιρνε ένας άντρας που τον γούσταρε απίστευτα νομίζεις ότι θα άκουγε αυτή την παπαριά?
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος, ένα frame που επιλέγουν οι γυναίκες να σε φρενάρουν. Εάν επιμείνεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι 1) να βγεις needy 2) να αρχίσει να επιμένει περισσότερο και να ενισχύει το συγκεκριμένο frame με φράσεις τύπου ‘’Αφού σου είπα ότι με πιέζεις’’. Αυτό που σου είπε μπορούσες κάλλιστα να το χρησιμοποιήσεις και να το γυρίσεις. Και εξηγώ.
Όπως βλέπεις σου έχω συμπεριλάβει τρία πράγματα στην απάντησή της:
PUSH-Shit test-frame setting
Το PUSH είναι το αντίθετο από το δικό σου PULL. Εσύ της λες να βγείτε και σου λέει όχι. Εάν αντιδράσεις με περαιτέρω PULL, τότε θα αντιδράσει με περαιτέρω PUSH. Και πάει λέγοντας.
Το frame setting στο εξήγησα πιο πάνω. Και το shit test ξέρεις τι είναι και πως αντιμετωπίζεται. Μπορούσες να πεις διάφορα εδώ. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα.
Hectorlives wrote
Α Μην είσαι τόσο επιτακτικός..δεν μπορώ να πιεστώ τώρα Έκτορα..
Ε Είμαι ο πιο επιτακτικός άντρας στον κόσμο. Πιο πιεστικός πεθαίνεις.
Ε Και τι είναι αυτό που σου αρέσει τόσο σε έναν άντρα που είναι αρσενικό?
Ε Και τι είναι αυτό που σου αρέσει τόσο σε έναν άντρα που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί?
Ε Εάν το να ξέρω τι θέλω και να το διεκδικώ με κάνει επιτακτικό, ναι τότε είμαι επιτακτικός
E 10000 χρόνια εξέλιξης και αυτό είναι το καλύτερο που βρήκες να πεις?
Ε Αλήθεια τώρα? Πιάνει η ατάκα αυτή στους άντρες?
Ε Ωπα κάτσε. Ποιος σου είπε ότι θα κάνουμε σεξ? (άσχετο με ότι είπε αλλά βάζεις τη λέξη σεξ μέσα)
Hectorlives wrote
Ε Από το φαγητό θα έχεις τελειώσει νωρίς φαντάζομαι..
Α Ναι αμέ..θα σου στείλω το απόγευμα να σου πω μήπως κάνουμε κάτι…
Ε Οκ σε αφήνω γιατί έχω να πάω για καφέ..τα λέμε..
Α Άντε φιλιά
Συνεχίζεις να ρωτάς τι ώρα τελειώνει. Ήδη βγαίνεις needy. Και επειδή θέλει να διατηρήσει το ενδιαφέρον σου και να δει εάν σε έχει ακόμα πετάει ένα PULL (θα σου στείλω το απόγευμα να σου πω μήπως κάνουμε κάτι) στο οποίο απαντάς με PULL (Οκ). Mπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο το ΟΚ αλλά δεν είναι.
Φυσικά εσύ έχεις δεν έχεις κανονίσει και να σε πάρει πρέπει να πεις ότι δεν μπορείς. Που φαντάζομαι ότι δεν σε πήρε.
Και αυτό το ‘’άντε φιλιά’’ στο τέλος είναι σα να σου λέει ‘’άντε κλείσε επιτέλους’’, παρόλο που πιο πριν τερματίζεις εσύ την επικοινωνία (Οκ σε αφήνω).
Hectorlives wrote
Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει..δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι απόψε..έχει χαθεί το attraction/interest και ότι δυνατό υπήρχε αρχικά
Όχι μόνο απόψε αλλά ούτε και στο μέλλον. Στο δεύτερο έχεις δίκιο.
Hectorlives wrote
..ξεκίνησε πολύ δυνατά η όλη φάση και με σοβαρές βλέψεις, αλλά στην πορεία χαλάρωσα και έγινα πιο δοτικός..και αυτό ήταν το turning point..τα επιλογικά ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:
α) ξέρω ότι μου λέει αλήθεια και για τις εξόδους της και για τις διακοπές με τον πατέρα..δεν παίζει κάτι άλλο (πόσο μάλλον καλύτερο) για εκείνη, αλλά επιλέγει να το τελειώσει..
Προσωπικά δεν ξέρω κατά πόσο λέει την αλήθεια. Εσύ όμως πως ξέρεις ότι είναι αλήθεια?
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω ή να σου χαλάσω την εικόνα που έχεις, αλλά μια γυναίκα ανά πάσα χρονική στιγμή έχει 1-5 ακόμα που της την πέφτουν/κάνει παιχνίδι (ακόμα και η μη διακοπή επικοινωνίας μαζί τους σημαίνει ότι παίζει). Το αν επιλέγει ή όχι να κάνει κάτι και με ποιον από αυτούς έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους που δεν είναι της ώρας. Αλλά ακόμα και έτσι να μην είναι, να μην παίζει κάτι, δεν περνάς shit test, τρως frame με χαρακτηριστική ευκολία. Άρα στα μάτια της είσαι χαμηλότερου value, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Hectorlives wrote
β) κατά πόσο είναι εφικτό (και θεμιτό) να απέχεις συναισθηματικά όταν βλέπεις ότι υπάρχει ανταπόκριση και δοτικότητα από μέρους της; Ενδείκνυται να πιέσεις τον εαυτό σου να μη δεθείς/επενδύσεις σε hb για να διατηρήσεις το alpha status;
Εάν πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει ή να μην κάνει κάτι (οτιδήποτε και να είναι αυτό), χωρίς να έχεις αποφασίσει και κατανοήσει συνειδητά τους λόγους που το κάνεις ή δεν το κάνεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην πορεία θα σου γυρίσει μπουμερανγκ.
Αυτό που γράφεις, κατά πόσο είναι εφικτό και θεμιτό, θα σου απαντήσω ξεχωριστά. Εφικτό είναι να απέχεις συναισθηματικά εάν έχεις ταυτόχρονα 2-3 και τις κρατάς ως fb και μόνο. Δηλαδή να τις συναντάς, να κάνετε σεξ και η συζήτηση να περιορίζεται σε χαλαρά θέματα και όχι σε πιο προσωπικά. Εάν ασχοληθείς με μια γυναίκα περισσότερο από ένα διάστημα, και ειδικά εάν αρχίσετε να συζητάτε για θέματα όπως η καθημερινότητα, προβλήματα κτλ, υπάρχει investment το οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει σε συναισθηματική εμπλοκή.
Τώρα όσον αφορά το θεμιτό εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Εάν ο στόχος σου είναι να γαμήσεις όσες περισσότερες μπορείς, τότε το να απέχεις συναισθηματικά είναι ίσως και αναγκαίο ακόμη και εάν βλέπεις ανταπόκριση και δοτικότητα από την γυναίκα. Εάν ο στόχος σου είναι να κάνεις ένα ποιοτικό ltr, τότε το να εμπλακείς και συναισθηματικά είναι κάτι που θα γίνει (εκτός απροόπτου).
Εδώ θέλω όμως να σου επισημάνω το εξής. Όταν έχεις προχωρήσει και εξελιχθεί πέρα από ένα επίπεδο, οι γυναίκες θα ανταποκρίνονται σε ότι και να κάνεις, θα θέλουν να κάνουν πράγματα για σένα (ακόμη και χωρίς να τους το ζητήσεις) και θα είναι δοτικές. Και όλα αυτά θα τα προκαλείς χωρίς να κάνεις σχεδόν τίποτα γιατί πλέον θα έχεις τέτοιο value που δεν θα μπορεί να συμβεί διαφορετικά.
Το να έχεις alpha status δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επενδύσεις σε μια γυναίκα. Όλα έχουν να κάνουν με ποια γυναίκα έχεις απέναντί σου. Εάν κάνεις καλό screening θα μπορέσεις να βρεις ποια είναι η γυναίκα πάνω στην οποία αξίζει να επενδύσεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια και εάν το θες να επενδύσεις και συναισθηματικά. Το alpha status δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι δεν είσαι με καμία, δεν έχεις ποτέ ltr ή έχεις μόνο fb κτλ. Υπάρχουν alpha males (αν και σαν έννοια το alpha male είναι κάτι που δεν με απασχολεί εδώ και καιρό καθώς θεωρώ ότι δεν υπάρχει) που είναι παντρεμένοι. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να διατηρήσεις το alpha status όταν είσαι σε ltr, αλλά από την άλλη και αυτό εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως πχ εάν εξακολουθείς να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, εάν επιτρέπεις κακές συμπεριφορές, εάν έχεις φίλους, και φυσικά το πώς έχεις οριοθετήσει ορισμένα πράγματα από την αρχή.
Update: Μου έστειλε πριν λίγη ώρα..Γράφει “Είμαι με το φίλο μου τον ΧΧ..δε θέλω να νομίζεις ότι σε γράφω ούτε ότι σε αποφεύγω..μου είπε μόλις τώρα ότι ο πατέρας του έχει ΨΨΨ (πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας σε τερματικό στάδιο)..είμαι και εγώ σκατά..στεναχωρήθηκα..αν γυρίσω νωρίς θα σου στείλω”
Πάρε και το drama. Αυτό που γράφει και ο Shooter: βασικά το κάνει για εκείνη. Προσπαθεί να σε κάνει να την λυπηθείς και για να βεβαιωθεί ότι θα εξακολουθήσεις να ενδιαφέρεσαι. Μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που λέει, μπορεί και όχι. Δεν σε απασχολεί όμως. Αυτό το ΄΄αν γυρίσω νωρίς θα σου στείλω’’ πάντως με κάνει και γελάω. Αν ήθελε να σου μιλήσει οπωσδήποτε γιατί δεν είναι καλά, γιατί στεναχωρήθηκε, θα έλεγε το πολύ απλό ‘’θα σου στείλω όταν γυρίσω και εάν είσαι ξύπνιος θα ήθελα να σου μιλήσω’’. Και όταν γύρναγε θα έστελνε, άσχετα εάν εσύ απαντήσεις ή όχι.
Καταλαβαίνεις την διαφορά?
1) αν γυρίσω νωρίς θα σου στείλω
2) θα σου στείλω όταν γυρίσω
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τρόπους για να σε κάνουν να τις λυπηθείς όταν
1) ξέρουν ότι φέρονται λάθος και θέλουν να σε κάνουν να τις λυπηθείς. Επικαλούνται το ένστικτο του άντρα για την προστασία της γυναίκας
2) όταν έχεις εσύ ένα θέμα που δεν θέλουν να ασχοληθούν και σου πετάνε ένα πολύ σοβαρότερο (συνήθως πρόβλημα υγείας κάποιου κοντινού προσώπου ή κάποιου πατέρα/μητέρας φίλου, όπως στην δικιά σου περίπτωση)
Όπως και να έχει με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να σε χειριστούν (να πάλι στη μέση η χειραγώγηση).